22 Aralık 2016 Perşembe

Kore Show Dünyası





NANTA
Nanta, sembolik olarak bir boks maçında dikkatsiz vurma anlamına gelir. Nanta çarpıcı bir komedi sahne gösterisinde geleneksel Kore vurmalı çalgılarını dramatize eden ritmik hareketlerin sözsüz bir performansıdır. Batı performans tarzı geleneksel Kore davul ritimleri ile bütünleşmiştir. Büyük bir mutfakta dört kaprisli aşçı düğün ziyafeti için hazırlık yapmaktadır. Pişirme anında onlar tencere, tava, tabak, bıçak, doğrama tahtaları, su şişeleri, süpürge gibi her türlü mutfak aletini ve hatta birbirlerini vurmalı enstrümanlara dönüştürmektedirler.



JUMP
Jump; Bir patlayıcı karışımı dövüş sanatları ve fiziksel bir komedidir. Dövüş Sanatları? Komedi? Bu kombinasyon ilk bakışta garip görüne­bilir fakat basit temasına rağmen bu birleşim şaşırtıcı şekilde çok iyi çalışmakta ve coşkuyla alkışlanmaktadır. Birkaç yıldır Kore'de büyük bir başarıya ulaşmış olan bu gösteri bütün üyeleri dövüş sanatları ustalarından oluşan bir ailenin hikâyesini anlatır. Bunların her birinin kendine özgü küçük özellikleri vardır: silah taşıma konusunda bir uzman olan baba, ahşap plakaları sanki hiçbirşeymiş gibi kıran anne, doğrudan olimpik jimnastik takımından geliyormuş gibi davranan kız, yarını düşünmeden savaşan ayyaş bir amca ve gözlüklerini çıkarır çıkarmaz sinirli, bir ifadeye bürünen Bruce Lee gibi bir Latin aşığa dönüşen utangaç, çekingen ve alçak gönüllü ailenin kızıyla aşk yaşayan genç... Gerçekten sıra dışı bir aile


MISO(Baebijang-jeon)
"MISO: Baebijang-jeon", Joseon dönemini temsil eden hicivsel bir roman, doğal insan arzularına ve üst sınıfın ikiyüzlülüğüne gönder­meler yaparak okuyucuda kahkahalar uyandırmak için esprilerin ön plana çıktığı Joseon Hanedanlığımın son döneminde bilinmeyen bir yazar tarafından kaleme alınmış klasik bir romandır. Ülke içindeki izleyiciler için eğlence değeri taşıyan ve kanıtlanmış bir gişe değeri olan bir performans içeriği olarak, bu roman tekrar yazılmış ve Kore geleneksel operası veya müzikali olarak sahnelenmiştir.


Lotte World
Heyecan verici eğlence hayatı için mükemmel bir yer. Şehrin merkezinde yer alan Lotte World, eğlence ve turistik geziler için mükemmel bir yerdir. Lotte World nefes kesici gezintiler, buz pateni sahası, halk müzesinin yanı sıra çeşitli gösteriler, bir göl ve çok daha fazlasıyla dolu bir tema parkıdır. Her yıl yaklaşık 6.000.000 kişi tarafından ziyaret edilir ve ziyaretçilerin %10 yabancılardır. Lotte World'ün içinde doğal güneş ışığından faydalanılır ve havanın durumuna bakmaksızın bütün yıl boyunca ziyaretçilere açıktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder