29 Mayıs 2017 Pazartesi

G. Kore Gumi Şehri

Gumi, genç ve dinamik bir şehir!
Gumi şehri, ortasından kıvrılarak geçen Nakdonggang Nehriyle güzel bir doğa manzarasının yanı sıra teknolojiyle geleneksel kültürün bir arada olmasıyla da gurur duymaktadır. Aralarında Samsung ve LG'nin de bulunduğu 2700'den fazla Koreli ve yabancı şirket barındırdığından, Güney Kore'nin iç kısımlarda yer alan en büyük endüstri şehridir. Gumi'de kurulan uluslararası şirket sayısı hala artmaya devam ediyor.

Köklü bir tarihi ve doğal mirası olan bir şehir!
Geumosan Dağı, çok sayıda ilginç şekilli kayalara ve kolayca erişilebilen güzel vadilere sahiptir. Yüzyıllar öncesine kadar giden çok sayıda kültürel mirasıyla birlikte yukarıda yer alanlar, Güney Kore'deki ilk eyalet parkı olarak belirlenmesindeki ana nedenlerden biridir. Naengsan Dağı'ndaki (DorisaTapınağı)’nın Şilla Krallığındaki ilk Budist tapınağı olduğuna inanılır. Yanı başlarındaki çam ağaçlarıyla mükemmel bir uyum içindeki tarihi binalar, güzel bir manzara oluşturuyor.

Gumi’nin Yerel Ürünleri
Paprika: Paprika, cilde ve kemiklere iyi gelir ve osteoporozu önlemede yardımcıdır.

Şitake mantarı: Şitake mantarları kan basıncını düşürür, bu nedenle hipertansiyonu ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur. Ülkede en sık kullanılan doğal tatlardan biridir.

Turistik Yerler: Geumosan Dağı
Deniz-seviyesinden 967 metre yükseklikte olan Geumosan Dağı'nın zirvesinde geniş bir havza bulunur. İlginç şekilli çok sayıda kaya, kalın ormanlar ve vadinin kenarlarındaki dikey falezleriyle birlikte güzel manzarası ve tarihi alanları nedeniyle her mevsim Kore'nin en popüler ziyaret mekanlarından biridir. Ayrıca, (Geumosan Olle-gil Patikası) dağın çeşitli bölgelerine ulaşım sağladığı için hem yerli halk hem de turistler tarafından sıkça ziyaret edilen bir yürüyüş patikasıdır. Geumosan Yönetim Ofisi (+82-54-480-4601)

Turistik Yerler: Dorisa Tapınağı
Bu tapınağın, Şilla Krallığına Budizm'i ilk kez getiren (Ado) adındaki bir Budist rahip tarafından kurulduğuna inanılır. Tapınağın zeminindeki taş pagodalar Şilla Krallığının ilk dönem heykeltıraşlık stilini gösterirken, Geuknakjeon Binası veya Korece'deki adıyla (cennet yolu) daha sonraki Joseon Hanedanlığının tarzını yansıtır. Diğer önemli kalıntılar Jwaseondae Kayası, Budist Rapih Ado'nun Anıtı ve Dorisa Tapınağına Bağış Anıtı'dır. Bu tapınağın kurucusunun, dağın eteklerindeki şeftali ve erik çiçeklerini gördükten sonra tapınağa bu ismi verdiği söylenir.

Gumi Festivali
Jeongwol Daeboreum (Ay Takvimindeli İlk Ayın Dolunay Vakti)
Antik zamanlardan bu yana, Koreliler yeni yılın ilk dolunayını ay takvimine göre 15 Ocak tarihinde kutlar. Yılın bu gününde aya dua ederlerse, dileklerinin gerçekleşeceğine inanırlar. Eskiden nüfusun çoğunluğu tarımla uğraştığından, çoğu bereketli bir hasat isterdi. Dolunayın ilk günü, insanlar beş çeşit pirincin sosta bekletilmiş sebzelerle karışımını yerler ve {jvvibul nori} (Kore geleneksel havai fişeleri) ile {notdari bangi} (insan köprüsü üstünde yürüme) oynarlar.


Cosmos Festivali
Her yıl Eylül ve Ekim aylarında gerçekleştirilen bu festival turistlerin korkuluklar, su kabağı tüneli, gözetleme kulübeleri ve merdiven taşları gibi geleneksel yapıları ve öğeleri görmesi için harika bir etkinliktir. Aynı zamanda ziyaretçilere yer fıstığı toplamak ve hanji (geleneksel Kore kağıdı) sanatı gibi etkinliklere katılma fırsatı da sunuluyor. Festivale her yıl 50.000'den fazla turist katılıyor.

Yolculuk Mesafe ve Süresi
Seul 277,5 km 2 saat 50 dakika
Daejeon 111,5 km 1 saat 30 dakika
Deagu 49 km 40 dakika
Busan 167 km 2 saat
Jeju 447 km 1 saat 30 dakika

Gumi Ofisi İletişim
Ofis Adresi: 55, Songjeong-daero, Gumi-si, Gyeongsangbuk-do
Ofis Telefonu: +82-54-480-6114
www.gumi.go.kr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder