Busan,
Gyeongsangbuk-Do, Gyeongsangnam-Do
Bir tarafında Doğu Denizi, diğer tarafında
Güney Denizi ile bu bölge deniz ürünleri açısından çok zengin ve Gimhae'nin
bereketli toprakları da çok çeşitli tarım ürünleri sunuyor. Bu bölgede yemekler
daha kırsal kesime özgü ve bol baharatlı.
BUSAN / Dongnae Pajeon (Pırasa / Yeşil Soğan Gözlemesi)
Gijang
kasabası burada yetişen pırasalarla ve taze deniz ürünlerinin bolca
bulunmasıyla meşhur. Her iki malzeme, tavada yapılan bu gözlemede mükemmel bir
uyumla birleştiriliyor.
MASAN / Agujjim (Baharatlı Kelerbalığı Güveç)
Kelerbalığı
baharatlı bir sosta terbiye ediliyor ve soya filiziyle pişiriliyor.
HADONG /
Jaecheopguk (Kabuklu Su Ürünleri Çorbası)
Seomjin
Nehri'den gelen kabuklular pırasayla birlikte haşlanıyor.
JINJU / Yukhoe Bibimbap (Dana Saşimi Bibimbap)
Jinju'da bibimbap, taze yabani bitkilerin dana saşimiyle (çiğ et) karıştırılmasıyla
yapılıyor.
TONGYEONG / Chungmu Gimbap (Pirinçli Suyosunu Sarması)
Bir ısırımlık pirinçler suyosununa sarılıyor ve yanında şalgam,
bebek ahtapot ve mevsim sebzeleriyle servis ediliyor.
GOEJAE / Meongge Bibimbap (Deniz Fıskiyesi [bir çeşit deniz
hayvanı, tulumlular, tunicata] Bibimbap)
Bu
eşsiz bibimbap’ta deniz fıskiyeleri; buharda pişmiş beyaz pirinç, ezilmiş deniz
yosunu ve susamyağıyla servis ediliyor. Tazeliği ve kokusuyla deniz fıskiyesi
bu yemeğin baş tacı.
YEONGDEOK, ULJIN / Daegejjim (Kar Yengeç Buğulama)
Taze kar yengeçleri hiçbir sos eklenmeden
buharda pişirilir. Yeongdeok'un kar yengeçleri doğal lezzetiyle ve sulu
olmasıyla ünlü.
ANDONG
/ Heotjesatbap (Geleneksel Andong Bibimbap)
Heotjesatbap ataları anmak için yapılan
ayinlerin bir parçası. Ayinin ardından artan yemekler bibimbap gibi karıştırılıyor
ve soya sosu ekleniyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder