8 Mart 2017 Çarşamba

G. Kore Çaylar

Kore'de tatlı yerine genellikle çok çeşitli çaylar ve içecekler servis ediliyor. En rağbet gören çaylar arasında yeşil çay, meyve çayları ve tahıl çayları bulunuyor. Tatlı olarak sunulan içecekler arasında sikhye (pirinç şerbeti), sujeorıggwa (zencefil ve tarçın şerbeti) ile hwachae (ballı meyve şerbeti) sayılabilir.


Omija Hwachae (Şizandra Meyvesi Şerbeti ya da Kompostosu)
Şizandra meyvesi bir gece önceden suya konuyor, ardından kaynatılıyor. Şekerli ve soğuk servis ediliyor; içine çiçek şeklinde kesilmiş armutlar da ekleniyor. Omija hwachae enerji verici olarak biliniyor ve armudun öksürüğe iyi geldiği düşünülüyor.



Nokcha (Yeşil Çay)
Yeşil çaydaki kafein, tanin ve C vitamini yaşlanmayı yavaşlatıyor ve yaşlılığa bağlı çeşitli rahatsızlıklara iyi geliyor. Kore'de çay içmek (dado) bir gelenek ve kültür haline gelmiş. Dado esnasında insanlar sadece çay içmiyor, aynı zamanda bedenlerini ve zihinlerini de arındırıyorlar.



Sikhye (Pirinç Şerbeti)
Bu soğuk ve tatlı içecek mayalanmış pirinçten yapılıyor ve özellikle bayram günlerinde tatlı yerine içiliyor. Bu şerbet sindirime ve kan dolaşımına da yardımcı oluyor.



O'sulloc
Jejudo Adası'nın güneybatısında bulunan bu çay müzesi çok güzel bir manzaraya sahip. Geleneksel çay fincanlarının ve tabaklarının sergilendiği müzede çay örnekleri de bulunuyor.
Telefon: +82 64-794-5312
Web: www.osulloc.co.kr

Adres: Andeok-myeon, Namjeju-gun, Jeju Özerk Özerk İli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder