2 Mayıs 2017 Salı

G. Kore DMZ Turları


DMZ Turları
Kore Savaşı'nın ve 38. paralelde 248 kilometrelik ateşkes hattı çizilerek Askerden Arındırılmış Bölge'nin (DMZ) oluşturulmasının üzerinden 60 yıldan fazla zaman geçti. Hem savaşı hem barışı, hem birleşmeyi hem ayrılmayı temsil eden DMZ zamanın durduğu bir yer. Bugün bu bölge, türüne az rastlanan hayvanlar, kuşlar ve bitkiler için adeta bir cennet.
dmz.gg.go.kr / www.korea-dmz.com

Kısım 1: Goseong'dan Inje'ye 100 km
Doğu Denizi'nden yüksek dağların zirvelerine uzanan yeşil alanlar
Kısım 2: Yanggu 60 km
Savaşın izlerinin yanı sıra doğal güzellikler
Kısım 3: Hwacheon 90 km
Susamurlarının yaşadığı, iyi korunmuş doğa
Kısım 4: Cheorwon 80 km
Göçmen kuşların üreme alanı
Kısım 5: Yeoncheon 100 km
Unutulmaz bir yürüyüş
Kısım 6: Paju 70 km
Güney ve Kuzey'i buluşturan Imjin Nehri
Kısım 7: Gimpo'dan Ganghwa'ya 45 km
Han Nehri’nin kıyısında vahşi yaşam

Panmunjeom
Panmunjeom, 1953 yılında Kore Savaşı'nı bitiren ateşkes anlaşmasının imzalandığı yer olarak uluslararası arenada dikkat çekti. Birleşik Güvenlik Bölgesi'nde (JSA) bulunan Panmunjeom, Seul'e yaklaşık 50 km ve hâlâ hem Kuzey hem Güney Kore askerlerinin bulunduğu 38. paraleldeki Gaeseong'un sadece 10 km doğusundadır.

Imjingak
Savaş yüzünden yerinden edilen insanlar için 1972 yılında kurulan bu turistik alanda Birleşme Havuzu ve Özgürlük Havuzu ziyaret edilebiliyor. Bu bölgeye girmek çok detaylı prosedürler gerektirmediğinden yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.


3. Tünel

Güney Kore topraklarına sızmak için 1978 yılında Kuzey Kore tarafından kazılan tünel 1635 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde. Tünel bir saat içinde silahlı 30 bin askerin geçmesini sağlayacak şekilde inşa edilmiş. Bugün turistler, 265 metrelik kısmı elden geçirilen ve genişliği 3 metreye çıkarılan tünellerde dolaşabilir. Turu tamamlamak 30-40 dakika sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder