31 Mayıs 2017 Çarşamba

G. Kore Yecheon Şehri

Yecheon-gun, Umudun ülkesi
Sobaeksan Dağı ile Nakdonggang Nehri arasında yer alan bu şehir, temiz çevresi ve geleneksel kültürüyle güzel bir mekandır. Yecheon, temiz suyu ve havasıyla meşhurdur ve çevre dostu tarım uygulamalarında lider bir şehirdir. Aynı zamanda, ek bir değer olacak böcek çiftçiliğinde de lider bir rol oynamaktadır.

Doğal ve Kültürel Miraslara Ev Sahipliği Yapan Bir Kasaba
M.S 757 yılından beri Yecheon-gun olarak bilinir. Bundan önce Üç Krallık Dönemi boyunca Suju-hyeon olarak adlandırılmıştır. Kasabanın 1200 yıllık bir geçmişi vardır. Bu nedenle, çok sayıda dolmen, menhir ve diğer tarih öncesi kalıntılara sahiptir. Kasaba güzel doğal ortamında yer alan toplamda 31 Milli Kültürel Mirasa ve 30 İl Kültürel Mirasına sahiptir.


Yecheon’un Yerel Ürünü
Chamu Bifteği: Kore Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından tescil edilmiş bir ticari markadır. Taze ve lezzetli yapısıyla sektördeki en iyi markalardan biri olarak kabul edilir.


Turistik Yerler: Yongmunsa Tapınağı
Yongmusan Tapınağı M.S 870 yılında Yüce Öğretmen Duun tarafından kuruldu. Aynı zamanda 1173 yılında inşa edilen Dajangjeon, Kore'deki tek dönen Budist yazıtları saklama yeri olan Dönen Sutra Sütunu ve Tahta Oturan Buda Heykeli de bulunur. Tapınak, suyu temiz, güzel bir vadide yer alır.


Turistik Yerler: Yecheon Jinho Uluslararası Okçuluk Merkezi
tarafından yapılan yaylar, Kore'nin toplam boynuz yay üretiminin % 60'ını oluşturmaktadır.
1979 yılında lise son sınıf öğrencisiyken Batı Almanya'daki Dünya Okçuluk Şampiyonasında 5 altın madalya kazanan Kim Jin-ho'nun adı verilen bu merkez, dünyanın en gelişmiş okçuluk merkezidir. Ondan önce hiç bir Koreli okçu böyle bir başarı elde etmemişti. Okçuluk alanı 2003 Daegu Summer Universiade için bir uygun ücretli yerel tarım ürünlerini tanıtmak için gerçekleştirilir. Çeşitli fuarlar, satış promosyonları, katılım programları ve sanat performansları vardır. Yerel çiftçiler de iyi giden hasatlarının keyfini ziyaretçileriyle paylaşmak için bu festivale katılır.


Yecheon Festivalleri

Samgang Jumak Makgeolli Festivali
Bu, her yıl Ağustos ayının başlarında Kore'de gerçekleştirilen en büyük makgeolli (Kore Şarabı) festivalidir. Ziyaretçilerin katılabileceği çeşitli sergiler ve programlar vardır. Ana temalı alkollü içecekler olsa da, çocuklara yönelik başka aile programları da vardır.


Yecheon Tarım Ürünleri Festivali
Bu festival her yıl 16 Kasım civarında, Yecheon'un yüksek kaliteli ve uygun ücretli yerel tarım ürünlerini tanıtmak için gerçekleştirilir. Çeşitli fuarlar, satış promosyonları, katılım programları ve sanat performansları vardır. Yerel çiftçiler de iyi giden hasatlarının keyfini ziyaretçileriyle paylaşmak için bu festivale katılır.


Milli Okçuluk
2000 yıldan uzun bir süredir, Kore bu tür bir boynuz yayını kullanan tek ülke olagelmiştir. (Ulusal Manevi Kültür Varlığı No. 47) Antik zamanlardan bu yana, Yecheon okçuluğuyla ünlü bir şehirdir. Bugün bile, Yecheon'un usta zanaatkârları tarafından yapılan yaylar, Kore'nin toplam boynuz yay üretiminin % 60'ını oluşturmaktadır.

Yolculuk Mesafe ve Süresi
Seul 213 km 2 saat 30 dakika
Daejeon 165 km 2 saat
Deagu 114 km 1 saat 30 dakika
Jeju 420 km 4 saat 20 dakika
Busan 224 km 2 saat 30 dakika

Yecheon-gun Ofisi İletişim
Ofis Adresi: 33,Guncheong-gil,Yecheon-eup,Yecheon- gun, Gyeongsang-buk-do
Ofis Telefonu:  +82-54-654-3801
www.ygc.kr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder