5 Haziran 2017 Pazartesi

G. Kore Andong Şehri

Kore'nin manevi kültürünün ve geleneğinin hala önemini koruduğu bir şehir
Söz konusu olan geleneksel kültür olduğunda, Andong örnek bir şehirdir. Farklı tarihi dönemlerden çok sayıda kültürel hazineye sahip olan Andong belki de ülkenin kültürel yapısı en az bozulmuş şehridir. Şehirde neredeyse tüm farklı zaman dilimlerinden ve dinlerden eşit miktarda kültürel eseri vardır. Çok çeşitli tarzlarda yapılmış eski tarihi ahşap binalar şehrin her tarafında görülebilir ve yerli ataların nasıl yaşadığını gösterir.

Eğitim ve ahlaka büyük önem veren Konfüçyüsçülük
Andong, ülkenin kendisi gibi 5000 yıllık geçmişe sahip bir şehirdir. Yüzyıllar boyunca, Kore'nin manevi kültüründe önemli bir rol oynadı. Şehrin farklı tarihi dönemlerden kalma çok çeşitli kültürel eserleri vardır ve hala orijinal Kore Konfüçyüs kültürünü muhafaza eder. Kore'nin atalarının nasıl yaşadığını öğrenmek ve görmek için belki de en iyi yerdir. Aynı zamanda güzel bir manzaraya sahiptir.

Yerel Ürünler

Andong Hanu (Kore Bifteği)
Andong halkı, temiz bir çevrede, biftek dilimlerinde yağın eşit dağılmasını sağlayan eşsiz bifteklik sığır yetiştirme tekniklerine sahiptir. Mermer görünümlü bifteğinin eşsiz bir aroması ve dokusu vardır.

Andong Soju
Andong soju, verimli topraklarda ve temiz suyla yetiştirilen %100 yüksek kaliteli pirinçle yapılır. Bu saydam alkollü içecek özel bir karaktere ve aromaya sahiptir. Andong soju, diğer soju türlerinden çok daha güçlüdür ancak oluşturduğu geceden kalma etkisi daha azdır.

Tursitik Yerler: Hahoe Köyü
Bir UNESCO Dünya Mirası Bölgesi Hahoe Köyü, 2010 yılının Temmuz ayında UNESCO Dünya Mirası Bölgesi listesine alındı ve Kore hükümeti tarafından önemli bir Folklor Unsuru olarak listelendi. Hahoe Köyü her açıdan çok eşsizdir ve büyük oranda bozulmamış olan Konfüçyüs değerleriyle çok eşsiz ve sembolik bir yerdir. Yüzyıllar boyunca Konfüçyanizm'in en önemli merkezi olarak hizmet eden tamamı Korelilerden oluşan bir köy olduğu tartışma götürmez. Geleneksel yerli folklor oyunları, örn. hahoe byeolsingut talnori (maskeli dans) veseonyu jwibul nori (geleneksel havai fişekler) hala bu köyde nesilden nesle aktarılmaktadır ve eğlence kaynağı olmaya devam etmektedir.

Tursitik Yerler: Dosanseowon Konfüçyüs Akademisi
Dosanseowon Konfüçyüs Akademisi, Kore'nin Konfüçyanizm geçmişinde belki de en saygı duyulan Konfüçyüs bilim adamı olan Yi Hwang'ın(kalem adı :Toegye) öğrencileri tarafından kurulmuştur. Burada çalışmalarını sürdürmüş ve Dosanseowon Konfüçyüs Akademisi adını verdiği küçük özel okulunda öğrencilerine eğitim vermiştir. Bu akademi, onun ölümünün ardından hem öğrencileri hem de diğer Konfüçyüs araştırmacıları tarafından, bir Konfüçyüs eğitimcisi olarak yüksek ve dosdoğru ahlaki karakterine hürmeten inşa edildi. Ahşap tabela, 1575 yılında zamanın en iyi kaligrafi olan Han Seok-bong tarafından yazılmıştır. Bu sanatçının kaligrafi çalışmaları hala tarihteki en iyilerden biri olarak kabul edilir. Okul kompleksi, arkasındaki Andongho Gölü ile birlikte çok sayıda çam ağacıyla çevrilmiştir ve zaten şık olan binaların şıklığını daha arttırmıştır.

Festivaller

Andong Maskdance Festivali
Bu, dünyanın dört bir yanındaki geleneksel sanatçıların katıldığı Uluslararası Maskeli Dans Festivalidir. Bugün, Andong şehrinin popüler bir turistik mekan olarak kabul edilmesinin en önemli sebeplerinden biri bu festivaldir. Kore'de görülebilecek en iyi geleneksel festivallerden biri olmasının yanı sıra, ana teması rengi veya ırkı ne olursa olsun insanlar için daha iyi bir dünya yaratmaktır.

Yolculuk Mesafe ve Süresi
Seul 190 km 2 saat 30 dakika
Daejeon 122 km 2 saat 10 dakika
Deagu 78 km 1 saat 20 dakika
Busan 156 km 2 saat 30 dakika
Jeju 397 km 4 saat

Andong Belediyesi İletişim
Belediye Adres: 115,Toegye-ro, Andong-si, Gyeongsangbuk-do
Belediye Telefon No: +82-54-840-6114

www.andong.go.kr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder