Kore'de
tatlı yerine genellikle çok çeşitli çaylar ve içecekler servis ediliyor. En
rağbet gören çaylar arasında yeşil çay, meyve çayları ve tahıl çayları
bulunuyor. Tatlı olarak sunulan içecekler arasında sikhye (pirinç şerbeti),
sujeorıggwa (zencefil ve tarçın şerbeti) ile hwachae (ballı meyve şerbeti) sayılabilir.
Omija Hwachae (Şizandra Meyvesi
Şerbeti ya da Kompostosu)
Şizandra
meyvesi bir gece önceden suya konuyor, ardından kaynatılıyor. Şekerli ve soğuk
servis ediliyor; içine çiçek şeklinde kesilmiş armutlar da ekleniyor. Omija hwachae
enerji verici olarak biliniyor ve armudun öksürüğe iyi geldiği düşünülüyor.
Nokcha (Yeşil Çay)
Yeşil
çaydaki kafein, tanin ve C vitamini yaşlanmayı yavaşlatıyor ve yaşlılığa bağlı
çeşitli rahatsızlıklara iyi geliyor. Kore'de çay içmek (dado) bir gelenek ve
kültür haline gelmiş. Dado esnasında insanlar sadece çay içmiyor, aynı zamanda
bedenlerini ve zihinlerini de arındırıyorlar.
Sikhye (Pirinç Şerbeti)
Bu
soğuk ve tatlı içecek mayalanmış pirinçten yapılıyor ve özellikle bayram
günlerinde tatlı yerine içiliyor. Bu şerbet sindirime ve kan dolaşımına da
yardımcı oluyor.
O'sulloc
Jejudo
Adası'nın güneybatısında bulunan bu çay müzesi çok güzel bir manzaraya sahip.
Geleneksel çay fincanlarının ve tabaklarının sergilendiği müzede çay örnekleri
de bulunuyor.
Telefon:
+82 64-794-5312
Web:
www.osulloc.co.kr
Adres:
Andeok-myeon, Namjeju-gun, Jeju Özerk Özerk İli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder