13 Mart 2017 Pazartesi

G. Kore Noodle (Erişte)

İtalyanların spagettisi, Japonların sobası, Vietnamlıların pirinç eriştesi... Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin kendilerine has erişteleri var. İşte Kore'de en yaygın olanlardan bazıları.


Naengmyeon (Soğuk Karabuğday Eriştesi)
Et suyu ve sulu turp kimçi karıştırılarak, fotoğrafta görünen mulnaengmyeon'un suyu yapılıyor. Bibimnaengmyeon için ise baharatlı kırmızıbiber çeşnisi hazırlanıyor. Bir diğer soğuk noodle çeşidi olan hoenaengmyeon ise saşimiyle servis ediliyor.



Kongguksu (Soğuk Soya Sütünde Noodle)
Bu yemeği yapmak için soya fasulyelerinin önceden suda bekletilmesi, haşlanması, koyu kıvamlı soya suyu elde etmek için püre haline getirilmeden önce kabuklarının soyulması gerekiyor. Soya fasulyesi protein bakımından zengin olduğundan, Kore'de genellikle "tarlaların eti" olarak anılıyor. Dişe gelen noodle ve lezzetli soya suyunun mükemmel uyumuyla sağlıklı ve lezzetli bir yemek.



Kalguksu (El Yapımı Erişte)
Beyaz undan yapılan hamur ince ince kesiliyor. Ardından bu şeritler et, tavuk ya da ançüez suyunda haşlanıyor. Hamura ya da suya eklenen malzemelere bağlı olarak pek çok çeşit kalguksu bulunuyor ve bu yemek özellikle kış aylarında tercih ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder