27 Mart 2017 Pazartesi

G. Kore Yöresel Lezzetler 5

Gangwon – Do
Gangwon ilinin büyük bölümü dağlık ve bölgede özellikle mısır, karabuğday ve patates Doğu kıyısında olduğundan deniz ürünleri açısından da zengin. Gangwon-do yemekleri, kullanılan malzemelerin doğal lezzetini vurgulayan bir sadeliğe sahip.

SOKCHO / Ojingeo Sundae (Kalamar Dolması)
Didilmiş domuz eti, kıyılmış biber, havuç, sarımsak ve diğer malzemeler karıştırılıyor, kalamarın içine dolduruluyor ve buharda pişiriliyor.

GANGNEUNG / Chodang Sundubu (Yumuşak Tofu)
Chodang'da yapılan sundubu lezzetiyle ünlü. Sade ya da soya sosuyla yenebiliyor.

YANGYANG / Songibap (Çam Mantarlı Pilav)
Bu ağız sulandıran yemekte son lokmasına kadar Yangyang çam mantarlarının sakızımsı ve çeşnili lezzetine varacaksınız.

CHUNCHEON / Dakgalbi (Baharatlı Tavuk Izgara)
Tavuk, baharatlı bir sosta terbiye ediliyor ve ardından çeşitli sebzeler, pirinç kekleri, tatlı patatesle birlikte, özel çelik bir tavada ızgara yapılıyor.

Jeju Özel Özerk İli (Jejudo Adası)
Herhangi bir adadan bekleyeceğiniz gibi Jeju adası da deniz ürünleri bakımından hayli zengin. Bunun yanı sıra fasulye, arpa, darı, karabuğday ve tatlıı patatesin bolca yetiştiği adanın mutfağını bu ürünler belirliyor. Kırsal kesimde Halla Dağı etrafında yetişen dağ bitkileri de yöresel yemeklerin önemli bir parçası. Ayrıca terbiyeler hafif, soslar ise az baharatlı.

SEOGWIPO / Okdom Gui (Izgara Pagrus Auratus [levreğe benzer pembe bir balık])
Balık güneşte yarım kurutulduktan sonra susamyağıyla ovulup ızgara yapılıyor. Yumuşak lezzetiyle tam bir damak ziyafeti.

JEJU / Heukdweji Gui (Izgara Yabandomuzu)
Terbiye edilmiş yabandomuzu kömür ateşinde ızgara yapılıyor, yumuşak bir et olmasının yanı sıra kolesterolü de düşük.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder