Gangwon – Do
Gangwon ilinin büyük bölümü dağlık ve bölgede özellikle
mısır, karabuğday ve patates Doğu kıyısında olduğundan deniz ürünleri açısından
da zengin. Gangwon-do yemekleri, kullanılan malzemelerin doğal lezzetini
vurgulayan bir sadeliğe sahip.
SOKCHO / Ojingeo
Sundae (Kalamar Dolması)
Didilmiş domuz eti, kıyılmış biber, havuç,
sarımsak ve diğer malzemeler karıştırılıyor, kalamarın içine dolduruluyor ve
buharda pişiriliyor.
GANGNEUNG /
Chodang Sundubu (Yumuşak Tofu)
Chodang'da yapılan sundubu lezzetiyle ünlü. Sade ya da soya sosuyla
yenebiliyor.
YANGYANG / Songibap
(Çam Mantarlı Pilav)
Bu ağız sulandıran yemekte son lokmasına kadar
Yangyang çam mantarlarının sakızımsı ve çeşnili lezzetine varacaksınız.
CHUNCHEON /
Dakgalbi (Baharatlı Tavuk Izgara)
Tavuk, baharatlı bir sosta terbiye ediliyor ve ardından
çeşitli sebzeler, pirinç kekleri, tatlı patatesle birlikte, özel çelik bir
tavada ızgara yapılıyor.
Jeju Özel Özerk
İli (Jejudo Adası)
Herhangi bir adadan bekleyeceğiniz gibi Jeju
adası da deniz ürünleri bakımından hayli zengin. Bunun yanı sıra fasulye, arpa,
darı, karabuğday ve tatlıı patatesin bolca yetiştiği adanın mutfağını bu
ürünler belirliyor. Kırsal kesimde Halla Dağı etrafında yetişen dağ bitkileri
de yöresel yemeklerin önemli bir parçası. Ayrıca terbiyeler hafif, soslar ise
az baharatlı.
SEOGWIPO /
Okdom Gui
(Izgara Pagrus Auratus [levreğe benzer pembe bir balık])
Balık güneşte yarım kurutulduktan sonra
susamyağıyla ovulup ızgara yapılıyor. Yumuşak lezzetiyle tam bir damak
ziyafeti.
JEJU
/ Heukdweji Gui (Izgara Yabandomuzu)
Terbiye edilmiş
yabandomuzu kömür ateşinde ızgara yapılıyor, yumuşak bir et olmasının yanı sıra
kolesterolü de düşük.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder