26 Aralık 2016 Pazartesi

24 Saat Güney Kore

Güney Kore, 24 saat boyunca ışıkların söndürülmediği aydınlık ve rengarenk bir ülkedir. Güney Kore'nin cazibesini hissedebilmenin en iyi yollarından biri, Kore'nin hem gündüzünü hem de gecesini tecrübe etmekten geçer. Gündüz yaşantısını canlı hale getiren şey; çeşitli sokak gösterileri ve festivaller, geceleri hareketli hale getiren şey ise; romantizmin hissedilebileceği muhteşem gece manzarası ve gece hayatıdır. Güney Kore'nin gündüzü ve gecesi birbirinden farklı çekiciliğe sahiptir. Bu yüzden sizlere unutulmaz anlar yaşatacaktır.

Enerji Dolu Sokak Kültürü: Güney Kore'nin her sokağına enerji hâkimdir. Samimiyetin ve sıcaklığın hissedilebileceği, lezzetli yiyeceklerle dolu 'Jonro Kvvangjang Pazarı", şehir içinde her zaman taze deniz ürünlerinin tadılabileceği 'Noryangjin Deniz Ürünleri Pazarı', genç ve duygusal sanatçıların tutkusuyla dolu olan Hongik Üniversitesi’nin önündeki 'Free Market', alışveriş eğlencesinin tadının çıkarılabileceği alışveriş sokaklarının bulunduğu 'Myongdong', şehir içinde her zaman taze tarım ürünlerinin ve çeşitli ürünlerin bulunabileceği geleneksel pazarlarda hareket ve enerji dolu manzaralar ile karşılaşılabilir.








Eğlencenin Doruğa Çıktığı Festivaller: Güney Kore’nin birçok eğlenceli festival mevcuttur. Buz tabakasını delerek Japon somon balığının avlanabileceği Hwacheon Japon Somon Balığı Fes­tivali, seramik memleketinde bizzat seramik yapma şansını elde edebileceğiniz Icheon Seramik Festivali, çamur masajının yapılabileceği ve denizde yüzme imkanının bulunduğu Boryong Deniz Çamuru Festivali, eğlenceli ve coşkulu maske danslarının izlenebileceği Andong Uluslararası Festivali vs. herkesin büyük bir zevkle eğlenebileceği festivallerdir. Ayrıca yüz binden fazla havai fişekle gece deniz manzarasını süsleyen Pohang Uluslararası Havai Fişek Festivali, dünya çapında ünlü sanatçıların gösterilerinin izlenebileceği Jara Adası Uluslararası Festivali vs. size uzun süre boyunca unutamayacağınız dakikalar yaşama fırsatı sunacaktır. Bu birbirinden renkli festivalleri kaçırmayınız.


Hiç Uyumayan Gece Kültürü: Güney Kore geceleri artık uyku saatinin geldiğinin bile umursanmadığı eğlenceli, hareketli alanlarla doludur. Şık kafeler ve barlarla dolu olan Gangnam Istasyonu'nun civarı, egzotik havaya sahip Pojangmacha sokak lokantalarında lezzetle yenebilecek sokak yemekleri, modaya uygun ürünlerle dolu Dongdaemun Moda AVM, 24 saat boyunca açık gece sinemaca'. Hongik Üniversitesinin yakınlarında gece geç saatlere kadar tutkulu bir şekilde dans edilebilen gece kulüpleri, yol yorgunluğuna birebir gelen spalar vs. 24 saat boyunca eğlencenin doruğuna ulaşabileceğiniz yerlerdir.






Coşkuyla Yapılan Gece Turları: Gece olduğunda Güney Kore daha da ışıldar. Güney Kore'de Seul'un manzarasını kuş bakışı izleyebi­leceğiniz Namsan N Seul Kulesi ve serin bir nehir kıyısında oturup konserleri, sokak gösterilerini, filmleri, çeşme göste­rilerini izleyebileceğiniz “Hangang Nehir Parkı” bulunmaktadır. Ayrıca Birleşik Şilla Dönemi’nin muhteşem saraylarının mis­tik havası içerisinde gece manzarasını izleyebileceğiniz Gyeongju Anapji Göleti, gece deniz manzarasına ışık sunan Busan Gwangan Daegyo Büyük Köprüsü, çeşitli yerli ve yabancı yemekleri tadarak Busan’ın gece kültürünü tecrübe edebileceğiniz Bupyeong Ggangtong Gece Pazarı’nı vs. Görmek için Seul, Busan, Gyeongju gibi şehirlerde gece şehir turlarına katılarak birçok turistik yeri ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder