17 Mart 2017 Cuma

G. Kore Yöresel Lezzetler 2

Daejeon, Chungcheongbuk-Do, Chungcheöngnam-Do

Chungcheongbuk-do ve Chungcheongnam-do zengin tarım bölgeleri. Bu bölgelerde yemekler büyük porsiyonları, basitliği ve doğal lezzetleriyle dikkat çekiyor.


BUYEO / Yeonipbap (Lotus Yaprağı Sarması)
Bu çok özel yemek için, yapışkan pirinçle çeşitli tahıllar ve cevizler lotus yaprağına sarılıyor, ardından buğulama yapılıyor.



DANYANG / Ssogari Maeuntang (Baharatlı Çin Levreği Çorbası)
Güney Han Nehri, Çin levreği bakımından zengin. Bu baharatlı yemek, Danyang'ın meşhur sarımsağı ve karışık sebzelerle hazırlanıyor.



GEUMSAN / Samgyetang (Ginseng Tavuk Çorbası)
Bütün bir tavuğun içine yapışkan pirinç, ginseng, sarımsak ve diğer malzemeler dolduruluyor, düşük ısıda çok uzun süre pişiriliyor. Geumsan'ın ginsengi besin değerinin yüksek olmasıyla ünlü.



CHEONGJU / Olgaengiguk (Salyangoz Çorbası)
Olgaengi, Chungcheong şivesinde salyangoza verilen isim. Fasulye ezmesi, sarımsak ve yabani pırasayla yapılan bol baharatlı bir çorba olan olgaengiguk ise bölge mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri.



DAEJEON / Dotorimukmari (Meşe Palamudu Jölesi Eriştesi)
Meşe palamudu jölesi erişte gibi şeritler halinde kesiliyor ve et suyunda servis ediliyor. Kalorisi çok düşük olduğundan çok sevilen bir diyet yemeği.



SEOCHEON / JeoneoGui (Izgara Tirsi Balığı)
Tirsi balığının doymamış yağ oranı yüksek ve kılçıkları da dahil tamamı yenebiliyor. Çok iyi bir kalsiyum kaynağı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder