17 Mayıs 2017 Çarşamba

G. Kore Bonghwa Şehri

Bonghwa-gun, beyefendilerin ve bilim adamlarının şehri
Asırlar boyunca, Bonghwa-gun her zaman resimleri aratmayan dağları ve ilim adamlarıyla tanınmıştır. Toplam yüzölçümünün yaklaşık %83'ünde yerleşim yoktur ve genelde dağlıktır. Bu bölgenin genelde doğa manzarası ve bol miktardaki yerel ürünleriyle meşhur olduğunu söylemeye gerek yok. En önemlisi de, Cheongnyangsan Dağına ve yakınındaki diğer dağlarda birçok milli servet olmasıdır.

Baekdudaegan Dağlık Bölgesinin bir parçası olan bu bölge, ülkenin en iyi korunmuş orman parklarından biridir
Bu bölgenin uzun bir geçmişi vardır ve topraklar nesillerden nesle aktarılmıştır. Yerli halk, çevreyi ataları gibi korumanın görevleri olduğuna, böylece çocuklarına aynı doğal halinde miras bırakıp, bu doğal çevrede yaşamalarını sağlayabileceklerine inanır.



Yerel Ürünler: Bonghwa Şifalı Bitki Bifteği
Bu bölgedeki biftek sığırları şifalı bitkilerle beslenir ve bu da doymamış yağ oranlarını %25 oranında arttırarak etlerinin daha yumuşak olmasını sağlar.
Yerel Ürünler: Bonghwa Çam Mantarı
Çam mantarları, Tabaeksan Dağının ve Sobaeksan Dağının bereketli topraklarında yetişir, su içeriği daha düşüktür ve diğer bölgelerde üretilenlere göre daha iyi bir aroması vardır.


Turistik Yerler: Cheongnyangsan Eyalet Parkı
Dağda Geumtapbong Zirvesinin de aralarında bulunduğu toplam 12 zirve vardır, bu zirvelerdeki çeşitli mağaralar, vadiler ve şelaleler resimleri aratmayan bir manzara oluşturur. Toegye, VVonhyo, Uisang, Choi Chi-won ve Kim Saeng gibi bir çok tarihi isim, meditasyon için bu dağa gelmişlerdir. Aynı zamanda, Wonhyo tarafından kurulan Cheongnyangsa Tapınağı gibi çok sayıda keşiş kulübesi bulunmaktadır.


Turistik Yerler: Ojeon Kaynak Suyu Turistik Bölgesi
Murya-myeon'dan patika boyunca yokuş yukarı yaklaşık 5 km yürüdüğünüzde (Ojeon Kaynak Suyu Turistik Bölgesi) adı verilen yere gelirsiniz. Simsan Vadisinin derinlerinde yer alan bu maden suyu, Seondalsan Dağı ve Okseonsan Dağı'ndan çıkar. Çok eski zamanlardan beri insanlar, gastrit ve cilt hastalıklarına iyi geldiğinden, doğal maden suyu içmeye buraya gelirlerdi. Joseon Döneminde en iyi maden suyu olarak seçildiği de önemli bilgiler arasındadır. Bugün, daha çok yazlık mekân olarak popülerlik kazanmıştır.

Bonghwa Festivaller

Tatlı Balık Festivali
Bu festivaller her yıl Temmuz sonu ve Ağustos başı gerçekleştirilir. Festivalde, turistler tatlı balık yakalayabilirler, Asya alabalığı, masu somon balığı ve Kore'ye özgü diğer nadir balık türlerinin bulunduğu akvaryumu ziyaret edebilirler. Ziyaretçiler aynı zamanda fuar stantlarına uğrayabilir ve su bisikleti sürebilir.

Çam Mantarı Festivali
Bonghwa halkı, her yıl Eylül ayının sonunda Çam Mantarı Festivali düzenler, çünkü Bonghvva ülkedeki en büyük çam mantarı üreticisidir. Mantarlar aynı zamanda dünyadaki en iyi çam mantarları olarak kabul edilir. Bu nedenle, yerel üreticiler ürünlerinin tanıtımını yapmak amacıyla 1997 yılından bu yana festivale ev sahipliği yapmaktadırlar. Festivalde, ziyaretçiler Songisan Dağına tırmanabilir, pazardaki çeşitli çam mantarı yemeklerini tadabilir. Fuar stantlarının yanı sıra çeşitli kültürel performans gösterileri de yer alır.

Yolculuk Mesafe ve Süresi
Seul 235 km 2 saat 30 dakika
Daejeon 196 km 3 saat
Deagu 147 km 2 saat
Busan 253 km 3 saat 30 dakika
Jeju 460 km 2 saat

Bonghwa Ofisi İletişim
Ofis Adres: 1111,Bonghwa-ro, Bonghwa-eup, Bonghwa- gun, Gyeongsangbuk-do
Ofis Telefon No: +82-54-679-6114
www.bongwa.go.kr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder