18 Şubat 2017 Cumartesi

G. Kore Pilavlar


Gulbap (İstiridyeli Pilav)
Pilav yapılırken son aşamada istiridyenin konulmasıyla pirinç ve istiridyenin tatlarının ve kokularının iç içe geçmesi sağlanıyor. Az miktarda soya sosu eklenmesi istiridyenin lezzetini güçlendiriyor.


Yeongyang Dolsotbap (Besleyici Taş Kâse Pilavı)
İyileştirici özelliklere sahip olduğuna inanılan pirinç, ginseng, jujubes ve kestane ile yapılan bir pilav. Pirinç, eşit bir şekilde pişirir ve tencerede sıcak kalması nedeniyle taş tencerede pişirildiğinde en iyi tadı verir.


Kongnamulbap (Soya Filizli Pilav)
Beyaz pirinç, soya filizi ve dana kıymayla pişiriliyor. Soya filizi, dana eti ve buharda pişmiş pirinç karışımı hem çok besleyici hem de çok lezzetli. Soya filizi, soya fasulyesi ile aynı besleyici değere sahip ve C vitamini açısından zengin.

2 yorum:

  1. Yeonyang Dolsotbap için yazılan açıklamanın daha farklı olmalı. Gulbap için yapılan açıklama aynen burada tekrarlanmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Aktarım kısmında bir sıkıntı olduğundan dolayı iki kez yazılmış. Düzeltme yapılmıştır.

      Sil