Daejeon, Chungcheongbuk-Do,
Chungcheöngnam-Do
Chungcheongbuk-do
ve Chungcheongnam-do zengin tarım bölgeleri. Bu bölgelerde yemekler büyük
porsiyonları, basitliği ve doğal lezzetleriyle dikkat çekiyor.
BUYEO / Yeonipbap (Lotus Yaprağı
Sarması)
Bu
çok özel yemek için, yapışkan pirinçle çeşitli tahıllar ve cevizler lotus
yaprağına sarılıyor, ardından buğulama yapılıyor.
DANYANG / Ssogari Maeuntang (Baharatlı
Çin Levreği Çorbası)
Güney
Han Nehri, Çin levreği bakımından zengin. Bu baharatlı yemek, Danyang'ın meşhur
sarımsağı ve karışık sebzelerle hazırlanıyor.
GEUMSAN / Samgyetang (Ginseng Tavuk
Çorbası)
Bütün
bir tavuğun içine yapışkan pirinç, ginseng, sarımsak ve diğer malzemeler
dolduruluyor, düşük ısıda çok uzun süre pişiriliyor. Geumsan'ın ginsengi besin
değerinin yüksek olmasıyla ünlü.
CHEONGJU / Olgaengiguk (Salyangoz
Çorbası)
Olgaengi,
Chungcheong şivesinde salyangoza verilen isim. Fasulye ezmesi, sarımsak ve
yabani pırasayla yapılan bol baharatlı bir çorba olan olgaengiguk ise bölge
mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri.
DAEJEON / Dotorimukmari (Meşe Palamudu Jölesi Eriştesi)
Meşe palamudu jölesi erişte gibi şeritler halinde kesiliyor ve et suyunda servis ediliyor. Kalorisi çok düşük olduğundan çok sevilen bir diyet yemeği.
SEOCHEON / JeoneoGui (Izgara Tirsi
Balığı)
Tirsi
balığının doymamış yağ oranı yüksek ve kılçıkları da dahil tamamı yenebiliyor.
Çok iyi bir kalsiyum kaynağı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder