Seul – Incheon – Gyeonggi Bölgesi
Seul, Joseon Hanedanlığı’nın başlangıcından beri (1392-1910) Kore'nin
başkenti ve yemeklerinin çeşitliliği ve görkemiyle meşhur. Incheon deniz
kenarında olduğundan deniz ürünleri mutfağında uzman. Tarıma elverişli geniş
arazileriyle Gyeonggi-do ise sade ve sağlıklı yemekleriyle biliniyor.
SEUL / Seolleongtang (Kemik
Çorbası)
Dananın farklı bölümlerinden etli kemiklerle yapılan,
yumuşak içimli bir çorba. Pilavla servis ediliyor. Yanına meze olarak kimçi çok
yakışıyor.
GWACHEON / Yuhwangori
(Sülfürle Beslenmiş Ördek Fırın)
Ördekleri sülfürle beslemenin ördek etinin şifa verici
özelliklerini artırdığı biliniyor. Yuhwangori
için ördek, çömleklerin fırında pişirilmesiyle aynı prensiplere sadık kalınarak
fırında kızartılıyor. Sonuç, neredeyse sıfır yağlı ve çok lezzetli bir yemek.
INCHEON / Jajangmyeon (Siyah Fasulye Soslu Erişte)
Jajangmyeon bir Çin yemeğinin Kore versiyonu. Sebzeler ve et,
siyah fasulye ezmesiyle sote ediliyor, ardından bu sos eriştenin üzerine
dökülüyor. Kökeni Incheon’daki Çin Mahallesi'ne dayanıyor ve bu yemek de en az
Çin Mahallesi kadar eski.
ICHEON / Pirinç Menü
Icheon pirincinin kalitesiyle ünlü. Otuzdan fazla
mezesiyle Icheon'un pirinç menüsü bir gurmenin bile damağını çatlatmaya yeter.
SUWON / Wang-galbi
(Kaburga)
Büyük boy dana kaburgalar tatlı bir sosta terbiye
edildikten sonra ızgara yapılıyor. Bu lezzet ikinci tabağı sipariş etmenize
sebep olacak.
GAPYEONG / Megi Maeuntang (Baharatlı
Yayınbalığı Güveci)
Gapyeong, antik çağlardan beri yayınbalığı açısından
zengin olan Hongcheon Nehri ile Bukhan Nehri arasında yer alıyor. Balığın
yumuşak eti ve yemeğin sıcak suyu en soğuk günlerde bile içinizi ısıtacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder