3 Nisan 2017 Pazartesi

G. Kore Yemek Festivalleri

Yemek festivalleri, en güzel yerel malzemeler kullanılarak yapılan yemeklerle Kore'nin geleneksel lezzetlerinin ve kültürünün tadına varma fırsatı sunuyor. Kore'nin benzersiz doğasına yolculuk edin ve mutfağını tadın.



Yangyang - Yangyang Song-I Mantarı Festivali
Yangyang Song-i (Çam) Mantarı Festivali eylül sonu ekim başı arasında bir zamanda, doğal ortamında mantarları görme ve toplama fırsatı sunuyor. Festival kapsamında Sansinje Ritüeli, mantar toplama, mantar yemekleri tadımı ve songcheontteok yapımı gibi etkinlikler bulunuyor.
Telefon: +82 33 670 21 14  Web: song-i.yangyang.go.kr



Busan - Busan Jagalchi Festivali
Kore'nin en büyük liman kenti Busan ekim ortasında Jagalchi Festivalinde deniz ürünleri mutfağının en seçkin örneklerini sunuyor. Festival kapsamındaki programlarda Yongwangje Ritüeli, Manseonje Ritüeli ve balık avı gibi etkinlikler mevcut. Yakınlardaki turistik yerler arasında ise Gukje Pazarı, PIFF Plaza ve Gwangan Köprüsü bulunuyor.
Telefon: +82 51 243 93 63 Web: www.ijagalchi.co.kr 



Gwangju - Gwangju Kimçi Festivali
Kimçi’nin tadı Kore'de bölgelere göre farklılıklar gösteriyor. Çok eski zamanlardan beri Gwangju geleneksel mutfağıyla ünlü. Her yıl ekim ayında düzenlenen Gwangju Kimçi Festivali, Kimçi’nin dünyanın dört bir yanında gurme sofralarında yerini almasında başrol oynadı. Festival kapsamında kimçi ve pirinç keki yapımı ile geleneksel performans sanatlarının tanıtımının yanı sıra Mudeung Dağındaki Jeungsimsa Tapınağım ziyaret, Damyang'daki Soswaewon Bahçesi ve Gangju Ulusal Müzesi'ni ziyaret gibi programlar yer alıyor. 
Telefon: +82 62 613 36 41 Web: kimchi.gwangju.go.kr 



Incheon – Pirinç Kültürü Festivali
Pirincin memleketi olarak bilinen Incheon her yıl sonbaharda, ekim ayının sonlarında bir tarım festivaline ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler bu festivalde Kore'nin geleneksel tarım kültürüne tanıklık edebilir ve songpyeon (yarımay şeklinde pirinç keki) yapmayı öğrenebilirler. Diğer etkinlikler arasında Kore Şükran Günü kutlaması ve uluslararası bir pirinç pişirme yarışması sayılabilir. 
Telefon: +82 31 644 41 25 Web: www.ricefestival.or.kr 



Geumsan – (Insam Ginseng) Festivali
Kore, Goryeo ginsengin anavatanı ve Geumsan da ginsenginin kalitesiyle ünlü. Geumsan'da her yıl Chuseok (Kore Şükran Günü, ay takvimine göre 15 Ağustos] civarında bir ginseng festivali düzenleniyor. Ziyaretçiler festivalde ginsengin yetiştirilmesi ve işlenmesini görebilir, düzenlenen çeşitli sergilerle de ginsengin sağlığa yararları üzerine bilgi edinebilir. Festivalin etkinlikleri arasında ginseng toplama, ginsengli suyla ayak banyosu, ginseng pişirme yarışması sayılabilir. 
Telefon: +82 41 750 21 14 Web: tour.geumsan.go.kr 



Jeonju - Kore Yemek Festivali (KFF)
Her yıl ekim ayının ortasında, bibimbap'ın (sebzeli ve etli pirinç) memleketi kabul edilen Jeonju'da bir yemek festivali yapılıyor. Festivalde, Jeonju'nun meşhur bibimbap'ı ve makgeolli'sinin (geleneksel içki) yanı sıra pek çok geleneksel pişirme tekniği yer alıyor ve ünlü şefler tarafından yemek kursları veriliyor.
Telefon: +82 63 272 69 87 Web: www.koreanfoodfestival.or.kr 



Boseong - Dahyangje Yeşil Çay Festivali
Kore'nin en çok yeşil çay yetiştirilen bölgesi olan Boseong'da her yıl mayıs ayında düzenlenen Yeşil Çay Festivali'nde ziyaretçiler göz alabildiğine uzanan yeşil çay tarlalarında güzel manzaranın tadını çıkarak çay yaprağı toplayabiliyor. Festivalde aynı zamanda Kore'nin geleneksel çay ritüelini de öğrenmek mümkün.
Telefon: +82 61 853 28 61 – 2 Web: dahyang.boseong.go.kr 



Gyeongju - Gyeongju Pirinç Keki ve Geleneksel Kore İçkileri Festivali 
Tarihi kent Gyeongju'da her yıl ekim ayında Kore'nin geleneksel pirinç keki ve içkileri şerefine bir festival düzenleniyor. Festivalde çok çeşitli pirinç keklerini ve geleneksel içkileri görmek, tatmak mümkün. Uygulamalı programlarda ise pirinç dövme ve garaetteok (pirinç keki çubukları) kesimi öğretiliyor.
Telefon: 82 54 748 77 21 Web: www.fgf.or.kr





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder