20 Mart 2017 Pazartesi

G. Kore Yöresel Lezzetler 3

Gwangju, Jeollabuk-Do, Jeollanam-Do

Honam Ovası'nın bereketli toprakları Kore'nin güneyinde, Batı Denizi ve Güney Denizi arasında uzanıyor. Taze ürünler açısından zengin olan bölge muhteşem yemekleriyle ünlü. Sosları ve terbiyeleri ılıman iklim kuşağının özelliklerini yansıtırcasına güçlü ve keskin.



JEONJU / Jeonju Bibimbap (Sebzeli ve Etli Pilav)
Jeonju bibimbap öylesine gösterişli ve rengârenk süsleniyor ki bu yemeğe bazen çiçek pilavı da deniyor. En önemli özelliği, pirincin et suyunda pişirilmesi.



GWANGJU / Boribap Jeonsik (Arpa-Pirinç Menüsü)
Gwangju Boribap jeonsik menüsünde, geleneksel Kore sofrasına uygun olarak pek çok meze geliyor. Mevsimlik yabani bitkilerle karıştırılan taze yapılmış arpa-pirinç pilavı, Gwangju'luların bu sağlıklı ve lezzetli yemeği yediği şekilde, yeşil turp yapraklarına sarılarak yeniliyor.



SUNCHEON / Jjangd dungeotang (Balık Güveç)
Bu baharatlı balık güveç, Suncheon'un geniş çamur yataklarında yaşayan bir balık türü olan jjangddungeo ile (yerel halkın verdiği isim) yapılıyor.



DAMYANG / Daetongbap Jeonsik (Bambu Pirinci Menüsü)
Çeşitli tahıllarla ve cevizlerle karıştırılan pirinç, bambu bir kapta pişiriliyor. Bambunun kokusu pirincin içine işleyerek lezzeti artırıyor.



YEONGGWANG / Gulbi Jeongsik (San Korbina Fiks Menü)
Yeonggwang'in kurutulmuş san korbina balığı türünün en iyi örneği kabul ediliyor. Bu fiks menüde pek çok mezenin yanı sıra elbette ızgara gulbi sen-is ediliyor.



JEONGEUP / Sanchae Jeonsik (Dağ Bitkileri Fiks Menü)
Sanchaejeonsik ile dağlardan gelen enerjiyi deneyimleyebilirsiniz. Menüde, Jiri Dağı'nın vadilerinden toplanmış otuzdan fazla yabani bitki var. Aralarında bambu filizi, eğreltiotu ve yıldızpatı da bulunuyor.



BUAN / Baekhapjuk (Baekhap Deniztarağı Lapası)
Buan'daki Gyehwa Adası deniztarağıyla ünlü. Taze beakhap deniztarakları pirinçle haşlanıyor, susamyağı ve tuzla lezzetlendiriliyor.



NAMWON / Chueotang (Çoprabalığı Çorbası)

Seomjin Nehri'nde yaşayan bu tatlı su balığının eti didiliyor, çeşitli sebzeler ve soslar eklenerek pişiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder