16 Ağustos 2014 Cumartesi

Seul Gezilecek Yerler


Changdeokgung Sarayı
Günümüzde, Changdeokgung Sarayı, Injeongjeon Salonu, Daejojeon Salonu, Seonjeongjeon Salonu ve Nakseonjae gibi kültürel mirasları barındırır.
TARİHÇE
Changdeokgung Sarayı, 1405′te Gyoungbokgung Sarayı‘nın inşasından sonra inşa edilen ikinci kraliyet konutudur. Pek çok Joseon kralı için birincil konut olan bu saray, geriye kalan beş kraliyet Joseon sarayının en iyi korunanlarındandır.
Yüzyıllardır Koreliler tarafından bir hazine olarak görülmüş olsa da, Changdeokgung Sarayı, Dünya Kültürel Miras Komitesi burayı ancak Aralık 1997 yılında
İtalya‘nın Napoli şehrinde yapılan toplantısından sonra bir Dünya Kültürel Mirası olarak ilan etmiştir.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Saray alanında halka açık saray bölümü, kraliyet ailesi konut binası ve arka bahçeden oluşmaktadır. Krallar için dinlenme sarayı olarak arka bahçede 300 yaşından daha büyük bir bir ağaç, küçük bir gölet ve bir bina sayvan bulunmaktadır.
Ulaşım
  • Anguk İstasyonu (Metro 3. Hat) 3. çıkıştan sonra 5 dakika dümdüz yürüyün
  • Jongno 3(sam)-ga İstasyonu (Metro 1. 3. ya da 5. Hat) 7. çıkıştan sonra Donhwamun-ro Caddesi boyunca 10 dakika yürüyün.
Ziyaret Saatleri
Nisan – Eylül: 09:00 – 18:30

Ekim: 09:00 – 18:00
Mart – Kasım: 09:00 – 17:30
Aralık – Şubat: 09:00 – 17:00

Ücretler
Tam: 3,000 won

Öğrenci: 1,500 won


Kore Ulusal Müzesi


Kore Ulusal Müzesi Kore’deki en büyük müzedir ve antik dönemden günümüze Kore’nin muhteşem tarihini sessiz bir şekilde anlatan değerli Kore kültürel varlıklarını sergilemektedir.

Tarih Öncesi ve Antik Tarih Galerisi (1. Kat)

Antik Salon’un güney bölümü, antik Pelolitik Çağ’dan Balhae Krahllığı’na dek dönemi kapsayan toplam 10 sergi odasından oluşmaktadır.

Ortaçağ ve Erken Modern Tarih Galerisi (1. Kat)

Tarih Salonu’nun kuzey bölümü, her biri geleneksel ideolojiler, krallar ve Goryeo’dan Joseon Hanedanlığı’na dek 9 ayrı temaya sahip 9 odadan oluşur.

Hat Sanatı ve Resim Galerisi (2. Kat)

Bu bölümdeki 4 sergi salonunda, Kore hat sanatı, resimler, Budist resimleri, ahşap sanatı ve cilha işlerinin çok ustaca yaratılmış örnekleri görülebilir.

Bağış Galerisi

Yi Hong-Geun, Bak Byeong-Rye ve diğer bağışçılarca Müze’ye bağışlanan paha biçilemez kültürel varlıklar burada görülebilir.

Heykel ve El Sanatları Galerisi (3. Kat)

Presenting BuddhisKore kültürünün güzelliklerini vurgulayan heykelleri, metal ve seramik eserleri burada görebilirsiniz.

Asya Galerisi (3. Kat)

Kültürel çeşitliliği desteklemek ve Kore’nin komşu ülkelerini daha iyi tanımak için burada Çin, Japonya, ve Orta Asya’dan kültürel parçalar gösterilir.

TARİHÇE
1909 yılında Kore İmparatorluğu’nun ilanından sonra ilk haliyle kurulan Kore Ulusal Müzesi, 28 Ekim 2005 yılında kalıcı yerinde yeniden açıldı. Önceki binasından daha geniş ve kapsamlı bir yapıya sahip Müzeyi, açıldıktan sonra ilk üç gününde 100,000′den fazla kişi ziyaret etti. Açılışından 44 gün sonra bu sayı 1 milyona ulaştı. 2009 yılında müzeyi toplam 2,730,204 kişi ziyaret etti. Bu rakam, Asya’da en yüksek ziyaretçi rakamına karşılık gelirken dünya sıralamasında 10. sırayı müzeye veriyor.
MİMARİ ÖZELLİKLER

Kore Ulusal Müzesi, Yongsan’da, 307,227 m² bir alan üzerinde (inşaat alanı: 45,438 m²) inşa edildi. Seul’un coğrafik olarak kalbi olan Yongsan’ın arkasında Namsan Dağı, önünde de Hangan bulunur.

Ulaşım
Ichon İstasyonu (Metro 4. Hat ve Jungang Hattı) 2. çıkış. Metro istasyonu 박물관 나들길 ya da Hareketli Müze adı verilen bir altgeçitle müzeye bağlanmıştır. 502, 0018 numaralı otobüslere binin ve Kore Ulusal Müzesi’nde inin.
Ziyaret Saatleri

Salı – Perşembe, Cuma: 09:00 – 18:00 Çarşamba, Ctesi: 09:00 – 21:00 Pazar, Tatiller: 09:00 – 19:00 Her Pazartesi ve Yılbaşı Tatili’nde kapalıdır.

Ücretler
Bazı sergiler dışında giriş ücretsizdir.

Seul Merkez Camisi
Yongsan-gu’da bulunan Seul Merkez Camisi, Kore’nin ilk islami camisidir.
TARİHÇE
Caminin inşaatına, Kore hükümetinin bağışladığı 5,000 metrekarelik bir alan üzerinde Ekim 1974 yılında başlandı. Müslüman ülkelerden gelen yardımlarla yapılan cami resmi olarak 21 Mayıs 1976 yılında açıldı.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Caminin ilk katında More Müslüman Federasyonu’nun toplantı odaları ve bürosu bulunur. 427 metrekare genişliğindeki ikinci kat erkeklerin ibadet yeridir. Kadınların ibadet yeri üçüncü kattadır.
Ulaşım
Itaewon İstasyonu (Seul Metrosu 6. Hat) 3. çıkıştan 100 metre dümdüz yürüyün ve Usadan-ro Yolu’na doğru sağa dönün. 150 metre devam edin ve Usadan-ro 10-gil Yolu’na sola dönün. 200 metre daha yürüyün ve solunuzda Seul Merkez Camisi’ne varın.


Jogyesa Tapınağı
Jogyesa Tapınağı, Kore’deki Zen Budizmi’nin merkezi olması yanında şehirde bulunmasından dolayı tanınmaktadır. Jogyesa Tapınağı’nda dağların bilinmeyen derinliklerinde bulunan o tapınakların geleneksel havasını ya da dağların ve denizlerin mevsim manzaralarını bulamazsınız. Şehrin orta yerinde konumlandırılması dolayısıyla, ulaşımı kolaydır ve çevre bölgelere çok iyi bağlantısı vardır. Az zamanı olan turistler için uygun bir yerdir. Jogyesa Tapınağı’nın çevresindeki cadde boyunca pek çok Budist malzemeleri dükkanında, dua tespihleri, Budist yazıtlar, koku yanında hatıra eşya olarak küçük bebekler ve anahtarlıklar satılır. Budizm’e ilginiz varsa, bu dükkanları ziyaret etmeniz sizin için iyi olabilir.
TARİHÇE
Daeungjeon binası 1938 yılında inşa edilen resmi bir binadır.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Tapınakta ilk göze çarpan güzel ağaçlardır. Ana tapınak binası Daeungjeon önünde bulunan bu ağaçlar yaklaşık 500 yaşındadır. Bu ağaçlardan birisi 26 metre yüksekliğe sahiptir ve yazın sıcak günlerinde tapınak ortamını rahatlatmak için geniş bir serin gölgelik sağlar. Dancheong, özellikle farklı renklerle yapılan boyasıyla güzeldir. Binanın içinde Seokgamoni’nin heykeli bulunur. Daeungjeon binasının önünde içinde Jinsinsari bulunan yedi katlı pagodayı görebilirsiniz.
Ulaşım
  • Jonggak İstasyonu (Metro 1. Hat) 2. çıkıştan sonra 70 metre yürüyün ve caddeyi geçin. 100 metre daha yürüyün ve Jogyesa Tapınağı’na giden patikaya girin.
  • Anguk İstasyonu (Metro 3. Hat) 6. çıkıştan sonra 50 metre yürüyün ve Dongduk Galerisi’nin önündeki caddeyi geçin. 50 metre daha yürüyün ve Jogyesa Tapınağı’na giden patikaya girin.
  • Gwanghwamun İstasyonu (Metro 5. Hat) 2. çıkıştan 150 metre yürüyün ve YTN Parkı ve Han Bank arasındaki Jogyesa Tapınağı’na giden patikaya girin.
Ziyaret Saatleri
24 saat açıktır

Daeungjeon ve Geungnakjeon 04:00-21:00

Ücretler
Ücretsiz


N Seul Kulesi
Seul Kulesi’nden şehir manzarası öyle çok etkileyicidir ki pek çokları Seul Kulesi’nin Asya’daki en iyi kulesi olarak kabul eder.
TARİHÇE
Seul Kulesi, halkın ziyaretine açıldığı 15 Ekim 1980 tarihinden bu yana yerli yabancı pek çok yabancının ziyaretine uğramaktadır. Açılmasının 30 yıl geçip sayısız ziyaretçinin ardından Aralık 2005 yılında 15 milyar won gibi bir bütçeye mal olan bir yenileme çalışmasının ardından yeniden hizmete açılmış ve adı “N Seul Kulesi” olarak değiştirilmiştir.
MİMARİ ÖZELLİKLER
236.7 metre yüksekliğe sahip olan Seul Kulesi, 243 metre yüksekliğe sahip olan Namsan Dağı’nın zirvesinde, Seul ve çevresindeki yerleşim bölgelerinin nefes kesici manzarasını gözler önüne sermektedir. Yeni ışıklandırma sistemi sayesinde, kulenin genel renklendirmesi, kulenin her etkinlik ve özel durumda farklı şekilde süslenmesine olanak vermektedir.
Ulaşım
Namsan Servis Otobüsü
  • No. 02: Namsan Kütüphanesi, Hanok Köyü, Chungmuro İstasyonu (Çıkış 2 ve 4), Dongguk Üniversitesi İstasyonu (6. çıkış), Ulusal Tiyatro
  • No. 03: Seul İstasyonu, Seul Meydanı/Hoe Hyeon İstasyonu/Namsan Tüneli No: 3, Itaewon İstasyonu (4. çıkış), Yongsan-gu Ofisi
  • No. 05: Namsan Kütüphanesi, Namdaemun Pazarı, Chungmuro İstasyonu (2. ve 4. çıkış), Hanok Köyü, Dongguk Üniversitesi İstasyonu (6. çıkış), Ulusal Tiyatro.
Ziyaret Saatleri
Pazar – Perşembe: 10:00 – 23:00

Cuma – Cumartesi: 10:00 – 24:00

Ücretler
Tam: 9,000 won

Öğrenci: 7,000 won



Itaewon Semti
Itaewon semti, Itaewon 1-dong ile doğudaki Hannam 2-dong arasında 1.4 kilometre boyunca yol üzerinde mağazalar, lokantalar, küçük dükkanlar ve sergilerin bulunduğu bir yoldur. Moda dükkanları farklı ithal giysiler, deri eşyalar, kürklü eşyalar, el çantaları, ayakkabılar ve antika mobilya mallar satar. Başka mağazalarda bulunmayan büyük ve battal boy ölçüler burada çok miktarda bulunur ve deneyimli terzilere özel elbiseler de diktirebilirsiniz.
TARİHÇE
Kore Savaşı’nın ardından, Amerikalı askerler Yongsan Garnizonu’nda kalmaya başladı ve bunun ardından çeşitli iş ve bina tesisleri bu bölgede kurulmaya başlandı.


Gwanghwamun Meydanı
Neredeyse 20,000 m² alana sahip Gwanghwamun Meydanı, Gwanghwamun kapısı ile Cheonggye Meydanı’nı bağlayan Sejong-ro’nun merkezinde bulunur. Meydan değişik bölümlere ayrılmıştır. “Gwanghwamun Kapısı Meydanı Tarihini Geri Getirmek”, “Yukjo Caddesi Meydanı’nı Yeniden Canlandırma”, “Kore Ana Meydanı”, “Halk Katkı Şehir Kültür Meydanı”, “Şehir Merkezi Meydanı” and “Cheonggyecheon Çayı Bağlantısı”.
“Gwanghwamun Kapısı Meydanı Tarihini Geri Getirmek” bölümü, Woldae adında bir temel ve Haetae adında sarayları yangından koruduğuna inanılan efsanevi tek boynuzlu bir aslanın heykelin restore edildiği meydanın girişindedir. Sejong-ro Park yakınında, eski Seul’un ana caddesi Yukjo Caddesi’nin (resmi olarak bilinen adı Hanyang) yeniden yaratıldığı yerde “Yukjo Caddesi Meydanı’nı Yeniden Canlandırma”sı bulunur. Kenarında yine Yukjo Caddesi’nin bir minyatürü bulunur.
Büyük Kral Sejong’un heykeli, Kore alfabesi Hangul’un çeşme suyundan oluşan bir ekrana yansıtıldığı “Kore Ana Meydanı”nda bulunur. Gösteri Sanatları Sejong Merkezi ile Amiral Yi Sun-Shin Heykeli arasında “Halk Katkı Şehir Kültür Meydanı” bulunur.
Amiral Yi Sun-Shin’in heykelinin yanındaki “Şehir Merkezi Meydanı”, Sejong-ro’yu simgeler. Meydanda, gölet ve fıskiyeli çeşmeler bulunur. “Cheonggyecheon Çayı Bağlantısı” Cheonggyecheon Çayı ile Gyeongbokgung Sarayı arasında yürüme yolu işlevi görür.
Ayrıca, Gyeongbokgung ve Gwanghwamun metro istasyonlarından Cheonggyecheon Çayı’na giden yeraltından akan “Anıt Suyolu” bulunur. Amiral Yi Sun-Shin’in heykelinin arkasında, Gwanghwamun metro istasyonu ile insanların Meydana geçişlerini kolaylaştırmak için bağlayan “Batık Meydan” bulunur.
TARİHÇE
Yeniden tasarımlanan Gwanghwamun Meydanı, 1 Ağustos 2009 tarihinde hizmete açıldı.
Ulaşım
Gwanghwamun İstasyonu’ndan (Metro 5. Hat) 2. ya da 3. çıkıştan dümdüz yürüyün.


Myeongdong Alışveriş Semti
Seul’ün en kalabalık bölgelerinden biri olan Myeongdong, Kore’nin en önemli alışveriş yerlerindendir. Her gün bu alışveriş bölgesinden 1 milyon kişi geçer. Seul’ün kalbinin attığı yer olarak görülen Myeongdong alışveriş bölgesi, şehir merkezi siyaseti, ekenomisi ve kültürüyle Kore’nin çalkantılı çağdaş tarihine tanıklık ediyor. Yabancı ziyaretçiler için Myeongdong, sayısız mağaza ve lokantalarıyla büyüleyici bir alışveriş bölgesi.
Moda ve Cilt Bakımı
Myeongdong’da binlerce farklı marka ürün satılır. İki büyük mağazada çoğunlukla lüks tüketim malları satılıyor olsa da, alışveriş merkezlerinde daha ekonomik ürünler bulabilirsiniz. Daha da ekonomik ürünler peşinde olanlar, caddede kurulan tezgahlarda ya da diğer dükkanlarda bunları bulabilirler.
Kore’de üretim yapan her kozmetik markasının Myeong-dong’da bir şubesi bulunur. Bu bögelede kabaca bin dolayında kozmetik dükkanı, yüzlerce cilt bakımı dükkanı bulunur. Tezgahtarlar genelde az da olsa yabancı dil konuşabilirler; bu nedenle Korece bilmeyen yabancı ziyaretçiler için alışveriş yapmak daha kolay bir duruma gelir. Ayrıca dağıtılan reklam ve ürün el ilanlarının çoğu Korece dışında başka dilde de çeviri içerir.

Ulaşım
  • Euljiro 1-ga İstasyonu, (Metro 2. Hat) 6. çıkıştan 200 metre sonra.
  • Myeongdong İstasyonu (Metro 4. Hat) 6. çıkış.

                                        Hwanghakdong Bit Pazarı
Hwanghakdong Bit Pazarı, 500′den fazla dükkana sahip olan bir ikinci el pazarıdır. Satılan eşlaların antikadan ev eşyalarına dek çeşitlilik göstermesi yüzünden, bu bit pazarının bir diğer adı da ‘Doggaebi (Kore halk karakteri) Pazarı’ ve ‘Her Şey Pazarı’dır. Bu nedenle, Hwanghakdong Bit Pazarı pek çok yabancı ziyaretçi için popüler bir yerdir.
Hwanghakdong Bit Pazarı 5 bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölüm, eski kitap, elektronik eşya ve video satan çeşitli dükkanların bulunduğu tek katlı bir binadır. İkinci bölüm, Samil Binaları 15-dong ve 16-dong arasında bulunan Cheonggyecheon 7-ga Caddesi’ne yakın olan ve antikacılar caddesi olarak bilinen bölümdür. Elektronik eşya dükkanları, Samil Binaları 13-dong ve Seongdong Teknik Okul arasındadan Samil Apartment 17-dong’a dek olan bölgede TV, buzdolabı, araba teypleri, klimalar, video oyunları ve pek çoklarını satıyor. Son olarak, makine dükkanları, Jungang Pazarı’nın ikinci sokağında bulunur.
TARİHÇE
Geçmişte, Hwanghakdong Bit Pazarı, herkesin antika eşyalar için gittiği bir yerken şimdi pazarda kamera, buzdolabı, çamaşır makinesi ve TV yanında eski para, antika resim, kozmetik ürün, giyim ve Buda heykellerine pek çok çeşit ürünün satıldığı bir yer haline geldi. Bit pazarında, yenileri yanında eski eşyalar da satılır. Yenilip onarılan ikinci el eşyalar %50 daha ucuza satılırken, yeni ürünleri parakende fiyatının %20-30 altına bulabilirsiniz.
Ulaşım
Sindang İstasyonu (Seul Metrosu 2. ve 6. Hat) 2. Çıkıştan sonra Hwanghak-dong Bürosu’nda doğru 3 dakika yürüyün.
Çalışma Saatleri
08:00 – 18:30


Dongdaemun Alışveriş Semti
Asya’da kendi türündeki en büyüklerinden biri olan Dongdaemun Alışveriş Pazarı, Kore’nin en bilinen pazarlarından birisidir. Bu bölgede yaklaşık 5,000′den fazla dükkanda birçok çeşit kumaş malzeme, aksesuar, gelinlik ürünleri, vb. satılmaktadır. Buradaki kumaş ve giysilerin dünyadaki en son moda eğilimlerini takip eder. Burada satılanlar aynı anda hem ihraç edilir hem de ithal edilir; bu da Dongdaemun’u herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken moda pazarı haline getirir.
Dongdaemun Alışveriş Pazarı

5. Kat: Malzeme, Aksesuar, Boncuk, Düğme, Dantel
4. Kat: Çeşitli Kumaş, Pamuklu Kumaş
3. Kat: Çeşitli Kumaş, Pamuklu Kumaş
2. Kat: Çeşitli Kumaş, İpek, Hanbok, Perde
1. Kat: Yatak Odası, El Sanatları, Kapak, Perde, Günlük Eşyalar
1. Bodrum: Çeşitli İplik, Battaniye, El İşleri, Perdeler
Alışveriş Şehri (Yeni Bina)
5. Kat: Yiyecek Katı ve Dişçi
4. Kat: Çeşitli Kumaş, Pamuklu Kumaş
3. Kat: Çeşitli Kumaş, Pamuklu Kumaş
2. Kat: İpek, Keten ve Pamuklu, Perdeler
1. Kat: Battaniye, El Sanatları
1. Bodrum: Battaniye, El Sanatları, Çeşitli

TARİHÇE
23 Aralık 1970 yılında açılan Dongdaemun Alışveriş Pazarı’na, Aralık 1985 tarihinde Dongdaemun Alışveriş Şehri binası eklenmesiyle bölgede (A, B, C, D ve Alışveriş Şehri olmak üzere) toplam 5 bina oldu.
MİMARİ ÖZELLİKLER

Yapısal Boyut
Toplam Alan: 16,529 m2 / Yapısal Alan: 79,339 m2
Dongdaemun Alışveriş Pazarı: 3 Bina (7 Katlı)
Dongdaemun Alışveriş Şehri: 1 Bina (5 Katlı)

Ulaşım
  • Dongdaemun İstasyonu (Seul Metrosu 1. ya da 4. Hat) 8. ya da 9. çıkış.
  • Jongno 6(yuk)-ga yönündekiler
Mavi Otobüsler: 100, 101, 102, 103, 107, 108, 201, 260, 262, 270, 271, 370, 720, 721

Yeşil Otobüsler: 0212, 2014, 2112, 1018, 7025
Kırmızı Otobüsler: 9301, 9403

  • Dongdaemun Tarih ve Kültür Parkı yönündekiler
Mavi Otobüsler: 101, 105, 144, 152, 261, 301, 302, 420, 500, 507

Yeşil Otobüsler: 0013, 0212, 2014, 2015, 2016, 2233
Kırmızı Otobüsler: 9205, 9403, 9410

Çalışma Saatleri

Kumaş, giyim malzemeleri ve aksesuar dükkanları: 08:00 – 18:00
Gelinlik dükkanları: 08:00 – 19:00
Yiyecek alanı (Yiyecek Sezonu): 07:00 – 18:00



Namdaemun Pazarı
Namdaemun Pazarı, çeşitli malları ve ürünleriyle Kore’deki en büyük geleneksel pazardır. Satılan ürünlerin fiyatları hem ekonomiktir hem de bu bölgedeki dükkanlar toptancı pazarları gibi çalışır.
Satılan malların çoğu dükkan sahipleri üretilip satışa sunulur. Namdaemun Pazarı gece vakti 23:00 ile sabaha karşı 03:00 arasında açıktır ve ülkenin her yerinden parakendecilerle dolar. Gün ışıdığında, alışverişle meşgul Korelilerin yarattığı bu benzersiz görüntü de dühyanın pek çok yerinden turisti de buraya çeker. Namdaemun Pazarı’nda pek çok çeşit giysi, gözlük, mutfak malzemesi, oyuncak, dağcılık malzemesi, balıkçılık malzemeleri, kırtasiye, sanat malzemeleri, aksesuarlar, şapkalar, halılar, çiçekler, ginseng ve ithal mallar satılır.
Çocuk Giysileri
Namdaemun Pazarı’ndaki Çocuk Giysileri bölgesi, Kore’deki %90′lık pazar payıyla en iyi seçimi sunar. Çocuk giysileri, tişört, elbise, ayakkabı ve çoraplardan oluşur.
Kadın Giyim
Giysilerin doğrudan dükkanlardan satıldığı Kadın Giyim bölgesinde, günlük giysi, kadın elbiseleri, yaşlı giysileri ve pek çoğunun en son moda tasarımlarını bulabilirsiniz.
İthal Mallar
Namdo İthal Pazarı ile Doggaebi Pazarı adıyla bilinen yeraltı pazarı da mobilya, giyim, tıbbi ilaç, içki, çocuk eşyaları, mutfak eşyası, konserve, kurutulmuş balık vb. mallarını bol miktarda bulabileceğiniz yerlerdendir.
Yeni tasarımlı Hanbok’ları (geleneksel Kore kıyafeti), battaniye ve yatak çarşaflarını da çok ucuza bulabilirsiniz.
Bunlar dışında, Namdaemun Pazarı’nda mutfak eşyaları, gözlükçüler, dağcılık, kayak ve balıkçılık malzemeleri yanında ginseng gibi mallara özel satış alanları da bulunur.
TARİHÇE
Namdaemun Pazarı, 1964 yılında açılmıştır.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Yapısal Boyutlar
Toplam Alan: Yaklaşık 66 km²

Toplam dükkan: 10,172

Ulaşım
Hoehyeon İstasyonu (Metro 4. Hat) 5. Çıkış.

Mavi Otobüs: 103, 104, 105, 108, 51, 152, 163, 261, 262, 263, 300, 371, 401, 402, 406, 500, 501, 503, 504, 505, 604, 700, 701, 704.
Yeşil Otobüs: 0013, 0014, 0015 (Yongsan’a), 0211, 7015, 7021, 7022, 7023
Sarı Otobüs: 01, 02

Ziyaret Saatleri
Pazar günleri kapalıdır

Lotte World
Şehrin merkezinde bulunan Lotte World, eğlence ve seyir için çok uygun bir yerdir. Bu eğlence parkında, buz pateni ringi, binilen pek çok heyecan verici oyuncak, geçit gösterileri, halk müzesi, bir göl ve dahası bulunur. Her yıl ortalama 6,000,000 ziyaretçi alan bu eğlence merkezine gelenlerin %10′u      yabancılardan  oluşur.
Lotte World’ün binasının içi ’Macera’ temasına ayrılmış, dışarıdaysa, Seokchonhosu Gölü’nün yanında ‘Sihirli Ada’ temasına ayrılmıştır.
Ulaşım
Jamsil İstasyonu (Seul Metrosu 2. ve 8. Hatlar) 4. Çıkış’ta, Lotte World doğrudan istasyona bağlantılıdır.
Ziyaret Saatleri
09:30-23:00
Ücretler
Tam: 25,000 won

Öğrenci: 22,000 won



Namsangol Hanok Köyü
Chungmuro Metro İstasyonu’nda indiğinizde, doğrudan Namsangol Hanok Köyü’nün (geleneksel Kore köyü) önüne çıkarsınız. Yüksek gökdelenlerin arasında böyle bir köyü bulmak size ilginç gelebilir. Bu köyde, beş tane restore edilmiş geleneksel Kore evi ve bir sayvan, bir gölet ve zaman kapsülü bulunur.
Ön kapıdan girdiğinizde, geniş vadiyi ve göletin solunda Chunugak binasını görürsünüz. Gölütin çevresinde etkinlikler düzenlenir. Kenarında beş tane geleneksel ev bulunur. Bu evler, Joseon Hanedanlığı evlerine uygun şekilde yeniden inşa edilmiştir ve köylülerden krallara dek farklı çeşitli toplumsal sınıflara aittir. Evdeki mobilyalar, ziyaretçilerin geçmişteki günlük hayatı anlamalarına yardımcı olur ve geleneksel evler ve antika eşyaları güzel fotoğraf çekme olanağı sunar.
Alan içinde, ‘neolttwigi’ (tahterevalli zıplatma), ‘tuho’(ok fırlatma) ve ‘yunnori’ (geleneksel ahşap yut çubukları atma oyunu) gibi oyunları izleyebilir ve deneyebilirsiniz.
Geleneksel evlilik törenini görmeye gitmeyi unutmayın!
Ulaşım
  • Chungmuro İstasyonu (Seul Metro 3. ya da 4. Hattı, 4. Çıkış. Hanongmaeul-gil caddesi boyunca 5 dakika yürüyün.
  • 104, 105, 263, 604 ya da 7011 nolu otobüse binin. ‘Twegye 3 (sam)-ga Hanongmaeul’ önünde inin.
  • Chungmuro İstasyonu’nun 4. Çıkış’ına yürüyün ve caddesi boyunca 5 dakika yürüyün.
Ziyaret Saatleri
Nisan – Ekim: 09:00 – 21:00

Kasım – Mart: 09:00 – 20:00
Salı günleri kapalıdır (Salı günü tatile denk gelirse açıktır ve ertesi gün kapalıdır.)

Ücretler
Ücretsiz


Cheonggyecheon Çayı
Cheonggyecheon Çayı, günümüzde, şehir hayatının koşuşturmasında insanların durup sakin bir şekilde tadına varacakları bir doğal güzellikler cennetine dönüştürülmüş.
Uçan bir kelebeği anlatan Narae Köprüsü ile geçmişin ve geleceğin uyumunu simgeleyen Gwanggyo Köprüsü, çayın iki yakasını birleştirmek için yapılmış olan güzel yirmiden fazla köprünün iki tanesidir.
Cheonggyecheon Çayı, Deoksugung Sarayı, Seul Meydanı, Sejong Merkezi, Insadong Sokağı, Changdeokgung Sarayı ve Changgyeonggung Sarayı yakınlarından geçer ve ziyaretçilere çay boyunca güzel bir yürüyüşle beraber önemli turistik yerleri ziyaret etme olanağı sunar.
TARİHÇE
2005 yılındaki restorasyonuna kadar, Cheonggyecheon Çayı, üzeri yolla kapanmış ve ihmal edilmiş bir su yoluydu.
Ulaşım
Metro
  • 1. Hat: Şehir Belediyesi Binası, Jonggak, Jongno 3-ga, Jongno 5-ga, Dongdaemun, Sinseol-dong
  • 2. Hat: Şehir Belediyesi Binası, Euljiro 1-ga, Euljiro 3-ga, Euljiro 4-ga, Sindang, Sangwangsimni
  • 3. Hat: Jongno 3-ga
  • 4. Hat: Dongdaemun Tarih ve Kültür Parkı
  • 5. Hat: Gwanghwamun
Otobüs
  • Gwanghwamun ya da Jongno yönüne giden otobüslere binin.

Bukchon Hanok Köyü
Gyeongbokgung Sarayı, Changdeokgung Sarayı ve Jongmyo Türbesi ile çevreli olan Bukchon Hanok Köyü, Joseon Hanadanlığı’na dek uzanan geçmişleriyle ‘hanok’ adı verilen yüzlerce evin bir arada bulunduğu bir köydür. ‘Bukchon’ adı, ‘kuzey köyü’ anlamına gelmektedir ve köyün kapladığı mahallenin Seul’ün iki önemli yeri olan Cheonggyecheon Çayı ile Jongno’nun kuzeyinde olmasından dolayı bu ad verilmiştir. Günümüzde, bu hanokların pek çoğu, kültür merkezi, konukevi, lokanta ve çayevi olarak işletilmekte, Kore’nin geleneksel kültürünü daha yakından görebilme olanağı sunmaktadır.
Ulaşım
Anguk İstasyonu (Seul Metrosu 3. Hat), 2. Çıkış.

Bukchon Hanok Köyü’ne ulaşmak için 300 metre dümdüz yürüyün.



Hangang Nehri Tekne Gezisi
Hangang Nehri Tekne Gezisi, Seul’un içinden akıp giden Hangang Nehri’nin manzarasını görmenin en iyi yollarından birisidir. Nehirden esen serin rüzgar, özellikle akşamları daha da güzelleşen çevredeki manzara, tekne gezisinde yaşayacağınız hoşluklardan birkaç tanesidir.
Teknelere binmek için üç ayrı rıhtım bulunmaktadır: Yeouido, Jamsil ve Ttukseom rıhtımları. Tüm geziler iki tür tekne hareket saatine göre yapılır. Bir tekne rıhtımdan ayrılır, Hangang Nehri tekne gezintisi rotasında gider ve sonra geri döner. Diğer tekne gezisi ise Yeouido ya da Jamsil’den başlar ve Jamsil ya da Yeouido’da biter. Bazı tekneler Ttukseom’da rıhtıma yanaşır.
Ulaşım
  • Yeouido Rıhtımı: Yeouinaru İstasyonu (Metro 5. Hat) 3. Çıkış’tan çıkın Yeouido Rıhtımı 5 dakikalık yürüme mesafesindedir.
  • Jamsil Rıhtımı: Sincheon İstasyonu (Metro 2. Hat) 7. Çıkış’tan sonra Jamsil Rıhtımı’na taksiyle ulaşabilirsiniz.
  • Ttukseom Rıhtımı: Ttukseomnyuwonji İstasyonu (Metro 7. Hat) 3. Çıkış’tan sonra Ttukseom Rıhtımı 300 metre uzaktadır.
Etkinlik Saatleri
  • Yeouido-Yeouido: Günlük: 11:00, 13:00, 14:00, 16:10, 17:20, 22:00
  • Jamsil-Jamsil: Günlük: 11:30, 13:30, 15:30, 16:40, 18:30, 21:00
  • Ttukseom-Ttukseom: Günlük: 13:40, 15:20, 16:20, 18:40
Ücretler
Tam: 11,000 won

Öğrenci: 5,500 won


Namdaemun Kapısı
Sungnyemun Kapısı, Kore’nin 1 numaralı Ulusal Mirası’dır ve buranın resmi olmayan adı Namdaemun Kapısı’dır.
TARİHÇE
Diğer kapılardan farklı olarak, Sungnyemun’un adı plaketinin dikey olarak yazılmıştır.
Joseon Hanedanlığı’nın ilk kralı Lee Seong-Gye (1335-1408) başkenti inşa ettirirken, Gwanaksan Dağı’nın feng-şui kurallarına göre ateşe benzemesi dolayısıyla,
Gyeongbokgung Sarayı ve başkente yangının geleceğine inanıyordu. Beş Element’in uyumundan dolayı Sungnyemun sözcüğü ateş anlamına gelmektedir. Bu sözcük dikey olarak yazıldığında, Çince “ateş” karakteri koruma sağlıyor gibi görünür.
10 Şubat 2008 tarihinde, Sungnyemun yangınla harabeye döndü. 5 yıllık bir yeniden inşa döneminin ardından, 4 Mayıs 2013 tarihinde yeniden halkın ziyaretine açıldı.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Sungnyemun Kapısı, ortasında kemerli girişi olan en büyük taştan yapım kale kapısıdır. Temelinin üzerinde bir sütun çatıyı yükselterek yapının alt ve üst katlarını daha belirgin hale getirir. Kapının doğu ve batı uçlarında trafik için bir geçiş yolu bulunmaktadır.
Ulaşım
Seul İstasyonu (Metro 1., 4. ve Havaalanı Hatları) 4. çıkıştan sonra 250 metre ileriye doğru yürüyün.
Ziyaret Saatleri
Salı – Pazar: 09:00 – 18:00
Ücretler
Ücretsiz

Dongdaemun Kapısı
İlk olarak Heunginjimun diye bilinen Dongdaemun Kapısı (Doğu Ana Kapısı) 1 numaralı Ulusal Hazinedir.
TARİHÇE
Dongdaemun Kapısı 1396 yılında Kral Taejo tarafından inşa ettirildi, 1453 yılında Kral Danjong tarafından yenilendi ve bugünkü yapısı 1869 yılında Kral Gojong tarafından inşa ettirildi. Görünüşe göre, Kral Sejo (1455 – 1468) döneminde, halk bu kapıya Heunginjimun demeye başladı. Kapı her ne kadar genelde Dongdaemun Kapısı olarak bilinse de, eski mirasından dolayı pek çok insan hala buraya Heunginjimun diyor.
10 Şubat 2008 tarihinde, Sungnyemun yangınla harabeye döndü. 5 yıllık bir yeniden inşa döneminin ardından, 4 Mayıs 2013 tarihinde yeniden halkın ziyaretine açıldı.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Dongdaemun Kapısı’nın en ilginç özelliği, özel olarak inşa edilmiş, yarım ay şeklinde şehir duvarını çevreleyen bir dış duvarına sahip olmasıdır. Seul Sarayı’nın inşa edildiği bölge düşük bir yerdi ve istilacılardan korumak zor olduğundan böyle bir olumsuz duruma karşı bu duvarı inşa ettiler.
Ulaşım
Dongdaemun İstasyonu (Metro 1. ve 4. Hat) 6. çıkış.
Ziyaret Saatleri
Her zaman ziyaret edilebilir.
Ücretler
Ücretsiz


Gyeonghuigung Sarayı
In-Jo’dan Cheol-Jong’a dek Joseon Hanedanlığı’nın yaklaşık 10 kralı Gyeonghuigung Sarayı’nı konut olarak kullanmıştır.
TARİHÇE
Joseon döneminin ikinci yarısı boyunca, Gyeonghuigung Sarayı krallar için ikinci saray olarak hizmet gördü. Seul’un batı bölgesinde bulunan saraya Seogwol, yani “batı sarayı” adı verildi. İkinci saray, genelde kralın acil durumlarda taşındığı bir saray olarak kullanıldı.

Saray sınırları içinde irili ufaklı yaklaşık 100 tane bina bulunuyordu. 1908 yılında Japonlar Kore’yi istila ettiklerinde, bir Japon okulu olan Gyeongseong Ortaokulu saraya dahil edildi, bu yüzden sarayın büyük bölümü taşındı ya da tahrip edildi.
Günümüzde, Gyeonghuigung’ün giriş kapısı olan Heunghwamun Shilla Hotel’in ana kapısı olarak kullanırken, Sungjeongjeon de Dongguk Üniversitesi’nde. Okulun başka bir bölgeye taşınmasıyla Sungjeongjeon ve diğer bazı binalar yeniden inşa edildi.

MİMARİ ÖZELLİKLER
Çevredeki dağın yarattığı eğimli coğrafyayı kullanan saray, mimarisinde geleneksel güzelliği ve tarihi önemiyle öne çıkar. Bir dönem yaşadığı genişlemesiyle Deoksugung Sarayı‘na kemerli bir köprüyle bağlandı.
Ulaşım
Seodaemun İstasyonu (Metro 5. Hat) 4. çıkıştan sonra köşedeki Naeil Gazate Bürosu’na doğru 150 metre yürüyün ve sağa dönün ve 10 dakika yürüyün.
Ziyaret Saatleri
Haftaiçi: 09:00 – 18:00

Haftasonu: 10:00 – 18:00
Pazartesi günü ve 1 Ocak günü kapalıdır.

Ücretler
Ücretsiz


Gyoungbokgung Sarayı
Gyeongbokgung Sarayı’na, yakındaki Changdeokgung (Doğu Sarayı) ve Gyeongheegung (Batı Sarayı) ile karşılaştırıldığında en kuzeyde bulunan saray olması dolayısıyla “Kuzey sarayı” da denir. Gyeongbokgung Sarayı, beş saray arasında en güzeli ve en görkemli olanıdır.
TARİHÇE
Gyeongbokgung Sarayı 1395 yılında inşa edilmiştir. Imjinwaeran Savaşı (Japon İstilası, 1592 – 1598) sırasında sarayve bulunduğu bölge yakılıp yıkılmıştır. Ancak, sarayın 7,700 odasının hepsi, Kral Gojong (1852 – 1919) döneminde, Heungseondaewongun’un yönetimi altında restore edilmiştir.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Kuşkusuz, Joseon hanedanlığı’nın en önemli temsilcilerinden olan Gyeonghoe-ru Sayvanı ve ve Hyangwonjeong Göleti hala sağlamdır. Woldae ve Geunjeongjeon (Kraliyet Dinleyici Odası) heykelleri çağdaş sanatın geçmiş heykellerini temsil eder.
Ulaşım
  • Gyeongbokgung Sarayı İstasyonu (Metro 3. Hat) 5. çıkış.
  • Gwanghwamun İstasyonu (Metro 5. Hat) 2. çıkış.
Ziyaret Saatleri
Ocak – Şubat, Kasım – Aralık: 09:00 – 17:00

Mart – Mayıs, Eylül – Ekim: 09:00 – 18:00
Haziran – Ağustos: 09:00 – 18:30

Ücretler
Tam: 3,000 won

Öğrenci: 1,500 won


Bongeunsa Tapınağı
Bongeunsa Tapınağı, COEX binasının kuzey yanındaki bölgede bulunur. Aralarında Kim Jeong-hee’nin çalışmaları da dahil olmak üzere 13 türden toplam 3,479 adet Budist yazıtı burada saklanır. Jeongdaebulsa adı verilen Budist töreni kameri takvime göre her yılın 9 Eylül’ünde burada yapılır. Bu tören sırasında keşişler bu yazıtları başlarının üzerinde taşıyarak yürürler ve Beopseongge adı verilen Budist ayinlerini okurlar.
TARİHÇE
Bir zamanlar adı Gyeonseongsa Tapınağı olan bu mabet, Shilla Kralı Weongseong’ın (794) hükümranlığının 10. yılında inşa edilmiştir. 1498 yılında, Kraliçe Jeonghyeon, Kral Seongjong’un kraliyet mezarının doğusunda bulunan Gyeonseongsa Tapınağı’nı yenileterek adını Bongeunsa olarak değiştirdi. İlk olarak kraliyet mezarının (1 km güneybatı) yakınında inşa edilen bu tapınak, Joseon Kralı Myeongjong’un hükümdarlığı sırasında buraya taşındı.
Ulaşım
Samseong İstasyonu (Seul Metrosu 2. Hat) 6. çıkıştan sonra 600 metre ileriye yürüyün ve sola dönün. 150 metre ilerleyin ve karşıdan karşıya geçip Bongeunsa Tapınağı’na ulaşın.
Ziyaret Saatleri
03:00 – 22:00
Ücretler
Ücretsiz

Namsan Dağı Parkı
Namsan Parkı tarihi bir yerdir. Zirvede bir zamanlar merkez savunmanın belkemiği olhan Bonghwadae (fener tepesi) bulunur. Joseon Hanedanlığı (1392-1910) boyunca başkent olarak Hanyang, (günümüzün Seul’u) şehri kullanıldı ve istilalardan korumak için Bukaksan Dağı, Inwangsan Dağı, Naksan Dağı ve Namsan Dağı gibi dört ana dağın üzerine kale duvarları inşa edildi. Namsan zirvesine, yerel hükümetten merkezi hükümete haberleri 5 işaretli sistemle iletebilmek için beş tane fener yerleştirildi.
Ulaşım
  • Hoehyeon Bölgesi: Seul Metrosu 4. Hat üzerindeki Hoehyeon İstasyonu’nun 4. çıkışından sonra 20 dakika yürüyün.
  • Hannam Bölgesi: Seul Metrosu 6. Hat üzerindeki Hangangjin İstasyonu’nun 2. çıkışından sonra 0014 nolu otobüse binin ve Hyatt Hotel’de (Botanik Bahçesi) inin.
  • Palgakjeong (Seul Kulesi) Bölgesi: Seul Metrosu 4. Hat üzerindeki Myeong-dong İstasyonu’nun 2. ya da 3. çıkışından Lila İlkokulu yönüne 10 dakika yürüyün ve ardından Palgakjeong (Seul Kulesi) karşınıza çıkınca teleferiğe binin.
Ücretler
Ücretsiz


Gangnam Bölgesi
Gangnam Metro İstasyonu bölgesi, Han Nehri’nin güneyinde yaşamak için en gözde yeridir. Gangnam Ana Yolu, Tahran Yolunu doğuda Jamsil’e batıda Sadang’a bağlar. Kyobo Kulesi Kavşağı Ekspres terminali Noryangjin’e ve batı Seul’e bağlar. Kuzeydeki Hannam Ana Yolu, Han Nehri’nin kuzeyine doğru uzanır. Güney yöne gidilirse, Yangjae ve Bundang’ı geçerek Seongnam gibi daha metropol  bölgelere gidilir.
İnsanların bir araya gelmek içi, etkinliklere gitmek ya da eğlenmek için hem ticari hem de coğrafik olarak uygun bir buluşma noktası olduğundan, pek çok kişi Gangnam Metro İstasyonu’nu tercih eder. Bu yüzden, haftaiçi günler genellikle akşamları çok kalabalıktır. Haftasonlarıysa, Gangnam Metro İstasyonu 6. ve 7. Çıkışlar, New York Bakery mağazası önü, Şehir Tiyatrosu ve Giordano insanlarla dolup taşar.

Ulaşım:Gangnam İstasyonu (Seul Metrosu 2. hat) 10. ya da 11. çıkış.


Gyeongdong Pazarı
Seul Gyeongdong Pazarı, diğer adıyla ‘Gyeongdong Pazarı’, Dongdaemungu’daki Jegidong, Yongdudong ve Jeonnongdong çevresinde kurulan Gyeongdong Doğu Tıbbı Pazarı ile Gyeongdong Yeni Pazar, Gyeongdong Eski Pazar, Gyeongdong Binası, Hansol Donguibogam ve diğerlerinden oluşur.
TARİHÇE
Kore halkı Kore Savaşı’nın ardından toparlanmaya başladığı sırada, kuzeydeki Gyeonggido bölgesinden ve Ganwondo’dan çiftçiler, ürettiklerini ve araç gereçlerini satmak üzere eski Seongdong İstasyonu (yeni adıyla ‘Hansol Donguibogam’) çevresinde toplandılar. Çiftçilerin bu nadasa bırakılmış tarlada aralarında alışveriş yapmak için bu doğaçlama buluşmaları, yeni bir pazar yerinin doğuşuna neden oldu.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Şu günlerde, modası geçmiş pazar ortamının bölgenin doğal çekiciliğini güncellenmiş bir alışveriş deneyimiyle korumayı amaçlayan yenilemeler uygulanmakta. 2004 yılında, Midopa Alışveriş mağazası’nın bulunduğu yere Hansol Donguibogam inşa edildi ve açıldı. Hanbang Cheonha, Donguibogam Kulesi ve diğer bölgeler de yenilemeler sürüyor.
Ulaşım
Metro 1. Hattı Jegi İstasyonu 2. çıkış (doğrudan bağlantı)
Çalışma Saatleri
Doğu Tıbbı Pazarı: 09:00 – 19:00

Geleneksel Pazar: 04:00 – 19:00



COEX MALL
COEX Mall, Asya’daki en geniş yeraltı alışveriş merkezidir. Bu alışveriş merkezi, Korea Dünya Ticaret Merkezi’nin temelinde bulunur. Bu devasa alışveriş merkezi, güneydeki Samseong istasyonundan (metro 2. hattı) kuzeyindeki [Bongeunsa Tapınağı]‘na dek yayılır ve bölgedeki en iyi alışveriş ve eğlence merkezi olarak kabul edilir.
Alışveriş merkezinde bulunan Göl yemek alanında, Kore, Çin, Japon ve batı mutfakları olmak üzere 16 lokanta bulunur. Etkinlik bölgesinde konser ve gösteriler gerçekleştirilir. Pek çok markanın mağazaları da tüm alışveriş merkezine yayılmıştır.
Ulaşım
Samseong İstasyonu (Seul Metrosu 2. Hattı) 5. ya da 6. Çıkış. COEX Mall istasyonla bağlantılıdır.
Çalışma Saatleri
10:30-22:00 (Mağazalara göre değişebilir)


Dragon Hills Hamamı
Yongsan Dragon Hill Hamamı, meşe kokusunun geleneksel ısıtma yöntemleriyle ortama salındığı kömürle           ısıtılan            bir        saunadır.
Jjimjilbang ve kaplıca tesisleri ter odaları/sauna, açık hava banyosu, deniz suyu banyosu, tuz odası yüzme havuzu ve sağlık merkezinden oluşur.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Yongsan Dragon Hill Hamamı’nın ana salonunda Çin stili tasarım ve lüks iç mimari hakimdir. Bu salon, birkaç Kore televizyonu programında çekim mekanı olarak kullanılmıştır.
Ulaşım Bilgileri
  • Sinyongsan İstasyonu (Metro 4. Hat) 4. çıkıştan dümdüz 150 metre ya da 5 dakika yürüyün.
  • Yongsan İstasyonu (Metro 1. Hattı ve Jungang Hattı), 1. Çıkıştan çıkın ve My Wedding Hall Buffet (마이웨딩홀부페) yönüne yürüyün. Banyo, hemen yan taraftadır.
Çalışma Saatleri
24 saat boyunca açık
Ücretler
Gündüz (05:00 – 20:00)

Tam: 10,000 won
Öğrenci: 6,000 won

Gece (20:00 – 05:00)

Tam: 12,000 won
Öğrenci: 6,000 won

Haftasonu/Tatil

Tam: 12,000 won
Öğrenci: 6,000 won



Gwanghwamun Kapısı
Gwanghamun, “aydınlanmanın ışığı tüm dünyaya yayılsın” anlamına gelmektedir ve Joseon Hanedanlığı halkının yeni bir hanedanlığa başlarken sahip olduğu bağlılığı göstermektedir.
TARİHÇE
Joseon Hanedanlığı’nın ilk kralı tarafından 1395 yılında inşa ettirilen Gwanghwamun, Gyeongbukgung Sarayı ‘nın girişidir.
Gwanghwamun, Kore tarihinde acı dolu bir belleğe sahiptir. Kore’nin Japon istilası sırasında, Kore halkının direniş ruhunu ortadan kaldırmak amacıyla, Japonlar kapıyı yıkıp kendi hükümet binalarını yerine inşa ettiler. Kapının günümüzdeki hali, 1968 yılında inşa edilen ve ilk yerinden 10 metre geride duran bir örneğidir.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Tamamen granitten inşa edilen merkezi, Hongyemun denilen gökkuşağına benzeyen bir giriştir. Bunun üzerinde kule bulunur. Beş saray kapısı arasında Gwanghwamun en güzeli olsa da, tamamen betondan inşa edildiği için Kore hükümeti onu ulusal hazine olarak ilan etmemiştir.
Ulaşım
  • Gyeongbokgung İstasyonu (Metro 3. Hat) 5. çıkıştan 5 dakika yürüyün.
  • Gwanghwamun İstasyonu (Metro 5. Hat) 2. çıkış.

Noryangjin Balık Pazarı
Bu pazarda 800′den fazla deniz ürünü çeşidi toptan ve parakende alıcılarına sunulmaktadır. En çok satılanlar deniz tarağı, karides, mavi yengeç, ahtapot, denizhıyarı ve benzeri ürünlerdir.
Pazarı ziyaretçileri istedikleri taze deniz ürününü satın aldıktan sonra sashimi olarak tüketmek için pazardaki lokantalardan birinde dilimletebilirler. İsteyenler acılı balık yahnisi (maeuntang), sushi, balık rosto ve kızarmış balığı burada yiyebilir. Sabahın erken saatlerinden itibaren balık satıcılarının günlük taze balığı nasıl bağırırak ilan ettiklerini, müşterilerin alışveriş yaptıklarını görebilirsiniz.
TARİHÇE
1927 yılında Uiju Bulvarı’nda açılan Noryanjin Balık Pazarı, Kore’nin en büyük deniz ürünü pazarlarından birisidir.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Bu canlı ve tüm yıl yoğun olan pazar Noryangjin İstasyonu’na bir köprüyle bağlantılıdır.
Ulaşım
  • Noryangjin İstasyonu (Metro 1. Hattı) 1. Çıkış’tan sonra köprüde 100 metre kadar yürüyün.
  • Noryangjin Pazarı İstasyonu’nda inin.
  • Mavi Otobüs: 150, 152, 360, 462, 500, 504, 507, 605, 640, 641, 650, 751, 752
  • Yeşil Otobüs: 5516, 5517, 5531, 5535, 5536, 6211, 6411, 6515
  • Kırmızı Otobüs: 940
Çalışma Saatleri
  • Yüksek Sınıf Balık Pazarı: 24 Saat Açık
  • Genel Balık Pazarı: 01:30 – 22:00
  • Donmuş Balık Pazarı: 03:30 – 22:00
  • Kabuklu Deniz Ürünleri Pazarı: 01:00 – 22:00
Her ayın 2. ve 4. Salı günü kapalıdır.


Insadong El Sanatları Sokağı
Insadong Sokağı, Angukdong Dönemeci ile Tapgol Park (Jongno 2-ga) arasında 700 metre uzanır. Bu sokakta, Kore geleneksel kültürü ve el sanatlarının odak noktalarından birisidir. Insadong’da bulunan mağaza ve dükkanlar yalnızca Kore’den satın alınabilecek ya da yalnızca burada beğenilen çeşitli eşyaları satar. Bunlar, hanbok (geleneksel giyim), hanji (geleneksel kağıt), geleneksel çaylar, çömlekçilik ve el sanatlarıdır.
Kore el sanatları ürünlerinin yaklaşık %40′ı Insadong’da el değiştirir. Bazı el sanatı ürünlerinin üretiminin tarihi Üç Krallık Dönemi’ne (MÖ 57 – MS 668) dek uzanmaktadır. En rağbet gören parçalar, fiyatları yüzlerce liradan binlerce liraya dek yükselen Kore seramikleridir. Insadong’da satılan diğer ürünler arasında, toprak kaplar, hat yazısı malzemeleri, antika mobilya, hanji, hanbok, çaylar, hediyelik eşyalar ve hoş aksesuarladır.
TARİHÇE
Joseon Hanedanlığı (1392-1910) döneminde, ressamların çalışma yeri olan Dohwawon olarak kullanılıyordu. Bölge hala sanat, resim ve el sanatları merkezi olmaya devam ediyor ve bunun meraklıları yaratılan eserleri satın almak için burada dolaşıyorlar.
Ulaşım
Haftaiçi ziyaretçilerin daha kolay dolaşmalarını sağlamak için araçların caddeye girmesine izin verilmez.


Bina 63
Bina 63 pek çok yenileme geçirdiğinden, giriş ve alt katlardaki eğlence alanlarıyla ün yapmıştır. Bunlar arasında 63 Sea World, 63 IMAX sineması, Kore’nin en büyük büfe lokantası “Buffet Pavilion” ve diğer lokantaları sayabiliriz.
63 Sea World
Bu geniş akvaryum alanında, 54 genel akvaryum, 26 özel organizma üreme ve normal akvaryum olmak üzere akvaryum sayısı 80′dir.
63 Sky Deck
63 Sky Deck, yerden 249 metre, deniz yüzeyinden 264 metre yükseklikten sanki bulutların üzerinde yüzüyormuş hissi sunar.
63 IMAX sineması
Temmuz 1985 yılında açılan ve 504 koltuğa sahip 63 IMAX sineması, Kore’nin ilk IMAX salonudur. Engelli izleyiciler için sekiz özel koltuğa sahip salonda ayrıca 4 ayrı dilde simültane çeviri hizmeti de sunulmakta
MİMARİ ÖZELLİKLER
Sahip olduğu 63 katıyla 264 metre yüksekliğe sahip olana Bina 63, inşa edildiği 1985 yılında Asya’nı en yüksek binasıydı. Günümüzde bu unvanı artık geçerli olmasa da, Güney Kore’nin yüksek ve en çok bilinen binalarından biri olma özelliğini sürdürüyor.
Bina 63, Hangang Nehri’nin ve çevresindeki Bugaksan Namsan ve Gwanaksan Dağları’nın muhteşem manzarasını gözler önüne serer.
Ulaşım
  • Daebang İstasyonu’ndan (Metro 1. Hat) 6. çıkış’ta bulunan Ücretsiz Servis’e binin.
  • Yeouinaru İstasyonu (Metro 5. Hat) 4. Çıkış’tan kavşağa dek yürüyün ve sola dönüp otobüs durağına yürüyün. 4. Çıkış’tan 80 metre ilerideki Ücretsiz Servis’e binin.
  • Yeoido İstasyonu (Metro 5. Hat) 5. Çıkış’tan sonra Ücretsiz Servis’e ya da St. Mary’s Hospital Platformu önündeki 62 no’lu otobüse binin.
Ziyaret Saatleri
63 Sky Art, 63 Wax Museum, 63 Sea World: 10:00 – 22:00

63 IMAX theater: 10:00 – 18:25 / Ptesi ve her ayın 1. ve 3. Salı günleri : 10:00 – 21:10

Ücretler
Eğlence yerlerine göre değişiklik göstermektedir.


Leeum Samsung Sanat Müzesi
Leeum, Samsung Sanat Müzesi, Koreli ve uluslararası sanatçıların geleneksel ve çağdaş yapıtlarını sergiler.
1. MÜZE, elyazması, resimler, seramik sanatı, metal el işçiliği vb. geleneksel Kore sanat yapıtlarını barındırır. 2. MÜZE’deyse Koreli ve yabancı sanatçıların modern ve çağdaş sanat yapıtları sergilenir.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Müze’nin üç binası da uluslararası üne sahip Mario Botta, Jean Nouvel ve Rem Koolhaas gibi mimarlar tarafından tasarımlandığından, müzenin kendisi de sergilenen sanat yapıtları kadar büyüleyicidir.
Ulaşım
Hangangjin İstasyonu (Metro 6. Hat) 1. çıkıştan Itaewon yönünde 100 metre yürüyün. Girişinde müzenin yön levhası olan sağdaki ilk sokağa girin ve 5 dakika kadar yokuş yukarıya yürüyün.
Ziyaret Saatleri
10:30 – 18:00

Pazartesi günü, Yılbaşı Tatili, Seollal ve Chuseok’da kapalıdır.

Ücretler
Tam: 10,000 won

Öğrenci: 6,000 won



Samsung D’light
Seocho-dong’daki Samsung Elektronik binasında bulunan “Samsung d’light”, Samsung Elektronik’in en son ürün sırasını gösteren küresel bir sergileme alanıdır. Buranın adı olan “d’light”, sözcüğü İngilizce “digital” ve “light (ışık)” sözcüklerinin karışımından oluşmaktadır.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Üç katlı sergileme alanında temalara göre ayrılmış en son teknoloji ürünü elektronik yaşam düzeneklerini sunan elektronik ürünlerle birlikte ziyaretçilere etkileşimli olarak gösterilmektedir. Dijital ürünlerin özelliklerinin yerinde görülmesi için dijital salon (B1F), mobil meydan (1F) ve küresel galeri (2F) ziyaretçilerin teknolojiyle eğlenmeleri için sunulmaktadır.
Ulaşım
Gangnam İstasyonu (Metro 2. Hat ya da SinBundang Hattı) 8. çıkış.
Ziyaret Saatleri
10:00-19:00
Pazar günleri ve ulusal tatillerde kapalıdır.
Ücretler
Ücretsiz


Seodaemun Hapishanesi Tarih Müzesi
Seodaemun Hapishanesi Tarih Müzesi, Seodaemun Bağımsızlık Parkı’nda bulunan özel bir müzedir.
TARİHÇE
Joseon Hanedanlığı’nın sonlarına doğru (1910) inşa edilen bu yerde Japon askerleri Kore Bağımsızlık Hareketi gönüllülerine işkence etmiş ve burada idam etmiştir. Seodaemun Hapishanesi Tarih Müzesi Seodaemun Hapishanesi’ni anmak, Koreli vatanseverleri selamlamak için inşa edilmiştir.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Burada yedi hapishane hücresi, tarihi bir sergi salonu, bir idam odası, gözetleme kuleleri ve bağımsızlık hareketi sırasında tarihi bir kişilik olan Yu Gwan-sun’un öldüğü bodrum hücresi bulunmaktadır.
Ulaşım
Metro: Dongnimmun İstasyonu (3. Hat) 5. çıkış.

Otobüs: Bağımsızlık Parkı Durağı

  • Mavi: 471, 701, 702, 703, 704, 720, 752
  • Yeşil: 7019, 7021, 7023, 7025, 7712, 7737
  • Kırmızı: 9701, 9703, 9705, 9709, 9710, 9711, 9712
Ziyaret Saatleri
Mart – Ekim: 09:30 – 18:00

Kasım – Şubat: 09:30 – 17:00
1 Ocak, Seollal, Chuseok ve Pazartesi günleri kapalıdır (tatil günü Pazartesi gününe denk gelirse, müze o gün açıktır, sonraki gün kapalıdır.

Ücretler
Tam: 1,500 won

Öğrenci: 1,000 won



Seul Dünya Kupası Müzesi
Modern ve etkileşimli dünya kupası müzesi, buraya geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yerdir. Burada, futbolun ve dünya kupasının tarihçesiyle beraber 2002 Dünya Kupası’nın heyecanlı anlarını da yaşayabilirsiniz. Kore ulusal futbol takımıyla beraber fotoğrafınızı çektirebilir, anı olarak saklayabilirsiniz. Müzeden çıkarken göreceğiniz hediyelik eşya dükkanında gerek 2002 Dünya Kupası, gerekse diğer ülkelerdeki Dünya Kupası karşılaşmalarıyla ilgili çeşitli hatıra ve hediyelik eşyalar sizi bekliyor.
TARİHÇE
1996 yılında, Kore ve Japonya FIFA tarafından Dünya Kupası’nı organize etmeleri için seçilen iki ülkeydi. Seul, o sıralarda yeryüzündeki en büyük medya etkinliğini alacak kadar büyük bir futbol stadyumuna sahip olmadığından, bu amaçla yepyeni bir stadyuma, Seul Dünya Kupası Stadyumu’na sahip olmak için harekete geçti. İnşaat, 1999 yılının Nisan ayında başladı. 3 koca yıl ve 160 milyon ABD harcanan bütçenin ardından, artık stadyum 17. Dünya Kupası açılış törenine hazırdı.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Seul Dünya Kupası Stadyumu, Asya’daki yalnızca futbol için inşa edilmiş en büyük stadyumdur ve Kore’nin gelenek ve köklerini yansıtır. Tam bir mimari şaheser olan çatısı, geleneksel Kore uçurtması şeklinde olup 50 metre yükseklikte 16 adet direk tarafından taşınmakta, stadyumdaki koltukların %90′ını örtmektedir. Fibercam kumaş ve polikarbon cam tabakası sayesinde geleneksel Kore kağıdından yapılmış gibi görünür. Gece olduğunda, ışıklandırmalar, tıpkı geleneksel Kore fenerinin kağıdından yansıyan parıltı gibi stadyumu ılık bir ışıkla aydınlatır.
Koltuk Sayısı: 66,806

VIP Koltuk: 916
Basın Koltuğu: 714
İnşaat Maliyeti: 160.000.000 ABD Doları
İnşaat Süresi: 3 yıl
Toplam Alan: 216,712 m²
İnşaat Alanı: 59,777 m²

Ulaşım

Dünya Kupası Stadyumu İstasyonu (Metro 6. Hat) 2. çıkış.

Ziyaret Saatleri
09:00 – 18:00
Ücretler
Giriş: 1,000 won

Kore futbol takımıyla fotoğraf: 2,000 won



Seul Olimpiyat Müzesi
Seul Olimpiyat Müzesi, ’88 Olimpiyatı’nın başarı ve önemini hatırlamak için kuruldu. Müze, Olimpiyat Parkı içinde bulunmaktadır.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Birinci kattaki lobiden girdiğinizde, ‘Altın Taç’ adı verilen ve Baik Nam Jun’un Video Sanatı olan bir figür sizi karşılar. İlk sergi salonu Barış Yeri’dir. Burada, Olimpiyatların kaynağını ve tarihçesini öğrenebilirsiniz. Ayrıca, 100 yıllık modern Olimpiyatların tarihçesini de buradan izleyebilirsiniz. Oyunların hikayelerini, anlatılanları, oyunların kendisini ve daha da çok bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz. Orta bölümdeki yuvarlağın çevresinde, aralarında Naim Süleymanoğlu’nun da bulunduğu, birbiri ardına üç Olimpiyat’ta altın madalya alan sporcuların heykelleri bulunmaktadır. Burada ayrıca eğitim ve geçici sergiler için de bir salon bulunmaktadır.
İkinci katta, 1988 Seul Olimpiyatları’nın açılış töreni, meş’alenin yakılışı, oyunlar ve kapanış töreninden görkemli anları görebilirsiniz. Kore’deki Olimpiyatların dünyadaki yankılarını, Olimpiyat kahramanlarını, ’88 Olimpiyatları maskotu Hodori ve Hosuni’yi görebilirsiniz.
Ulaşım
Mongchontoseong İstasyonu (Metro 8. Hat) 1. çıkıştan 5 dakika yürüyün.
Seodaemun İstasyonu (Metro 5. Hat) 4. çıkıştan 600 metre yürüyün müzeyi solunuzda görürsünüz.
Ziyaret Saatleri
10:00 – 18:00
Ücretler
Ücretsiz



Seul Tarih Müzesi
Seul Tarih Müzesi, Seul’ün geleneksel kültürünü yakalar. Tarih öncesi dönemden günümüz Seul’üne dek eserler sergilenmektedir. Ana sergi salonları 3. kattadır. Joseon Hanedanlığı’na ait parçaların büyük çoğunluğu Tarihi Eser Bağış Kampanyası sırasında bağışlananlardan oluşmaktadır. Ayrıca, Seul’ün Joseon Hanedanlığı’nın başkenti olduğu dönemdeki manzarası da yeniden yaratılmıştır. Bir başka sergide Seul halkının günlük yaşamından kesitler gösterilirken bir diğerinde eserler sanal müzede sergilenir.
TARİHÇE
Açılışından 17 yıl sonra, müze Mayıs 2002 tarihinde yenilenerek yeniden hizmete alınmıştır.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Sergi Salonu: 7,034 m²
Ulaşım
  • Gwanghwamun İstasyonu (Metro 5. Hat) 7. çıkıştan dönün ve sağa dört yol kavşağında sağa girin. 500 metre kadar dümdüz yürüyün müzeyi sağınızda görürsünüz.
  • Seodaemun İstasyonu (Metro 5. Hat) 4. çıkıştan 600 metre yürüyün müzeyi solunuzda görürsünüz.
Ziyaret Saatleri
Mart – Ekim: 09:00 – 21:00 (Haftasonu ve Tatiller: 09:00 – 19:00)

Kasım – Şubat: 09:00 – 21:00 (Haftasonu ve Tatiller: 09:00 – 18:00)

Ücretler
Ücretsiz


Seul Olimpiyat Sanat Müzesi
Seul Olimpiyat Parkı içinde bulunan Seul Olimpiyat Sanat Müzesi (SOMA), geniş bir alana yayılmış bir sanat ve kültürel bölgedir. İki sergileme katında 5 sergi salonu ve Video Sanatı Salonu bulunur. Ziyaretçiler, Heykel Parkı’nda 8 tanesi uluslararası tanınmış sanatçılara ait olan 204′ten fazla eserin tadını çıkarabilir. Müzenin binası da kendi başına bir sanat çalışmasıdır. Yıl boyunca sergilere evsahipliği yapmak yanında, müzede sanat eğitimi programları gerçekleştirilmesiyle beraber çocuklar ve yetişkinler için Sanat Akademisi bulunur.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Bina, doğa dostu doğal ahşap malzemeden inşa edilmiştir. Müze tesisleri arasında Heykel Parkı, çeşitli sergi salonları, çizim merkezi, sanat eğitimi stüdyoları, etkinlikler için odalar ve benzeri yerler bulunur.
Ulaşım
Mongchon-toseong İstasyonu (Metro 8. Hat) 1. çıkıştan 3. ve 4. güney kapısına yürüyün.
3412, 3413, 340 nolu otobüse binin.
Ziyaret Saatleri
10:00 – 18:00

Çarşamba: 10:00 – 20:00

Ücretler
Tam: 3,000 won

Öğrenci: 2,000 won



Amsadong Tarih Öncesi Yerleşim Alanı
Amsadong Tarih Öncesi Yerleşim Alanı, Neolitik Çağ (MÖ 7000 ~ MÖ 1000) arası dönemin yaşantısının kopyasını göstermektedir. Giriş kapısı bile dev bir dolmen şeklindedir ve çöp kutuları da toprak kaplar şeklinde yapılmıştır.
TARİHÇE
1925 yılında meydana gelen bir selin ardından Han Nehri yatağındaki toprak suyla beraber gittiğinde, ortaya büyük sayıda toprak altından köşeli çizgili desenli toprak kaplar çıkınca, Amsadong Tarih Öncesi Yerleşim Alanı kazılmaya başlandı. Kazı çalışmalarının ardından, Amsadong Tarih Öncesi Yerleşim   Alanı   kuruldu.
Alanda çok büyük bir ilkel topluluk yaşamış olduğundan, sayısız miktarda köşeli çizgili desenli toprak kabın yanında pek çok eski bina, taştan balta ve ok ucu ortaya çıkarılmıştır. Evler, merkezde bir ateş yeri çevresinde inşa edilmiştir.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Alan devasadır ve çamurdan dokuz kulübe bulunmaktadır. Bunlardan iki sergi salonu, eski eşyaları sergilemektedir. Açık bir çamurdan kulübede Neolitik Çağ’daki günlük yaşamı görebilirsiniz.
Ulaşım
Amsa İstasyonu (Metro 8. Hat) 1. çıkıştan sohnra 15 dakika dümdüz yürüyün.
Ziyaret Saatleri
09:30 – 18:00
Ücretler
Tam: 500 won

Öğrenci: 300 won



Kore Savaş Anıtı
Kore Savaş Anıtı sahası bir zamanlar Kore Piyade Karargahıydı. Farklı alanlardaki pek çok uzmana pek çok defa danışılarak ve ayrıntılı araştırmalar sonucunda buradaki sergiler tamamlanmıştır. Bu anıt, kendi türündeki en büyük anıttır.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Savaş   Anıtı’nda         8          ana      sergi     bulunmaktadır:
Hogukchumo Sergisi, Savaş Tarihi Sergisi, 25 Haziran Savaşı Sergisi, Denizaşırı Operasyon Birlikleri Sergisi, Askeri Gelişme Sergisi, Büyük Malzeme Sergisi ve Açık Hava Sergisi.
Hogukchumo Sergisi’nde savaş meydanlarında hayatını kaybedenler anılmaktadır. Kore’nin savaş tarihini, Savaş Tarihi Sergisi, 25 Haziran Savaşı Sergisi, Denizaşırı Operasyon Birlikleri Sergisi’ni gezerek öğrenebilir, Askeri Gelişme Sergisi’nde yıllar içinde geçirdiği değişim ve gelişmeleri görebilirsiniz. Binanın hem içinde hem de dışında farklı çeşitte pek çok mühimmat ve ekipman da sergilenmektedir.
Ulaşım
  • Samgakji İstasyonu (Metro 4. ve 6. Hat) 12. çıkıştan sonra 5 dakika yürüyün.
  • Samjakji İstasyonu: 149, 150, 151, 152, 500, 501, 504, 506, 507, 605, 750A, 750B, 751, 752 nolu otobüsler.
  • Kore Savaş Anıtı Ana girişi: 110B, 730, 421 nolu otobüsler.
Ziyaret Saatleri
09:00 – 18:00
Ücretler
Ücretsiz

Seonjeongneung Parkı Kraliyet Mezarları
Seonjeongneung, Seolleung Kraliyet Mezarı (선릉) ve Jeongneung Kraliyet Mezarı’ndan (정릉) oluşur. Seul iş merkezini bölgesinde bulunan bu yer çiftlerin ve çalışanların sakin yürüyüşleri için çok uygun bir yerdir.
TARİHÇE
Seonjeongneung’da, Joseon Hanedanlığı (1392-1910) döneminden Kral Seongjong (1469-1494), eşi Kraliçe Jeonghyeon ve Kral Jungjong’a (1506-1544) ait mezarlar bulunmaktadır.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Mezarların bulunduğu alana girdiğinizde, üzerinde taegeuk (yin-yang) simgesi bulunan kırmızı bir kapı (kırmızı kutsallığın rengidir) karşınıza çıkar. Adak binasına giden birbirine paralel iki taştan patika dikkate değer. Alçakta olan taştan patikada insanlar yürürken, daha yüksek olan diğer patikanın merhum Kral’a ait olduğu kabul edilir ve üzerinde kimsenin yürümesine izin verilmez.
Ulaşım
Seolleung İstasyonu (Metro 2. Hat) 8. çıkıştan sonra Seolleung-ro caddesi boyunca 5 dakika yürüyün.
Ziyaret Saatleri
Mart – Ekim: 06:00 – 21:00

Kasım – Şubat: 06:30 – 21:00

Ücretler
Tam: 1,000 won

Öğrenci: 500 won



Kore Ulusal Meclisi Binası
Kore Ulusal Meclisi Binası, Hangang Nehri’nin hemen yanıbaşında olmasından dolayı turistlerin çok ziyaret ettiği bir yerdir. Binanın hemen arkasında bulunan Hangang Nehri, harika bir fon oluşturmaktadır. Ulusal Meclis Binası, Hangang Nehri boyunca yürüme bölgesi, Ziyaretçi Merkezi ve banklara      sahiptir.
Ulusal Meclis Binası’nın ziyaret etmenin en kolay yolu Ziyaretçi Merkezi’ne başvurmaktır. Ulusal Meclis Binası yanında ana toplantı bölümü de ziyaret edilebilir. Başvuru süresi kabaca yirmi dakikada tamamlanır.
TARİHÇE
Bu tarihi bina, 6 yıllık inşaatın ardından 1975 yılında tamamlandı.
MİMARİ ÖZELLİKLER
24 granit sütunu, görkemli mavi kubbesi ve beyaz dış cephesiyle Ulusal Meclis Binası, güzel bir mimari örneğidir. Sütunlar ve kubbe farklı düşünceleriyle birlik oluşturan halkı temsil etmektedir.
Ulaşım
  • Ulusal Meclis İstasyonu (Metro 9. Hat) 6. çıkış.
  • Yeouido İstasyonu (Metro 5. Hat) 3. çıkıştan ücretsiz servisle 5 dakikada oraya ulaşabilirsiniz
  • Yeouido İstasyonu (Metro 5. Hat) 5. çıkıştan 162/261/262/461/9409 otobüslerinden birine binin ve 15 dakika sonra Ulusal Meclis Binası’nda inin.
Ziyaret Saatleri
09:00 – 17:00
Ücretler
Ücretsiz


Seul Tinsel Kültür Mirası Merkezi
Bu merkez, Önemli Kültürel Miraslar korumacıları tarafından gerçek Kore kültür miraslarıyla ilgili bilgi edinmek için sağlanan çeşitli öğrenim ve eğitim kurslarının doğrudan halka sunulması için tasarlanmıştır.
merkezde ünlü zanaatkarlardan değişik ustalıkların uygulamalı olarak öğrenilmesi için dersler verilmektedir. Bu ustalar arasında Han Yeoungwha (süsleme düğüm ustası), Kim Eungyoung (dantel ustası) and Kim Manhui (halk resim ustası) gibi isimleri sayabiliriz.
TARİHÇE
Seul Tinsel Kültür Mirası Merkezi, Kore geleneksel kültür ve sanatlarını korumak ve halka ve yabancı ziyaretçilere yaygınlaştırmak amacıyla Eylül 2005′te kurulmuştur.
Ulaşım
Metro
  • Anguk İstasyonu (Metro 3. Hat) 2. çıkıştan 30 metre yürüyün.
Otobüs Changdeog Sarayı
  • Mavi: 708, 272, 172, 171, 151, 601, 162, 109
  • Yeşil: 7025
Ziyaret Saatleri
Salı – Pazar: 11:00 – 17:00

Gösteri: 11:00 – 16:00

Ücretler
Ücretsiz


Bosingak Çan Kulesi
Bosingak Çan Kulesi, Joseon Hanedanlığı döneminde saat olarak kullanılırdı. Geçmişte, Seul şehrinde halkın girip çıkışına izin verilen dört kapı bulunuyordu. Sabah 04:00′te çan 33 defa çalar ve kapılar açılırdı. Saat 22:00′de bu defa çan 28 defa çalar ve kapılar kapatılırdı. Çan bunu bildiren bir siren gibiydi.
Günümüzde, Bosingak’ta günlük çan çalma töreni düzenlenmekte. Her yeni Yıl arefesinde, burada toplanan geniş kalabalığın önünde çanın 33 defa çalındığı özel bir tören düzenlenir.
TARİHÇE
Bir yangın dolayısıyla buradaki özgün çan arimiş. 1468′de, çan yeniden dökülmüş ve günümüze dek ayakta kalmış. Ancak, koruma amaçlı olarak bu çan artık Kore Ulusal Müzesi ‘nde bulunuyor. Jogno’da bu çanın yerine konulan çan, halkın topladığı paralarla 1985 yılında dökülmüş. 1979 yılında Seul Belediyesi tarafından inşa edilen Bosingak Çan Kulesi normal günlerde ziyarete kapalıdır.
Ulaşım
Jonggak İstasyonu (Metro 1. Hat) 4. çıkış.
Ziyaret Saatleri
Çan Çalma: 11:30-12:20
Ücretler
Ücretsiz


Mavi Saray Cheongwadae
Cheong Wa Dae Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun en önemli özelliği mavi kiremitleridir. Bölgeye girildiğinde ilk göze çarpan budur. Mavi kiremitler ve pürüssüz çatı, arka fondaki Bugaksan Dağı ile çok güzel bir uyum yaratır.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Cheong Wa Dae’nın benzersiz binaları Ana Ofis, Yeongbingwan (Konukevi), Chunchugwan (Bahar ve Güz Evi), Nokjiwon (Yeşil çimen) Mugunghwa Vadisi ve 7 Saraylar’dır. Bu binaların her birinin birbirinden ayırt edilen şekillerinin olması ilginçtir. Geleneksel Kore stilinde güzel tasarımlanan benzersiz binalardır. Mavi Saray’ın çatısını yaklaşık 150 bin adet kiremit oluşturmaktadır. Yüzlerce yıl dayanıklı kalmaları için her biri ayrı ayrı fırınlanmıştır. Chunchugwan’ın çatısı toprak kiremitlerden yapılmıştır. Yeongbingwan, yabancı konuklar için büyük toplantıların ve resmi etkinliklerin düzenlenmesi için tasarlanmıştır. 18 sütunuyla çok lüks görüntüye sahiptir.
Ulaşım
Gyeongbokgung Sarayı İstasyonu (Metro 3. Hat) 5. çıkışından 10 dakika yürüyün.
Ziyaret Saatleri
Tur saatleri: 10:00, 11:00, 14:00 ve 15:00

Yaz (1 Temmuz – 16 Eylül): 10:00, 11:00, 15:00, 16:00
Pazar, Pazartesi ve tatil günleri tur yapılmaz.

Ücretler
Ücretsiz


Ulusal Çağdaş Sanat Müzesi
Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi (Deoksugung) ilk olarak Ulusal Çağdaş Sanat Müzesi’ne bir ek olarak inşa edilmiştir. Modern sanatın aranması ve araştırılması yanında sergilenmesi ve korunmasını amaçlamaktadır. Burada modern sanatın klasik yapıtlarını bulabilirsiniz.
Ulaşım
Şehir Meclisi İstasyonu (Metro 1 ve 2. Hat) 2. (1. Hat) ya da 12. (2. Hat) çıkıştan sonra 5 dakika yürüyün.
Ziyaret Saatleri
Salı _ Perşembe: 09:00 – 18:00

Cuma _Pazar: 09:00 – 20:30

Ücretler
Tam: 1,000 won

Öğrenci: 500 won




Seul Sanat Müzesi
Seul Sanat Müzesi (SeMA), Deoksugung Sarayı bölgesinde, Chongdong Tiyatrosu (geleneksel gösteriler) ve Nanta Tiyatrosu yakınında bulunan bir Kore modern sanat müzesidir.
Hem yerli halk hem de ziyaretçilerce çok ziyaret edilen bir sanat müzesi olan SeMA, yılda iki defa uluslararası alanda tanınan sanatçıların sergilerini düzenler. Bugüne dek, Chagall, Matisse, Picasso, Van Gogh, Pompidou ve pek çok diğer ünlü koleksiyonların sergilerini organize etmiştir.
MİMARİ ÖZELLİKLER
3 katlı bir binada bulunan SeMA, 6 sergi salonuna, eğitim programları için bir konferans salonuna ve sanatla ilgili kitap, dergi ve görsel başvuru malzemelerinin bulunduğu halka açık bir kütüphaneye sahiptir. Sergi salonlarından birinde, ‘Chun Kyung Ja’nın Ruhu,’ adında, ünlü Koreli sanatçı Chun Kyung Ja’nın yapıtlarının bulunduğu sabit bir sergi bulunmaktadır.
Ulaşım
  • Şehir Meclisi İstasyonu (Metro 1. ve 2. Hat) 1. çıkıştan sonra sağa dönün ve Deoksugung Sarayı’ndan önce solunuzdaki ilk caddeye dönün. 5 dakika yürüyün, müze solda küçük bir tepenin üzerindedir.
  • Gwanghwamun İstasyonu (Metro 5. Hat) 5. çıkıştan Seoul Meydanı’na dek 5 dakika yürüyün. karşıya geçin, Deoksugung Sarayı’na doğru yürüyün ve sarayın ana kapısından sonraki sağa dönün.
Ziyaret Saatleri
Haftaiçi: 10:00 – 20:00

Haftasonu ve Tatiller: 10:00 – 19:00
Kasım – Şubat: 10:00 – 18:00

Ücretler
Sergilere göre değişiklik gösteriyor.


Kral Sejong Müzesi
Joseon Hanedanlığı’nın (1397-1450) 4. hükümdarı olan Kral Sejong (1418-1450) aralarında Hangul (Kore alfabesi) ve bilim, kültür, sanat ve siyaset alanında büyük ilerlemeler dahil olmak üzere Kore tarihinin en parlak başarılarına imza atmıştır. Gwanghwamun Meydanı’ndaki Kral Sejong heykelinin arkasındaki geçiş, Kore’nin ulus olarak gelişmesinde kralın öne çıkan katkılarının anlatıldığı Kral Sejong Sergi Salonu’na gider.
Kral Sejong Sergi Salonu, toplam 3,200 m2 alana sahip 9 ayrı bölümden oluşmaktadır. Müze içinde, Sejong’un Hengul’ü icat etmesi, (siyasetin temelinde insanı gören Minbon teorisi de olmak üzere) bilimsel, sanatsal, askeri ve siyasi katkıları farklı şekillerde sunulmaktadır.
Ulaşım
  • Jonggak İstasyonu (Metro 1. Hat) 1. çıkıştan Gwanghwamun yönüne yürüyün.
  • Gyeongbokgung Sarayı İstasyonu (Metro 3. Hat) 6. çıkıştan Sejong-ro yönüne yürüyün.
  • Gwanghwamun İstasyonu (Metro 5. Hat) 2. çıkış, doğrudan istasyondan bağlantı vardır.
Ziyaret Saatleri
Haftaiçi ve Ctesi: 10:30 – 22:30

Pazar, tatil günleri: 10:30 – 20:30

Ücretler
Ücretsiz


Kore Ulusal Saray Müzesi
Gyeongbokgung Sarayı, Changdeokgung Sarayı, Changgyeonggung Sarayı ve Jongmyo Türbesinden 20,000′den fazla kutsal emanet burada sergilenmektedir.
Kraliyet Simgeleri ve Kayıtları
Joseon Hanedanlığı Konfüçyanist ilkelere sahip olduğundan, kral ve kraliçeye tüm halkın ebeveynleri olarak tapılırdı. İktidarlarını artırmak için Joseon kraliyet saray eşyalarına çeşitli kraliyet simgeleri işlenmişti.
Atalar Ayinleri
Kraliyet atalar ayini, müzikli ve danslı festival gibi kutlanan ve ulusun sonsuz refahını amaçlayan bir törendi.
Saray Mimarisi
Saray, kral ve ailesinin yaşadığı mekanlar olması yanında halkın yönetildiği merkezdi.
Joseon Bilimleri
Joseon Hanedanlığı, bir yanda ulusal savunmayı geliştirmek için çeşitli silahlar geliştirirken, diğer yandan da ulusun ekonomisini zenginleştirmek için bilim ve tıp alanlarında sağlam bir temel oluşturmayı amaçladı.
Kraliyet Hayatı
Joseon Hanedanlığı’nda kral ve kraliçe simgesel kişiler olmaları yanında saray içinde kendi özel yaşamlarına sahip bireylerdi.
TARİHÇE
Kore Ulusal Saray Müzesi, 1992 yılında açılan ve Joseon Hanedanlığı’ndan (1392 – 1910) kalma kutsal emanetleri sergileyen bir müzedir.
Ulaşım
  • Gyeongbokgung İstasyonu (Metro 3. Hat) 5. çıkıştan 5 dakika yürüyün.
  • Gwanghwamun İstasyonu (Metro 5. Hat) 1. çıkıştan 10 dakika yürüyün.
Ziyaret Saatleri
Haftaiçi: 09:00-18:00

Haftasonları ve Tatiller: 09:00-19:00

Ücretler
Ücretsiz

Kore Ulusal Halk Müzesi
Gyeongbokgung Sarayı içinde bulunan Kore Ulusal Halk Müzesi, Kore halkının günlük yaşamında kullandığı 4,000′den fazla tarihi eşyayı sergilemektedir. Bu müzede halkın ev hali ve tarım yaşamındaki durumunu görebilir, Kore’nin kültürel inançlarını daha yakından inceleyebilirsiniz.
TARİHÇE
1946 yılında kurulmasından bu yana Kore Ulusal Halk Müzesi, öncelikli olarak Kore halk yaşamını araştırmaktan, bunlara ait olan eşyaları satın almakta, korumakta ve sergilemektedir.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Kore Ulusal Halk Müzesi’nde üç adet sabit sergi salonu ve iki adet özel sergi salonu yanında bir kütüphane, hediyelik eşya dükkanı ve diğer yardımcı tesisler bulunur.
Ulaşım
  • Gyeongbokgung Sarayı İstasyonu (Metro 3. Hat) 5. çıkış.
  • Anguk İstasyonu (Metro 3. Hat) 1. çıkış.
  • Gwanghwamun İstasyonu (Metro 5. Hat) 2. çıkış.
Ziyaret Saatleri
  • Mart – Mayıs, Eylül – Ekim: 09:00 – 18:00
  • Haziran – Ağustos: 09:00 – 18:30
  • Kasım – Şubat: 09:00 – 17:00
Cumartesi ve Pazar, tatiller: 09:00 – 19:00

Her Salı ve Yılbaşı Tatili’nde kapalıdır.

Ücretler
Ücretsiz


Pulmuone Kimçi Alan Müzesi
1986 yılındaki kuruluşundan bu yana, Kimçi Müzesi, kimçi ile ilgili tarihi kalıntıları, farklı kimçi türlerini, kimçi hazırlama süreçlerinin maketlerini, kimçi fermantasyon sürecinden elde edilen yararla ilgili           bilgileri sergilemektedir.
Tarih kitapları, resimler ve yazılar sayesinde ziyaretçiler kimçinin kökeni ve tarihiyle ilgili bilgi edinmektedirler. Kimçi hazırlamakta kullanılan geleneksel mutfak aletleri yanında değişik türde kimçi çanak çömleği de gösterilmektedir.Çeşitli maketlerle,Kore’nin her yerinde geliştirilmiş olan değişik türde kimçiler de gösterilmektedir.
Kimçi Müzesi’nde okuma odaları, kimçi tatma odaları (her ay iki ayrı tür) ve ziyaretçilerin kaliteli kimçi satın alabilecekleri bir dükkan da bulunur.
Ulaşım
Samseong İstasyonu (Metro 2. Hat) 6. çıkış COEX Mall’a bağlıdır. Mağazanın içinden COEX Akvaryumu ve MegaBox Sinema Salonu’na doğru yürüyün ve ASEM Eczanesi’nin yanındaki yürüyen merdivenle ikinci bodrum katına inin.
Ziyaret Saatleri
10:00 – 18:00

Pazartesi günleri, Seollal, Chuseok, Noel ve Yeni Yıl’da kapalıdır.

Ücretler
Tam: 3,000 won

Öğrenci: 2,000 won



Seul Olimpiyat Parkı
1.4 milyon metrekareden geniş bir alana yayılmış olan Seul Olimpiyat Park’ında, spor tesisleri yanında, geniş ağaçlıklı bir orman, Baekje dönemi’ne (MÖ 18 – MS 660) ait Mongchon çamur duvarı ile Mongchon hendeğinin reprodüksiyonu yanında 200′den fazla heykel ve sanat yapıtı bulunur. Aslında, denilene göre, burası dünyanın en iyi beş heykel parından bir taneymiş. Olimpiyat oyunları sırasında kullanılan altı stadyum bugün de spor etkinlikleri ve gösterileri için mekan olarak kullanılıyor.
Barış Kapısı
Metro istasyonundan çıkıp merdivenlere geldiğinizde, karşınıza ilk olarak bu Barış Kapısı çıkar. Bu görkemli takın, Olimpiyat ruhuna tam uygun bir amacı var. 24 metre yüksekliğe, 37 metre genişliğe ve 62 metre uzunluğa sahip bu anıtın tasarımı Kim Chung-up tarafından gerçekleştirilmiş.
Ulaşım
Mongchontoseong İstasyonu (8. Hat) 1. çıkış.


























1 yorum:

  1. Emeginize saglık. Oldukca bilgilendim Güney Kore gezisi oncesinde.

    Saglıcakla kalın.

    YanıtlaSil