22 Mart 2017 Çarşamba

G. Kore Yöresel Lezzetler 4

Busan, Gyeongsangbuk-Do, Gyeongsangnam-Do
Bir tarafında Doğu Denizi, diğer tarafında Güney Denizi ile bu bölge deniz ürünleri açısından çok zengin ve Gimhae'nin bereketli toprakları da çok çeşitli tarım ürünleri sunuyor. Bu bölgede yemekler daha kırsal kesime özgü ve bol baharatlı.

BUSAN / Dongnae Pajeon (Pırasa / Yeşil Soğan Gözlemesi)
Gijang kasabası burada yetişen pırasalarla ve taze deniz ürünlerinin bolca bulunmasıyla meşhur. Her iki malzeme, tavada yapılan bu gözlemede mükemmel bir uyumla birleştiriliyor.


MASAN / Agujjim (Baharatlı Kelerbalığı Güveç)
Kelerbalığı baharatlı bir sosta terbiye ediliyor ve soya filiziyle pişiriliyor.


HADONG / Jaecheopguk (Kabuklu Su Ürünleri Çorbası)
Seomjin Nehri'den gelen kabuklular pırasayla birlikte haşlanıyor.


JINJU / Yukhoe Bibimbap (Dana Saşimi Bibimbap)
Jinju'da bibimbap, taze yabani bitkilerin dana saşimiyle (çiğ et) karıştırılmasıyla yapılıyor.


TONGYEONG / Chungmu Gimbap (Pirinçli Suyosunu Sarması)
Bir ısırımlık pirinçler suyosununa sarılıyor ve yanında şalgam, bebek ahtapot ve mevsim sebzeleriyle servis ediliyor.

GOEJAE / Meongge Bibimbap (Deniz Fıskiyesi [bir çeşit deniz hayvanı, tulumlular, tunicata] Bibimbap)
Bu eşsiz bibimbap’ta deniz fıskiyeleri; buharda pişmiş beyaz pirinç, ezilmiş deniz yosunu ve susamyağıyla servis ediliyor. Tazeliği ve kokusuyla deniz fıskiyesi bu yemeğin baş tacı.


YEONGDEOK, ULJIN / Daegejjim (Kar Yengeç Buğulama)
Taze kar yengeçleri hiçbir sos eklenmeden buharda pişirilir. Yeongdeok'un kar yengeçleri doğal lezzetiyle ve sulu olmasıyla ünlü.


ANDONG / Heotjesatbap (Geleneksel Andong Bibimbap)
Heotjesatbap ataları anmak için yapılan ayinlerin bir parçası. Ayinin ardından artan yemekler bibimbap gibi karıştırılıyor ve soya sosu ekleniyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder