28 Haziran 2017 Çarşamba

G. Kore Yeongcheon Şehri

Atların ve Uçakların Şehri
Gyeongsangbuk-do'nun ortasında yer alan Yeongcheon büyüme potansiyeli olan bir ulaştırma merkezidir. Yeongcheon Şehri şu anda Yeongcheon At Yarışı Parkı ve Unju At Biniciliği Parkını inşa ederek daha fazla turist çekmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda Havacılık Elektronik Bileşenleri Test Etme ve Değerlendirme Merkezi de inşa ederek, Asya Pasifik bölgesinde uçak parçaları için bir merkez olmayı planlıyor.

Yeongcheon, Yıldızlar Şehri
Yeongcheon, ülkedeki en berrak gökyüzüne ve Asya'nın en büyük gözlemevi olan Bohyeonsan Optik Astronomi Gözlemevi'ne sahiptir. En berrak gökyüzüne sahip olması, çevrenin temiz olduğu anlamına geldiğinden şehri üzüm yetiştirmek için iyi bir yer haline getirir. Doğal çevre sayesinde, Yeongcheon tamamen kendilerine özgü (Ciel şarabını üretmektedir.

Yerel Ürünler
Yeongcheon (Ciel) Şarabı
Yeongcheon, Kore'nin en büyük şarap üreticisidir. (Ciel), Fransızca'da gökyüzü anlamına gelir. Şarap, IAAF Dünya Şampiyonası Daegu 2011'nin resmi alkollü içeceği olarak belirlendi.

Yeongcheon Üzümleri
Temiz bir çevrede, bol güneş altında yetiştirilen Yeongcheon üzümleri muhteşem bir tada sahiptir ve çok tatlıdır. Yeongcheon üzüm bağları, 2248 hektar alana yayılmıştır ve Kore'deki üzüm bağlarının %14'ünü oluşturur. Aynı zamanda ülkedeki en büyük üzüm bağıdır.

Turistik Yerler: Bohyeonsan Optik Astronomi Gözlemevi
Bir kara deliğin görüntüsünü çeken dünyadaki ilk gözlemevidir. Yeongcheon'daki Bohyeonsan dağının zirvesinde yer alan Bohyunsan Optik Astronomi Gözlemevi, başlangıcından itibaren bir kara deliğin görüntüsünü yakalayabilen, dünyanın ilk gözlemevidir. 1,8 m uzunluğundaki astronomik teleskopun resmi 10.000 KRW banknotun arka yüzüne basılmıştır.

Jeong Mong-ju'nun Imgoseovvon Konfüçyus Akademisi
Gyeongsangbuk-do Anıt No. 62 olarak belirlenen, Imgoseovvon Konfüçyus Akademisi, Goryeo Hanedanlığının son dönemlerinde çok iyi bilinen bir Jeong Mong-ju onuruna(kalem adı: Poeun) yapılmıştır. Jeong Mong-ju'ya ait (Dansimga) belki de Kore'nin en meşhur şiiridir. Chunghyo Kültür Eğitim Merkezi, Poeun Kültür Akademisini açarak, öğrencilere (seonbi) veya Konfüçyüs eğitmenlerinin ruhunun yanı sıra sadakat ve evlatlık görevlerini öğrenmeleri için bir fırsat sunmayı amaçlamaktadır.

Festivaller
Yeongcheon Bohyeonsan Yıldız Işığı Festivali
Festival, Yeongchon'da Bohyunsan Optik Astronomi Gözlemevinin yer aldığı Byeolbit Köyü'nde gerçekleştirilir. Çocukların astronomiyi daha iyi anlamalarını sağlamayı ve meraklarını beslemeyi amaçlayan festivalin teması astronomi ve uzaydır.

Yeongcheon Bitkilerle Uzun Yaşam Festivali
Yeongcheon, eski zamanlardan bu yana hep nakliye merkezi olmuştur. Bu nedenle, ülkenin dört bir yanından çeşitli bitkiler satılmak üzere getirilmiştir. Festivalin teması bitki sektörünün büyümesine destek olmaktır. Festival sırasında, ziyaretçiler Oryantalist tıbbi tedavileri ve Atopik Dermatiti Tedavi Merkezini deneyebilir.

Yolculuk Mesafesi ve Süresi
Seul 324 km 4 saat
Daejeon 189 km 2 saat 10 dakika
Daegu 44 km 50 dakika
Busan 110 km 2 saat
Jeju 357 km 2 saat 40 dakika

Yeongcheon Belediyesi İletişim
Belediye Adres: 16, Sicheong-ro, Yeongcheon-si, Gyeongsangbuk-do
Belediye Telefon No: +82-54-330-6000

www.yc.go.kr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder