6 Ocak 2017 Cuma

Kore Turizm Organizasyonu (KTO)



Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi
Adres: Meydan Sok. Veko Giz Plaza No:3 Kat:4 Maslak/İstanbul/Türkiye
Telefon: +90 (212) 290 26 30
E-posta: info@ktoturkey.com 

Kore Turizm Organizasyonu (KTO), Uzakdoğu’nun en önemli ülkelerinden olan Kore’nin dünyada tanıtımına yönelik çalışmalar yapmak üzere Kore Cumhuriyeti bünyesinde hizmet veren bir kuruluştur.
Yarım yüzyılı aşkın bir tarihe sahip olan KTO, 2012’de İstanbul’da açtığı ofisle Kore’nin köklü diplomatik ve kültürel bağlara sahip olduğu Türkiye’de de faaliyete başlamıştır. Türkiye, İsrail, Yunanistan, Bulgaristan, Slovenya, Sırbistan, Karadağ, Bosna-Hersek, Romanya, Slovakya, Makedonya, Hırvatistan, Arnavutluk, Gürcistan, Azerbaycan, Malta ve Ermenistan’ı kapsayan 17 ülkeden sorumlu olan KTO İstanbul Ofisi, Kore’nin tanıtımını bu bölgede yer alan medya, seyahat acentaları, toplantı planlayıcıları ve münferit turistlere yönelik iletişim çalışmalarıyla sürdürmektedir.
KTO İstanbul Ofisi’nin sorumlu olduğu ülkelerde geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği bu iletişim çalışmaları şöyle özetlenebilir:
ü  Medya İlişkilerini Yürütme: Gazete, dergi, radyo ve internet gibi kitle iletişim araçlarında reklam ve PR kampanyalarının gerçekleştirilmesi.

ü  Seyahat Endüstrisini Geliştirme: Etkinlik bölgesi ile Kore’deki acenteler arasında bağlantı kurma ve kurulmuş bağlantıları güçlendirmeye yönelik tanıtım çalışmalarının yapılarak seyahat programı geliştirme desteğinin verilmesi.

ü  Toplantı Planlayıcı Yetiştirme: Toplantı planlayıcılarla olan kişisel görüşmeler ve doğrudan posta yöntemleriyle Kore’nin dünya seviyesindeki toplantı tesislerinde uluslararası forum, seminer, toplantı ve konferans yapma olanaklarını geliştirilmesi.

Kore Hükümeti KTO Bilgileri
Turizm Bilgi Ofisi Telefon Numarası 1330: 1330, Kore Turizm Organizasyonu tarafından işletilen Turizm Bilgi Ofisi'nin numarasıdır. 24 saat açıktır. İngilizce, Japonca ve Çince hizmet sunulmaktadır. Sadece turizmle ilgili bilgilere değil; Kore seyahati süresince yaşanılan şikayet, öneri, göç, güvenlik kazası, sağlık, güvenlik gibi konularda da kurumla iletişim kurularak kapsamlı hizmet alınabilmektedir.
ü  Yurtdışından: +82-2-1330
ü  Yurtiçinden: 1330
ü  Bedava hizmet; Skype kullanıcıları için www.visitkorea.or.kr
üTurizm İle ilgili Şikayetleri Bildirme Merkezi: tourcom@knto.or.kr
www.visitkorea.or.kr: Seyahat ve Kore ile ilgili güncel bilgiler Kore Turizm Organizasyonu'nun internet sitesinden (www.visitkorea.or.kr) edinilebilir.

KTO Tarafından Tavsiye Edilen Konaklama Yerleri: BENIKEA İngilizce kısaltılması olan BENIKEA (Best Night in Korea) Kore'de en güzel gece anlamına gelmektedir ve elliden fazla şubeye sahip olan iş seyahatleri (business) için uygun fiyatlı bir otelin adıdır. 'Koreastay', KTO (Kore Turizm Organizasyonu) sertifikalı 'Homestay (bir kişinin yabancı bir ülkede o ülkeden bir ailenin yanında kalması)' ve 'Guest House (Konuk evi)'dan oluşmaktadır. 'Hanokstay', Kore'nin geleneksel ev türü olan 'Hanok'larda konaklama fırsatı sunmaktadır.

BENIKEA: +82-2-1330 /  www.benikea.com 
Koreastay:  www.koreastay.or.kr / koreastay@knto.or.kr
Hanokstay:  www.hanokstay.or.kr / hanok@knto.or.kr 
Turizmle İlgili Uygulamalar (App’ler): KTO, çeşitli turizm bilgilerini akıllı telefon uygulamaları ile sunmaktadır.
Visit Korea 3.0:  Bu akıllı telefon uygulamasında (İngilizce) turistik yerler, lokanta, konaklama ve alışveriş gibi konularda Kore'yle ilgili yararlı bilgiler sunulmaktadır.
Korea: Bu uygulamada (İngilizce) Kore'nin dört mevsimi, yemekler, K-POP, UNESCO Kültürel Mirasları gibi konularda canlı resimlere ve videolara ulaşılabilmektedir.
Kore Tur Rehberi: Fotoğraf, Sosyal Medya Ağları, e-posta, döviz kuru, harita ve 1330 turizm bilgi ofisi numarasıyla bağlantı kurulabilen bu akıllı telefon uygulamasında (İngilizce), tur rehberi olarak kullanılabilen e-kitap hizmeti sunulmaktadır.


Akıllı Tur Rehberi: Kore'yi temsil eden turistik yerlerin (Seul Şehir Turu güzergahı, UNESCO Dünya Kültürel Mirasları, Müze vs.) tarihi ve kültürünün İngilizce, Japonca ve Çince olarak dinlenebileceği Audio (sesli) Rehberlik Uygulama (App) hizmetidir.

3 yorum:

  1. dilerim başarılı olur iyi düşünülmüş bir çalışma tebrikler.kısmet olursa mutlaka bir kez gitmek görmek istediğim tek yer sizlerin vermiş olduğu bu şansıda değerlendirmiş olurum inşallah bir gün...başarılarınızı devamını diler ve daha bir çok yeni projelerinizin olmasını beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Sizlere faydası olduysa ne mutlu bana :) Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle :)

      Sil
  2. Meraba. Hanimimla birlikde cenubi kore'ya çalişmaya varmak istiyoruz.once ne yapmayimiz gerekir yardimci olabilirmisiniz lutfan

    YanıtlaSil