4 Ocak 2017 Çarşamba

G.Kore İçin Yararlı Bilgiler 2

Ulaşım Bilgileri


Uluslararası Uçuşlar: Kore'de sekiz uluslararası havaalanı bulunuyor: Incheon, Gimpo, Gimhae, Cheongju, Daegu, Muan, Yangyang ve Jeju Uluslararası Havaalanları. Incheon Uluslararası Havaalanı, Kore'nin ana giriş kapısı ve buradan dünyanın büyük bölümüne seferler yapılıyor.

 ü www.airport.or.kr / 577-2600

Incheon Uluslararası Havaalanı2na Gidiş - Geliş: Incheon Uluslararası Havaalanı, Seul merkezinin 52 km batısında ve liman şehir Incheon'a 15 km mesafededir. AREX (Havaalanı Ekspres Treni) ile Seul istasyonu arası 43 dakikada sürmektedir. Havaalanı limuzin otobüsleri havaalanına gidiş-geliş için bir diğer makul fiyatlı ve kolay seçenektir. Yolcu geliş terminalinde 3, 5, 10 ve 12 no'lu çıkışların yanındaki ulaşım danışma gişelerinden ulaşım için daha detaylı bilgi ve bilet alınabilir.
üHavaalanı Ekspres (AREX) www.arex.or.kr / 032-745-7788
üHavaalanı Limuzin Otobüsler www.airportlimousine.co.kr / 02-2664-9898

Havaalanı Şehir Terminalleri
Kore Dünya Ticaret Merkezi, Seul istasyonu ve Gimpo Uluslararası Havaalanı'nda havaalanı şehir terminallen bulunmaktadır. Buralarda Asiana ve Korean Havayolları dahil bazı havayolları şirketlerinin check- in ve pasaport kontrolü işlemleri yapılabilmektedir. Şehir terminalleri ile havaalanlan arasında da limüzin otobüsler çalışmaktadır.
ü  Calt (Şehir Havaalanı, Logis & Travel) / Samseong istasyonu
üKARST (KORAIL Havaalanı Demiryolu) İstasyon - Terminal / Seoul İstasyonu
ü  Gimpo Uluslararası Havaalanı / Gimpo Havaalanı İstasyonu

İç Hat Uçuşları: Kore'nin 15 büyük şehri (Gvvangju, Gunsan, Daegu, Gimhae, Gimpo, Yeosu, Ulsan, VVonju, Jeju, Jinju, Cheongju, Pohang, Yangyang, Muan ve Incheon) birbirine bağlayan gelişmiş bir iç hat uçuş ağı bulunmaktadır. Aşağıdaki havayolları ofislerinde rezervasyon yaptırılabilir. KTO Danışma Merkezi acente gişesinden de (02- 753-9870) bilet satışı yapılmaktadır.
ü  Korean Air www.koreanair.com / 1588 - 2001
ü  Asiana Air www.flyasiana.com 1588 - 8000
ü  Jeju Air www.jejoair.net / 1599 - 1500
ü  Jin Air www.jinair.com / 1600 - 6200
ü  EastarJet www.eastarjet.com / 1544 - 0080
ü  Busan Air www.airbusan.com /  1666 - 3060
ü  T’way Air www.twayair.com /   1688 – 8686


KTX: KORAIL'in yolcu trenleri uluslararası standartlarda hızlı, güvenilir ve uygun fiyatlıdır. 300 km/sa hızla süper hızlı KTX, süper ekspres Saemaeul ve normal Mugunghvva trenleri bulunmaktadır. Trenler genellikle hafta sonlan ve tatillerde doludur, bu yüzden rezervasyon ve erken bilet alınması önerilmektedir. Bazı tren istasyonlannda yabancılar için öze bilet gişeleri bulunmaktadır.
ü   www.korail.com / 1599 – 7777 

Ulusal Demiryolları için KR Pass: EURAIL Pass ve JR Pass gibi KR Pass de yurtdışından gelen ziyaretçilerin kullanabileceği bir demiryolu kartıdır. Yurtdışındaki seyahat acentelerine ya da www.korail.com sitesine (sadece kredi, kartı) ödeme yaparak makbuzunuzla tren istasyonlarındaki gişelerden ve Kore'deki Incheon Uluslararası Havaalanı'ndaki danışma masasından KR Pass'ınızı alabilirsiniz. Bu kartla belli bir süre için, kullanma sıklığı ya da mesafeden bağımsız olarak, KORAIL'in KTX'in ekonomi sınıfında, Saemaeul Ekspres ve Mugunghwa Trenleri ile (metro ve turistik trenler hariç) rezervasyonlu bir şekilde bedava yolculuk edebilirsin.
üKR Bileti: Yabancılar KR bileti satın aldıklarında KORAIL tarafından işletilen bütün trenlerin birinci sınıf hariç koltuklarını sınırsız olarak kullanabilirler.
üRegular Pass (Devamlı Bilet): Bireysel KR Pass'in yetişkin ve çocuk biletleri vardır. 4 yaşın altındaki çocuklar için giriş ücretsizdir.
üSaver Pass (Grup Bileti): 2~5 kişilik gruplar için
üYouth Pass (Öğrenci Bileti): Geçerli uluslararası öğrenci kimliğine sahip olunduğunda

Otobüs ve Metro: Seul, Busan, Daejeon, Daegu gibi Kore'nin büyük şehirlerinde otobüs ve metroyla rahat bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Metroda her istasyonun adı, numarası ve rengi farklıdır. Metro hatları arasında ya da metrodan otobüse aktarma yapıldığında indirim uygulanmaktadır. Seul Metrosu, Incheon ve Gyeonggi-do'nun bazı bölgelerini de kapsar. Seul'de standart bilet ücreti 1,150 won'dur; seyahat edilen toplam mesafeye göre buna 100’er won ek yapılır. Seul'de standart otobüs bileti fiyatlan otobüs tipine bağlı olarak 850-1950 won arasındadır ve transferler ücretsizdir. Metrolarda olduğu gibi, gidilen toplam mesafeye göre ek ücret uygulanır.
üBilet ücreti
İlk 10 km: 1,150 won (ulaşım kartına 1,050 won)
10-40 km: Her 5 km için 100 won
40 km'nin üstü: Her 10 km için 100 won
üTek Kullanımlık Ulaşım Kartı
Tüm metro istasyonlarında bilet otomatları bulunmaktadır. Gideceğiniz yeri seçin ve gereken ödemeyi bölmeye yerleştirin. Kart depositosu olarak ekstra 500 won alınacaktır. Gideceğiniz istasyona ulaştığınızda, turnikelerin yanındaki deposito iade makinelerinde bu parayı geri alabilirsiniz.

On Ödemeli Ulaşım Kartları (T-Money, Cash bee Kart): Ülke çapında her yerde otobüs, metro ve taksi kullanmak mümkündür. Ayrıca nakit yerine ulaşım kartı kullanıldığı takdirde ekstradan indirim yapılır. 10 km'den daha az uzaklıktaki mesafeye gidildiğinde otobüsten metroya veya metrodan otobüse taban ücret (1.050 won) ile 5 defaya kadar aktarma yapılabilir.
ü  T-Money: Bu kart otobüslerde, metroda, trenlerde ve bazı taksilerde geçerlidir. Ayrıca park ücreti ödemelerinde, kraliyet sarayları ve müzeler gibi kültürel binaların giriş ve tur ücretlerinde kullanılabilir. Kartı metro istasyonlarından veya T-Money logosu olan bazı dükkânlardan alabilir, yeniden doldurabilirsinizEğer seyahatinizin sonunda kartınızda hâlâ para kaldıysa (50.000 won'un altında) Seul'deki herhangi bir metro istasyonundan kartınızda kalan parayı geri alabilirsiniz. www.t-money.co.kr  (1644-0088)
üSeul Şehir Kartı: Bu kartla ziyaretçiler Seul Şehir Turu Otobüsü ile sınırsız dolaşabilir, Seul'deki diğer otobüsleri ve metroları günde 20 defayla sınırlı olmak üzere ücretsiz kullanabilir. Kartı havaalanı içindeki dükkânlardan ve Seul'deki belli başlı turizm danışma ofislerinden alabilirsiniz. www.seoulcitypass.com / 1644 - 0088
·         Bir Günlük Kart: 15.000 won
·         İki Günlük Kart: 25.000 won
·        Üç Günlük Kart: 35.000 won
          üCash Bee Kart: www.cashbee.co.kr / (1644-0006)
          üUlaşım Kartı Kullanılan Yerler: Ülke çapındaki tüm büyük şehirler
          üSatış Noktaları: 24 saat açık dükkânlar / Başkent ve başkente yakın şehirlerin metro istasyonları
          üÜcret: Kart Türü – 2.500 Won üstü

Ekspres Otobüs  / Şehirlerarası Otobüs: Uzak mesafelere gidilirken ekspres otobüsler ve şehirlerarası otobüsler kullanılmaktadır. Bu otobüsler küçük kasabaları dahi kapsayan geniş güzergâhlara sahip oldukları için rahat ve pratik bir şekilde gitmek istediğiniz her yere ulaşabilirsiniz. Seul'de üç ekspres otobüs terminali vardır:
ü  Seul Ekspres Otobüs Terminali (Şehir Merkezi) / Seoul Express Bus Terminali İstasyonu
ü  Dong Seul Otobüs Terminali / Gangbyeon İstasyonu
ü  Sangbong Otobüs Terminali / Sangbong İstasyonu
Hareket saati: Genelde güzergâhın yol koşullarına bağlıdır. Otobüsler, normal koşullar altında zamanında kalkmaktadır. İnternetten veya telefondan da rezervasyon yaptırılabilir.
Mevki: Otogarlar genellikle şehir içerisinde bulundukları için otogar çevrelerinde konaklama yerleri ve lokantalar da bulabilirsiniz.
Daha pahalı olmakla birlikte lüks ekspres otobüsler daha geniş ve rahattır.
üEkspres Otobüs Hatları Kurumu www.kobus.co.kr  
üKolay Bilet İçin www.easyticket.co.kr


Taksi: Seul'de taksi sayısı çoktur ve taksiler temiz, güvenlidir. Fiyatları da uygundur. Seul'deki taksilerin çoğunluğunda kredi kartı ve ön ödemeli kartlarda kabul edilmektedir. Günün 24 saati çalışan taksilerin Seul'de ilk 2 km için standart ücreti 2,400 won'dur, sonrasında her 144 metrede 100 won eklenir. Gece yansından sabah 4.00'e kadar olan sürede ekstra yüzde 20 eklenmektedir. Lüks taksilerin açılışı 4,500 won'dur. Eğer aceleniz varsa, "çağrılan taksiler" bulunduğunuz yere gelme ücreti olarak ekstra 1,000 won alır.
Uluslararası Taksi: İngilizce, Japonca ve Çince gibi yabancı dil hizmetleri sunulan 'Uluslararası (International) Taksi' hizmetleri başlamıştır. Sadece rezervasyon yaptırılarak kullanılır. Ücreti ise gidilecek yerin uzaklığı (m), bulunduğu yer ve süresine göre hesaplanmaktadır.
ü  Telefon: 02 - 1644 - 2255
ü  Tekerlekli Sandalyeye Uygun Taksi Çağırmak İçin 1588 - 4388
ü İnternet sitesi: www.intltaxi.co.kr 
Incheon Havalimanı'nda (zemin kat) ve ayrı olmuş Havalimanı'nda (zemin kat) danışma büroları bulunmaktadır.

Deniz Seyahati: Kuzeydoğu Asya'da yer alan Kore'de 5.000 yıllık tarih ve kelime yanlış bölünmüş içiçe bulunduğu birçok turistik yer bulunur. Kore'nin önemli 12 limanından her birinin yakınlarında ünlü turistik yerler bulunmaktadır. Bu yüzden deniz ulaşımını kullananlar fazla zaman kaybetmeden buraları ziyaret edebilirler. Kuzeydoğu Asya'ya seyahat etmenin tek yolu uçak değildir. Birçok turist, seyyah gemisiyle hem tatil yapmakta hem de seyahat etmektedir. Uçmayı sevmeyenler veya denizde seyahat etmeyi tercih edenler için deniz seyahati daha uygun olacaktır.

Araba Kiralama: Kore'deki en büyük araba kiralama hizmetleri KT Kumho Rent a Car ve AJ Rent a Car'dır. Her iki şirketin de Kore'nin dört bir yanında onlarca şubesi bulunmaktadır. Incheon Uluslararası Havaalanı, Gimpo Havaalanı, illerdeki havaalanları, belli başlı tren istasyonları ve ekspres otobüs terminallerinde araç kiralama hizmeti bulunmaktadır. Size en yakın olan şubeyi öğrenmek için şirketlerin web siteleri:
ü  KT Kumho Rent a Car www.kumhorent.com  1588 - 1230
ü  AJ Rent a Car www.avis.com / 1544 - 1600
Araç Kiralama Koşulları (Şirkete Göre Değişebilir)
ü  En az bir yıllık şoförlük deneyimi
ü  Uluslararası sürücü ehliyeti
ü  21 yaşın üstünde olmak
ü  Geçerli pasaport

ü  Kredi kartıyla ödeme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder