25 Mayıs 2017 Perşembe

G. Kore Pohang Şehri

Yeongilman Rönasansı İleri Bilim Şehri
Pohang, Kore yarımadasında güneşin ilk doğduğu şehirdir. En gelişmiş bilim ve sanayi şehridir. Pohang'da, dünyanın en büyük çelik üreticisi POSCO, dünyaca ünlü Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (POSTECH); Kore'nin tek radyasyon hızlandırıcısı ve Nano Madde Teknolojisi Milli Merkezi yer alır. (Ateşi) ve (ışığı) temsil eden örnek bir şehirdir. 162 km uzunluğunda bir sahili, çok sayıda turistik mekanı bulunan şehir, artık uluslararası bir liman olan Yeongilman Limanının, otobanların ve KTX (Kore EkpresTreni) açılmasıyla Hwandonghae Lojistik Şehri olarak yükselişe geçmektedir.

Pohang, Çelik Sektörünün Anavatanı
Pohang, eskiden balıkçılık sektörünün ve askeri sektörün etkin olduğu bir şehirdi. Ancak, 1960'lardan itibaren çelik sektörünün Mekke'si haline geldi. Yalnızca, çelik sektöründeki önemli bir şehir olarak bilinmekle kalmayan şehir aynı zamanda gelişmiş bir bilim ve sanayi şehri olarak da ün kazanmıştır. Pohang'da, dünyanın en büyük çelik üreticisi POSCO, dünyaca ünlü Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (POSTECH); Kore'nin tek radyasyon hızlandırıcısı ve Nano Madde Teknolojisi Milli Merkezi yer alır. Ateşi ve ışığı temsil eden örnek bir şehirdir.

Pohang Yerel Ürünleri

Pohang Mulhoe (Soğuk Çiğ Balık Çorbası): Bu, çok ferahlatıcı, lezzetli bir yerel yiyecektir. Beyaz et veya balıkla yapılır ve yüksek oranda protein içerir. Baharatlarıyla lezzet tat alma duyunuzu tatmin edecektir.

Makgeolli (Pirinç Şarabı): Yeongilman'ın Dostu Bu içecek, %100 Pohang pirincinden yapılmıştır ve sindirilebilir fiber içeriğini güçlendirmek için pirinç şarabına agar eklenir. Mükemmel bir diyet etkisi vardır.

Turistik Yerler: Homigot Köyü
 Kore yarımadasında güneşin ilk doğduğu yerdir Homigot, Kore yarımadasında güneşin ilk doğduğu yer olarak bilinir. Meydanın girişinde yapılan Yuchae Çiçek Kompleksinde yeşil yuchae çiçekleri her yıl Nisan ve Mayıs aylarında açar. Homigot Meydanı'nda çok iyi bilinen (Ahengin Eli) Homigot'un ziyaret edenlerin kesinlikle görmesi gereken bir eserdir. Modern el heykeli, denizin ortasında inşa edilmiştir, derin mavi deniz boyunca güzel bir manzara oluşturur.

Turistik Yerler: Deniz Çadırı Yeongildae ve Yeongildae Temalı Sokak
Kore Duyarlılığını İçerme ve Denizde Yürüme temel konseptleri dikkate alınarak hazırlanan bu çadır Kore'de denizde inşa edilen ilk çadırdır. (Yeongildae). Pohang'ı bir deniz turizmi şehri haline getirmenin temelini atmak amaçlanarak, Pohang için 2. bir ekonomik uyanış isteğiyle ve 530.000 Pohang sakininin Yeongilman deniziyle ilgili hayallerini ve umutlarının sembolize etmek için yapıldı. Buna ek olarak, Yeongildae Sahili etrafındaki caddelerin insan merkezli olarak değiştirilmesiyle, vatandaşlar ve ziyaretçilerin dinlenmesi, yürümesi, spor yapması ve aynı zamanda sanatsal etkinliklere ve sergilere katılması için bir tema sokağı oluşturuldu.

Pohang Festivaller

Homigot Gün Doğumu Festivali
Bu festival, Kore Yarımadasının en doğudaki kara parçası olan Homigot'ta gerçekleşen Kore'nin en büyük gün doğumu izleme festivalidir. 10.000 kişi için dilimlenmiş pirinç keki çorbası yapmayı amaçlayan uygulamalı etkinliğiyle ünlüdür.
• Dönem: Her yıl 31 Aralık -1 Ocak
•Yer: Homigot-myeon, Nam-gu'daki Homigot Turist Meydanı

Pohang Uluslararası Havai Fişek Festivali
Bu festivalin amacı, vatandaşları ve turistleri bir araya getirmektir, çünkü Pohang halkı Pohang'ı temsil eden (ışık) görüntüsünü oluşturur ve ayrıca fırını temsil eden (ateş) görüntüsünü oluşturur.
Dönem: Her yıl Temmuz sonu ~ Ağustos Başı
Yer: Yeongildae Sahili, Hyeongsangang Spor Parkı

Yolculuk Mesafe ve Süresi
Seul 336 km 4 saat 30 dakika
Daejeon 214 km 3 saat 10 dakika
Deagu 63km 50 dakika
Busan 106,9 km 1 saat 20 dakika
Jeju 447 km 1 saat

Pohang Belediyesi İletişim
Belediye Adres: 1, Sicheong-ro, Nam-gu, Pohang-si, Gyeongsangbuk-do
Belediye Telefon No: +82-54-270-8282

www.ipohang.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder