Gulbap
(İstiridyeli Pilav)
Pilav yapılırken son
aşamada istiridyenin konulmasıyla pirinç ve istiridyenin tatlarının ve
kokularının iç içe geçmesi sağlanıyor. Az miktarda soya sosu eklenmesi
istiridyenin lezzetini güçlendiriyor.
Yeongyang
Dolsotbap (Besleyici Taş Kâse Pilavı)
İyileştirici özelliklere sahip olduğuna inanılan pirinç,
ginseng, jujubes ve kestane ile yapılan bir pilav. Pirinç, eşit bir şekilde pişirir
ve tencerede sıcak kalması nedeniyle taş tencerede pişirildiğinde en iyi tadı verir.
Kongnamulbap
(Soya Filizli Pilav)
Beyaz pirinç, soya filizi
ve dana kıymayla pişiriliyor. Soya filizi, dana eti ve buharda pişmiş pirinç
karışımı hem çok besleyici hem de çok lezzetli. Soya filizi, soya fasulyesi ile
aynı besleyici değere sahip ve C vitamini açısından zengin.
Yeonyang Dolsotbap için yazılan açıklamanın daha farklı olmalı. Gulbap için yapılan açıklama aynen burada tekrarlanmış.
YanıtlaSilGeri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Aktarım kısmında bir sıkıntı olduğundan dolayı iki kez yazılmış. Düzeltme yapılmıştır.
Sil