15 Haziran 2017 Perşembe

G. Kore Seongju Şehri

Seongju, doğal ve kültürel güzelliğin mekanı!
Nakdonggang Nehri ve Gayasan Dağının manzaralarının kesiştiği, antik tarihin ve geleneğin izlerini bulabileceğiniz bir şehirdir. Kapılı lahitlerden başlayarak, Gaya krallığının lahitleri, hepsi de antik zamanların bilgeliğinin bir göstergesi olan Birleşmiş Şilla zamanının Budist tapınak bölgeleri ve Konfüçyüs Okulları bulunur. Seongju aynı zamanda, Kore kavunları gibi gıdaların organik üretimini yapan lider bir üreticidir.

Seongju’da Doğum, Yaşam ve Ölüm
Bunlar, 1438 ve 1442 yılları arasında Joseon Hanedanlığının kralları ve prenslerinin plasenta kavanozları için yapılmış çok eşsiz mezarlardır. Kore'de bu tür mezarların mükemmel bir şekilde korunduğu tek yerdir. Kral Sejo, Muhteşem Sejong, Sejong'un ve Danjong'un 17 oğluna ait kordonlar vardır. Her bir mezarın altında plasenta içeren bir kavanoz vardır. Minyatür mezarların her biri diğerinin üstünde yer alan üç taş levha bulunur, her biri stilobat, orta stilobat ve taş çatı görevini görür. Bu, Joseon Hanedanlığının göbek bağı mezarlarının tarzını araştırmak için çok kıymetli kültürel varlıklardır.


Yerel Ürünler: Seongju Kavunları
Gayasan Dağından çıkan temiz, su ve Nakdonggang nehri etrafındaki verimli topraklar sayesinde, Seongju en güzel Kore kavunları yetiştirmektedir. Seongju'daki Koreli kavun üreticileri bu lezzetli meyveyi Japonya'ya Hong Kong'a ve Malezya'ya ihraç etmektedir.


Turistik Yerler: Hangae Köyü
Bu köy, Muhteşem Sejong yönetimi sırasında jinju Valisi olan Lee Woo tarafından kurulmuştur. Bu nedenle ilk başlarda köylülerin büyük bir kısmı Seongsan Yi Klanının üyeleriydi. Seongsang Yi Klanının üyelerinin büyük bir kısmı 17. yüzyıl Devlet Memurluğu Sınavlarında,başarılı oldu. Bu soylu klanın üyeleri 600 yıldan uzun bir süre boyunca köylerinden ayrılmadılar. Bu nedenle, hala çok sayıda honok, ya da geleneksel Kore evleri vardır ve taş duvarlar köyün içinde varlıklarını sürdürmektedir.


Turistik Yerler: Antik Seongsan-dong Lahitleri
Seongju-gun'daki Seongsan dağında yer alan, bu lahitler Seongsan Gaya'nın yönetici sınıfına aittir. Seongsan Dağının zirvesindeki Seongsansanseong Kalesinin etrafında, Gaya Devletler Birliğine ait, arkeologlar tarafından çok sayıda tarihi kalıntı ve toprak eşya çıkartılan toplam 129 lahit vardır. Bu kalıntılar Seongsan Gaya'nın Silla Krallığı ile güçlü diplomatik bağlar kurmasına rağmen, büyük ölçüde Daegaya'nın Silla'ya düşman olması nedeniyle bu iki ülke arasında her nasılsa bir kültürel alışveriş olmadığını göstermeleri açısından önemlidir.

Seongju Festivalleri
Seongju Canlı Kültür Festivali
Seonju'da Doğum, Yaşam ve Ölüm temalı bu festival, insanların doğumları, yaşamları ve ölümleri hakkında bilgi edinmek ve aynı zamanda ilgi çekici programlara katılmak ve performansları izleme keyfini tatmak için harika bir yerdir.

Kral Sejong’un Oğullarının Plasenta Kavanozları
Oğullarının Plasenta Kavanozları Joseon Hanedanlığının Plasenta kavanozu gömmesinin yeniden canlandırıldığı bu etkinlik, Seul'deki Gyeongbokgung Sarayı'nda, Seul Metropol Yönetiminin yardımıyla, asıl yerinden 400 kilometre ve 600 yıl uzakta gerçekleştirilir.

Yolculuk Mesafe ve Süresi
Seul 268,09 km 3 saat 20 dakika
Daejeon 120,61 km 1 saat 50 dakika
Deagu 35 km 1 saat 10 dakika
Busan 145,38 km 2 saat
Jeju 319,96 km 2 saat 10 dakika

Seongju Ofisi İletişim
Ofis Adres: 3200, Seongju-ro, Seongju-eup, Seongju-gun, Gyeongsangbuk-do
Ofis Telefon No: +82-54-933-0021
www.seongju.go.kr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder