21 Nisan 2017 Cuma

G. Kore Spor ve Eğlence

Kayak ve Snowboard
Böylesine dağlık bir ülkenin çok sayıda dünya standartlarında kayak merkezine sahip olmasında şaşılacak bir yan yok. Her yıl milyonlarca turist Kore'ye karla kaplı dağların ve yamaçların tadını çıkarmaya geliyor. Dağ kenti Pyeongchang (Gangwon-do'da) 2018 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak üzere seçildi.
  •     Alpensia Resort / 2018 Kış Olimpiyatları alanı / www.alpensia.com
  •     Yongpyong Resort / 1999 Asya Kış Oyunları alanı / www. yongpyong.co.kr
  •     High 1 Resort / Ödüllü Kangwon Land aile otelinin bir parçası / www.high1.com
  •     Phoenix Parkı /  www. phoenixpark.co.kr

Kaplıcalar
Kore'nin dört bir köşesinde birçok kaplıca bulunuyor. Sauna ve jjimjilbang (Kore usulü buhar banyosu) hizmeti sunan ve şehirlerde bulunan modern spa'lardan su parklarındaki açık hava kaplıcalarına kadar ziyaretçiler ihtiyaçlarına ve arzularına göre çok geniş yelpazede seçeneklere sahip.


Seorak Su Parkı
Seoraksan Dağı'nın yakınındaki Seorak Hanwha Resort'ta bulunan Seorak Su Parkı yüzde 100 doğal sıcak su banyoları ve eğlenceli su oyunları sunan bir kaplıca tema parkı. Açık havadaki sıcak su banyolarında Seoraksan Dağı'nın karlı zirvelerinin manzarasına bakmak paha biçilmez. / www.seorakwaterpia.com

Dragon Hill Spa
Dragon Hill Spa özellikle uluslararası ziyaretçilerin tercih ettiği bir jjimjilbang ve spa tesisi. Kömür ateşinde geleneksel sauna, açık havada sıcak su kaynakları, yüzme havuzu ve spor salonu, spa'nın egzotik dekoruna hoş bir hava katıyor. Kore Ekspres Treni (KTX) ve metronun işlediği Seul'deki Yongsan İstasyonu’na yakın. / www.dragonhillspa.co.kr




Stadyumlar
Pekin Olimpiyatlan'nda Kore'nin beysboldaki ve Park Jisung (Queens Park Rangers), Cha Duri (Fortuna Düsseldorf) ve Ki Sung-yueng (Svvansea City) gibi dünyaca ünlü futbolcuları ülkenin bu sporlara olan düşkünlüğü daha da besliyor. Kore'deki taraftarlık ruhunu görmek için Kore'de bulunduğunuz süre içinde bir beysbol ya da futbol maçına gitmeniz yeterli. Tabii 1988 Olimpiyatları ve 2002 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasının Kore'nin spor altyapısını dünya standartlarına ulaştığını da belirtmek gerek.
  •     Profesyonel Futbol www.kleague.com  
  •     Profesyonel Beysbol / www.koreabaseball.com
  •        Profesyonel Basketbol / www.kbl.or.kr



Golf
Çok sayıda Koreli golfçü, özellikle de kadın golfçüler, uluslararası başarılara imza atıyor. Kore'nin Seri Pak ile başlayan golfteki başarı grafiği; KJ Choi, Na Yeon Choi ve pek çok başka isimle devam ediyor.
  •     Jungmun Beach Golf Club: 1995 yılında Jungmun Beach Golf Club, dünyaca ünlü Greg Norman ve PJ Singh gibi golfçülerin katıldığı Johnnie Walker Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Kasım 2004'te, PGA Tour'un Asya'daki ilk resmi ayağı Shinhan Kore Golf Şampiyonası da burada yapıldı. Bu golf kulübü dünyanın en iyi golf sahaları arasında gösteriliyor ve profesyonel golfçülerin övgülerini topluyor. Hallasan Dağı ve masmavi okyanusun muhteşem manzarasına bakan golf sahasında toplam 18 delik bulunuyor.


Eğlence Parkları
Kore'de çok sayıda tematik eğlence parkı bulunuyor. Seul'deki Lotte World dünyadaki en büyük kapalı eğlence parklarından biri ve Yongin'deki Everland Resort de dünyada en çok ziyaret edilenler arasında.
  •     Lotte World / www.lotteworld.com  
  •     Everland / www.everland.com
  •     Seoul Land  /www.seoulland.co.kr
  •     Büyük Seul Parkı / grandpark.seoul.go.kr 
  •     Shilla Milenyum Parkı / www.smpark.co.kr

Jeongseon Arirang Festivali
"Jeongseon Arirang", Kore halk şarkısı "arirang"ın Jeongseon bölgesine özgü bir versiyonu. Jeongseon Arirang Festivali, şu anda UNESCO insanlığın Manevi Mirası listesinde yer alan halk şarkısını korumak ve bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak için başlatıldı. Beş günde bir kurulan Jeongseon 5 Gün Pazarı'nın yanı sıra festivalde Jeongseon Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Jeongseon Arirang" söyleniyor. Bölgedeki diğer turistik aktiviteler arasında rayda bisiklet ve Hwaam Mağarası sayılabilir.
www.arirangfestival.kr / 033-563-2646 / Jeongseon Culture & Arts Center (Jeongseon Kültür ve Sanat Metkezl) / 17 Bongyang 3-gil. Jeongseon-eup, Jeongseon-gun. Gongwon-do


Yeongwol
Dong Nehri'nin bulunduğu Yeongwol rafting ve diğer su sporlarıyla ünlü. Yeongwol'un popüler turistik yerleri arasında Joseon Hanedanlığının altıncı kralı Donjong'un (1441-1457) mezarı Jangneung, Byeolmaro Astronomi Gözlemevi, genç Kral Danjong'un sürgün yeri Cheongnyeongpo ve Kore Yarımadası şeklindeki Seonam Köyü sayılabilir.
www.ywtour.com /  Yeongwol-gun, Gangwon-do



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder