22 Haziran 2017 Perşembe

G. Kore Chilgok Şehri

Yaşamak için iyi bir şehir Umutları yeşerten bir şehir
Bu tapınak, Kore Budist Chogye Tarikatının 9. Piskoposluğunun ana ofisi olan Donghwasa Tapınağına bağlıdır. Şilla Kralı Jinheung'un saltanatı boyunca, Jin Hanedanlığının ve Şilla'nın Büyük Eğitmeni Myeonggwan'ın bir temsilcisi 2700 Budist kitabını ve Buda'nın küllerini kutsal bir yerde saklamak için inşa etti. Yedi kültürel tarihi eser ve eşya barındıran tarihi bir tapınaktır.

Chilgok, yurtsever anavatan, Nakdonggang Nehrinin yeniçağına öncülük ediyor!
Chilgok, Kore'nin tüm kriz zamanlarında ülkeyi korumasıyla ünlü topraklardır. Gasansanseong Kalesi, Chilgok'ta Joeson Hanedanlığı sırasında ülkeyi korumak için inşa edildi. Ayrıca, Kore Savaşı sırasında, Kore Ordusunun Kuzey Kore Ordusunu yendiği ve savaşın seyrini Güney Kore lehine çevirdiği yerdir. Chilgok'taki Katolik kutsal zemin ve manastırlar Kore'de katolizmin tarihini gösterir. Chilgok'ta doğuda Yuhaksan ve Gasan Dağları ve kuzeyiyle güneyinde Nakdonggang Nehri yer alır, böylece ziyaretçiler Kore halkının yaşama gücünü hissedebilir.

Chilgok’un Yerel Ürünleri

Bal: Chilgok, kovanlarda doğal bir şekilde biriken besleyici bir bal üretir. Vitaminleri yok edilmediğinden ve enzimleri canlılığını koruduğundan, Chilgok balı 40’a yakın besin maddesi içerir.

Kavun: Chilgok, organik doğuya özgü kavunlar üretir, üretimde böcek ilacı veya suni döllenme kullanılmaz. Kavun çiçekleri arılar tarafından döllendiğinden, kavunlar ağızda daha güzel dağılır ve daha tatlıdır. Chilgok, kavunların müzik dinletilerek yetiştirildiği patentli bir melodili üretim yöntemine sahiptir ve süper hızlı internet altyapısıyla donatılmıştır.


Turistik Yerler: Gasansanseong Kalesi
Gasân Kalesi, Chilgok yurtseverliğini sembolize eden önemli bir tarihi eserdir. Gasansanseong Kalesinin dışında sert uçurumlar vardır, su kabağı şekilli bir dar bir havza bulunur. Bu havza doğal bir destek sağlar. Chilgok'taki Gasansanseong Kalesi bu coğrafik özelliklerden faydalanılarak oluşturuldu.



Turistik Yerler: Chilgokbo Su Setti
Nakdonggang Nehrinin bitmeyen bolluğunu ve yerel ilerlemeyi temsil eden bir simge olarak toprağın bereketini koruyan Cheoru destanı kullanılarak tasarlandı. Waegwan Savaşı Anıt Müzesi ve Chilgokbo'daki Barış Parkı ile ilişkili olarak, Chilgok bölgenin değerini arttırmak ve turizm kaynaklarına tanıtımını yapmak için özel bir yerel topluluk alanı oluşturdu.

Chilgok Festivali

Nakdonggang Dünya Barışı Kültür Festivali
Bu festival, Nakdonggang Chilgok Bölgesinde Kore Savaşındaki son kale burcunda, Kore Savaşının 60. yılını anma amaçlı gerçekleştirilir. Kore'ye ve Global Köye barış dilemek ve dünyaya barış mesajını yaymak amaçlanmaktadır.


Dünya Kukla Müzik Festivali
Bu yeni aile boyu etkinlikler içeren kültür festivalinin amacı ziyaretçilere oyuncak bebeklerin Kore'deki ve dünyanın diğer yerlerindeki çeşitli müzik türlerini çalmasını izleme fırsatı sunmak ve eşsiz uygulamalı etkinlikler deneyimlemelerini sağlamaktır.

Yolculuk Mesafe ve Süresi
Seul 262 km 3 saat 50 dakika
Daejeon 125 km 1 saat 40 dakika
Deagu 30 km 30 dakika
Busan 137 km 1 saat 30 dakika
Jeju 362 km 1 saat 30 dakika

Chilgok-gun Ofisi İletişim
Ofis Adresi: 80, Guncheong 1-gil, Oegwan-eup, Chilgok- gun, Gyeongsangbuk-do
Ofis Telefonu: +82-54-973-3321
www.chilgok.go.kr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder