15 Mart 2017 Çarşamba

G. Kore Yöresel Lezzetler 1

Seul – Incheon – Gyeonggi Bölgesi

Seul, Joseon Hanedanlığı’nın başlangıcından beri (1392-1910) Kore'nin başkenti ve yemeklerinin çeşitliliği ve görkemiyle meşhur. Incheon deniz kenarında olduğundan deniz ürünleri mutfağında uzman. Tarıma elverişli geniş arazileriyle Gyeonggi-do ise sade ve sağlıklı yemekleriyle biliniyor.



SEUL / Seolleongtang (Kemik Çorbası)
Dananın farklı bölümlerinden etli kemiklerle yapılan, yumuşak içimli bir çorba. Pilavla servis ediliyor. Yanına meze olarak kimçi çok yakışıyor.



GWACHEON / Yuhwangori (Sülfürle Beslenmiş Ördek Fırın)
Ördekleri sülfürle beslemenin ördek etinin şifa verici özelliklerini artırdığı biliniyor. Yuhwangori için ördek, çömleklerin fırında pişirilmesiyle aynı prensiplere sadık kalınarak fırında kızartılıyor. Sonuç, neredeyse sıfır yağlı ve çok lezzetli bir yemek.



INCHEON / Jajangmyeon (Siyah Fasulye Soslu Erişte)
Jajangmyeon bir Çin yemeğinin Kore versiyonu. Sebzeler ve et, siyah fasulye ezmesiyle sote ediliyor, ardından bu sos eriştenin üzerine dökülüyor. Kökeni Incheon’daki Çin Mahallesi'ne dayanıyor ve bu yemek de en az Çin Mahallesi kadar eski.



ICHEON / Pirinç Menü
Icheon pirincinin kalitesiyle ünlü. Otuzdan fazla mezesiyle Icheon'un pirinç menüsü bir gurmenin bile damağını çatlatmaya yeter.



SUWON / Wang-galbi (Kaburga)
Büyük boy dana kaburgalar tatlı bir sosta terbiye edildikten sonra ızgara yapılıyor. Bu lezzet ikinci tabağı sipariş etmenize sebep olacak.



GAPYEONG / Megi Maeuntang (Baharatlı Yayınbalığı Güveci)
Gapyeong, antik çağlardan beri yayınbalığı açısından zengin olan Hongcheon Nehri ile Bukhan Nehri arasında yer alıyor. Balığın yumuşak eti ve yemeğin sıcak suyu en soğuk günlerde bile içinizi ısıtacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder