16 Ağustos 2014 Cumartesi

Jeju Gezilecek Yerler





Jungmun Daepo Lav Sütunları
Jusangjeolli, kıyı boyunca üst üste yığılı kaya sütunlardır ve Jeju Adası’nın kültürel abideleri olarak görülmektedir. Jusangjeolli, Hallasan Dağı’ndan fışkıran lavlar Jungmun bölgesindeki denize ulaştığında oluşmuş.
Küp ya da sekizgen biçimindeki bu kayalar sanki taş ustaları tarafından oyulmuş gibi durmaktadır. Bölgedeki yönetim bunlara, eski adları olan Jisatgae’den dolayı Jisatgae Kayaları adını vermiştir. 20 metre yüksekliğindeki kayalık tepesi, burayı deniz yükselmesinde uygun bir balık avlama yeri haline getirir. Yükselen denizin dalgaları kayalığın yanındaki kayalara çarptığında, çevreyi saran sütunlarla muhteşem bir okyanus manzarası yaratır.
Ulaşım
  • Havaalanından 600 nolu Limuzin Otobüsle Uluslararası Kongre Merkezi’ne gidin.
  • Jeju Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Jungmun Ekspres Otobüsü’yle Jungmun Turist Tesisi’ne ulaşın.
  • Jusangjeolli Kayalıkları’na taksiyle ulaşın.
Ziyaret Saatleri
Mart-Ekim: 08:00 – 19:00
Kasım-Şubat: 08:00 – 18:00

Ücretler
Tam: 2,000 won
Öğrenci: 1,000 won



Cheonjeyeon Şelaleleri
Tanrı’nın gölü anlamına gelen Cheonjeyeon Şelaleleri (천제연폭포), üç bölümden oluşmaktadır. Şelalelerin çevresinde değişik bitki türleri bulunmaktadır. Doğuya doğru, tavanından soğuk suyun dökülüp şelale yaptığı bir mağara bulunur.
İlk şelaleden akan su ikinci ve üçüncü şelaleleri oluşturup denize karışır. Cheonjeyeon Vadisi’nde, bir köşesinde 7 su perisinin oyulu olduğu Seonimgyo Köprüsü ile sekiz köşeli Cheonjeru Kulesi bulunur. Seonimgyo’nun diğer adı Chilseonyeogyo (yedi periler) olarak bilinir ve bu köprü Cheonjeyeon ile Jungmum Turist Tesisi’ni bağlar. Cheonjeru Kulesinin yüzeyini Cheonjeyeon’un periler ve dağ tanrısıyla ilgili olan efsaneyi betimleyen bir resim süsler. Burada iki yılda bir Chilseonyeo Festivali gerçekleştirilir.
Ulaşım
  • Jeju Havaalanı’ndan, Jungmun ve Seogwipo üzerinden giden 600 nolu haavalanı limuzin otobüsüne binin ve Yeomiji Botanik Bahçesi’nde inin. 5-10 dakika Yeomiji Botanik Bahçesi girişine yürüyüp bilet satın alın.
  • Jeju Havaalanından taksiyle 30-40 dakikada buraya ulaşabilirsiniz.
  • Jeju Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden, Seogwipo yönüne otobüse binin ve 50 dakikalık yolculuğun ardından Jungmun Resort durağında inin. 5-10 dakika Yeomiji Botanik Bahçesi girişine yürüyün.
  • Otobüs terminalinden taksiyle 30-40 dakikada buraya ulaşabilirsiniz.
Ziyaret Saatleri
Mart-Ekim: 08:00 – 18:30
Kasım-Şubat: 09:00 – 17:30

Ücretler
Tam: 2,500
Öğrenci: 1,350 won


Manjanggul Mağarası
Manjanggul Mağarası (만장굴) dünyadaki en güzel lav tünellerinden birisidir ve doğal abide olarak kabul edilmektedir. Bir lav tüneli, yeraltından yüzeye fışkıran lavın tepeden aşağıya doğru yayılarak yüzeye akmasından oluşmaktadır. Manjanggul Mağarası, aralarında 70 cm’lik lav dikitleri ve lav tüpü tünellerinin       de olduğu pek çok çeşit ilginç yapıya sahiptir.Toplam 13,422 metre uzunluğa sahip olan Manjanggul Mağarası sadece 1 km açıktır. Tünelin içinde yaşayan yarasalar sayesinde mağara araştırmacılar için de değerli bir yer haline getirmektedir. Kaya sütunları ve dikitler tünel boyunca her yerde yayılmış durumdadır ve ayrıca tünellerde mağaranın topoğrafik özelliklerini de görebilirsiniz. Jeju Adası’nın şekline benzeyen Kaplumbağa Kayası en ilginç şekillerden birisidir.

Ziyaret Saatleri
Yaz: 09:00 -18:00
Kış: 09:00 -17:30

Ücretler
Tam: 2,000
Öğrenci: 1,000 won

Ulaşım
  • Jeju Otobüs Terminalinden, Donghoe Hattı Şehirlerarası Otobüsü’ne binin ve Manjanggul Mağarası Girişi yakınındaki araba parkında inin. Park alanında, Manjanggul’a giden bir otobüse binin. Buradan 20 dakikalık bir yürüyüşle Manjanggul Mağarası’na varabilirsiniz.
  • Seogwipo Şehirlearası Otobüs Terminali’nden Donghoe Hattı Şehirlerarası Otobüsü’ne binin ve Manjanggul Mağarası Girişi yakınındaki araba parkında inin. Park alanında, Manjanggul’a giden bir otobüse binin. Buradan 20 dakikalık bir yürüyüşle Manjanggul Mağarası’na varabilirsiniz.
  • Taksiyle bu mesafeyi 3 dakikada alabilirsiniz.

Jungmun Resort
Jungmun Resort, Jejudo Adası’nın birden çok bölgeden oluşan bir turizm alanıdır ve Kore’deki en büyük tatil alanıdır. Seogwipo’da Jungmun bölgesininin kıyısındadır. Bu tesiste pek çok ilginç ziyaret edilmeye değecek alan bulunmaktadır. Bunlar arasında, Pasifik Bölgesi, Yeomiji Arboretum’u, turistler için balıkçı köyü, Seonimgyo Köprüsü, Cheonjeyeon Şelalesi ve Jungmun Plajı sayılabilir.
Jungmun Turistik Tesisleri’nin (Jungmun Resort) sahil bölümü özellikle çok güzel olduğundan, film, dizi ve reklamların çekiminde kullanılmaktadır. Yeomiji Arboretum da mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Bu arboretum’daki serada 2000 tür nadir bitki, dışarıda da 1700 tür çiçek ve ağaç bulunmaktadır. Bahçeyle arboretum arasında bir tur treni bulunmaktadır. Bahçenin ortasında bulunan gökyüzü salonuna çıkarsanız tüm arboretumu görebilirsiniz. Bulutun ve sisin olmadığı bir günde uzaktaki Marado Adası’nı bile görebilirsiniz.
TARİHÇE
Çevredeki doğayla iç içe olan tesisler 1971 yılında Uluslararası Tur Alanı olarak belirlenmiştir.
Ulaşım
Jeju Uluslararası Havaalanı’ndan 600 numaralı limuzin otobüsüyle Jungmun Resort’a ulaşabilirsiniz.
Jeju Uluslararası Havaalanı’ndan 100 numaralı otobüsle Jeju Şehirlerarası Otobüs terminaline, oradan da Jungmun Ekspres Otobüsüyle Jungmun Resort’a ulaşabilirsiniz.
Ziyaret Saatleri
09:00-18:00
Son ziyaretçi girişi 17:30
Ücretler
Ücretler ziyaret yerlerine göre değişiklik göstermektedir.


Tedi Ayıcığı Müzesi
Tedi Ayıcığı Müzesi, adından da anlaşılacağı gibi, dünyanın pek çok bölgesinden yüz yıldan fazladır sevilen bu oyuncağın pek çok çeşidini bünyesinde sergileyen bir müzedir. Müzede bulunan iki galeride, değişik ülkelerden Tedi ayıcıkları sergilenmekte.
Tarih Salonu
Bu salonda, ünlü sahneleri, farklı dönemlerin tanınmış tedi ayıcıklarıyla, antika tedi ayıcıklarını izleyebilirsiniz. Mona Liza tedi ayıcığı ile Leonardo Da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” tablosunu tedi ayıcıklarıyla görebilirsiniz.

Sanat Salonu
Sanat Salonu’nda, dünyanın ünlü tasarımcılarının en son çalışmalarını ve çocukların çok sevdiği çizgifilm ve animasyon karakterlerini görebilirsiniz. Yalnızca 4.5 mm boyuyla dünyanın en küçük Tedi Ayıcığı unvanına sahip olan parçayı da yine bu bölümde bulabilirsiniz.

Proje Sergisi
Proje sergisi bölümünde, her serginin temasına uygun olarak gruplanmış olan tedi ayıcıklarını görebilirsiniz.

Müze Bahçesi
Bahçede, harika tedi ayıcığı heykelleri ve modelleriyle karışlaşacaksınız. Siyah kore ayı ailesi ve sihirli gölet gibi temalarla süslenmiş olan bölümler de ilginizi çekecek.
Müze’nin hediyelik eşya dükkanı, kafe, lokanta bölümlerini de görebilir, dışarıdaki parktan Jungmun Denizi’ni seyredebilirsiniz.

TARİHÇE
Tüm dünyada Teddy Bear (Tedi Ayıcığı) adıyla bilinen bu yumuşak tüylü ayı oyuncağının ilginç bir öyküsü var. Denilene göre, ABD Başkanı Theodore Roosevelt 1902 yılında Mississippi’ye avlanmak için        gittiğinde, vuracak bir ayı bulamamış.
Yanındakiler de Rooselvelt isteğine kavuşsun diye, yavru bir ayı bulup onu bir ağaca bağlamış. Ancak Başkan bu yavru ayıya ateş edip onu öldürmeyi reddetmiş. Bu olay, Washington Post gazetesinin 16 Kasım 1902 tarihli baskısında yayımlanmış. Gazete haberinde durumu gösteren çizimi de Clifford K. Berryman adındaki çizer yapmış. Bu çizimi gören halk Başkan’ın bu tepkisine büyük destek vermiş. Brooklyn’de yaşayan Morris Michtom da bu olaydan esinlenerek kendi yaptığı oyuncak ayıları dükkanında satmaya başlamış. sattığı bu oyuncak ayılara, Başkan’ın kendisinden izin aldıktan sonra Roosevelt’in kısa adına ithafen Teddy’s Bear (Tedi’nin Ayıcığı) demiş.
Ulaşım
Jeju Havaalanı’ndan 600 nolu havaalanı limuzinine binin. Jungmun manzara tesislerinde Yeomiji Botanik Bahçesi’nde inin (Seyahat süresi: 50 dakika) ve 5 dakika yürüyün.
Ziyaret Saatleri
Normal Sezon: 09:00 – 20:00
Yüksek Sezon (18 Tem – 23 Ağu): 09:00 – 22:00
(Giriş biletleri saat 19:00′a dek satılır)

Ücretler
Tam: 7,000 won
Öğrenci: 6,000 won


Seongeup Halk Köyü
Halla Dağı eteklerinde kurulu olan Seongeup Halk Köyü, çok geniş kültür birikimine sahip küçük bir kasabadır.
Kuşaktan kuşağa miras olarak bırakılan köyün kültürel varlıkları arasında meskenler, Konfüçyuscu türbeler, okullar, tarihi hükümet binaları, taş heykeller, atların döndürdüğü büyük değirmen taşları, kale kalıntılarını sayabiliriz. Halk köyünün tinsel kültür varlıkları arasında halk oyunları, yerel yemekler, yerel halk zanaat işleri, yerel ağzı sayabiliriz. Ağaçlar bile bölge mirasının önemli bir parçası. Yüzyıllara göğüs geren birkaç zelkova ağacı köyün ortasında geçen zamana inat ayakta duruyor.
MİMARİ ÖZELLİKLER
Seongeup Halk Köyü, Jeju Adası’nın benzersiz kültürünün bir yansımasıdır: Siyah lav taşından duvarlar, rüzgarı kesen düz ve eğrilen sokaklar, taştan dede (Harubang) heykelleri. Tüm bunlar manzaranın temel özelliklerini oluşturmakta. Yerel kara domuzlar ve ahırları Jeju halk kültürünün özellikle iyi bilinen farklılıklarıdır.
Ulaşım
  • Jeju Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Beonnyeong-ro’ya bir otobüse binin. Seongeup 1(il)-ri’ (성읍리) samuso durağında inin. Köşeyi dönün ve yol boyunca 200 m yürüyün.
  • Seogwipo Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Dongilju yönüne otobüse binin. Pyoseon-ri samuso durağında inin. Düz yürüyüp kavşaktan sola dönün. Otobüs durağına gelene dek dümdüz yürüyün. Beonnyeong-ro otobüsüne binin. Seupeup 1-ri durağında inin.
Ziyaret Saatleri
Günün uygun olan her saatinde gezilebilir.
Ücretler
Ücretsiz


Olle Gil
ZİYARET      BİLGİLERİ
Yerel Jeju ağzında “Olle (올레)” sözcüğü, bir evin girişiyle cadde arasında kalan patika için kullanılıyordu. Geçmişte, çocukların dediği gibi, “evin önündeki olle’de görüşelim” şeklinde sık kullanılıyordu. Ancak, aradan geçen zamanla bu sözcük Kore’de yaygın olarak kullanılmaya ve Jeju Adası’ndaki birbirine bağlı birbirinden farklı yürüyüş yollarını anlatmak için kullanılmaya başlandı. Jeju Adası’nın Olle yürüyüş yolları, adanın doğusundaki başlangıç noktasından başlar, kıyıdan ilerleyerek adanın güneybatı ucuna dek gider. Tüm yürüyüş yollarının mesafesi toplandığında, yaklaşık 216 km’lik bir yola karşılık gelmektedir. Olle denilen yürüyüş yolları, yılların geçmesiyle oluşan yollardan meydana gelir. Bu yolların arasındaki bağlantı en az insan müdahalesiyle oluşmuştur. Bireysel ya da grup yürüme hızına bağlı olarak, her bir rota ortalama 4-6 saat arası sürer. Jeju Adası’nın nefes kesici güzelliğini yaşatmak için sizi dağların arasında ve kıyılarda dolaştıran bu yürüyüş yollarında ilerlemek, farklı bir deneyim yaşamanızı sağlar.
1. Rota;Siheung İlkokulu – Gwangchigi Plajı, (15 km, 5-6 saat). Bu tamamlanacak olan ilk olle yoludur ve kıyı boyunca devam ederek küçük tepeleri andıran ve tüm Jeju Adası’nda yaygın olan volkanik konilerin yanından devam eder.
2.Rota;Gwangchigi Plajı – Onpyeong Pogu (Limanı) (17.2 km, 5-6 saat).İkinci rota, birincinin bittiği yer olan Gwangchigi Plajı’nda başlar. Yol sizi Goseong köyünden geçirir oradan Daesusanbong Zirvesi’ne oradan da Onpyeong-ri deniz kenarına.
3.Rota;Onpyeong Limanı – Dangke Limanı (22 km, 6-7 saat).Üçüncü rotanın yolu sık ormanların arasından ve Jeju’da pek ünlü olan alçak kara taş duvarların yanından geçirir.
4.Rota;Pyoseon – Namwon Limanı (23 km, 6-7 saat).Bu rota, kısa bir tırmanışla deniz kenarında yürüyüşü birleştirmek isteyenler için uygun bir seçimdir.
5.Rota;Namwon Limanı – Soesokkak (15 km, 5-6 saat).Bu rotada, ormanların içinden yürüyüp köyleri ziyaret edip sonunda da muhteşem bir okyanus manzarasına çıkarsınız.
6.Rota;Soesokkak – Oedolgae Kayası (14.4 km, 4 – 5 saat).Bu rota hem kıyı hem de şehir bölgelerini içermektedir.
7.Rota;Oedolgae Kayası – Wolpyeong Limanı (15.1 km, 4-5 saat).Bu rotanın hemen hemen tamamı kıyı boyunca giden yola sahiptir.
8.Rota;Wolpyeong – Daepyeong Limanı (17.6 km, 5-6 saat).Bu rotanın izlediği yol kıyı boyunca, kayalıklardan, dramatik kaya oluşumlarından ve plajlardan geçerek muhteşem manzaralar sunuyor.
9.Rota;Daepyeong Limanı – Hwasun Beach Resort ( 8.81 km, 3-4 saat).Bu rota kısa olsa da zorlu bir etap olduğundan daha cesur doğa yürüyüşçülerine önerilir.
10.Rota;Hwasun Beach Resort – Moseulpo (14 km, 4-5 saat).Bu rotanın kat ettiği bölge, olle yürüme yolları açılana dek halkın çok bilmediği yerlerdi.
11.Rota;Hamo Beach Resort – Mureung 2-ri (20 km, 6-7 saat).Bu rota henüz yeni halka açılmış olan Moseulbong Zirvesi’nden görülen manzarasıyla ünlüdür.
12.Rota;Mureung 2-ri – Yongsu Limanı (17.6 km, 5-6 saat) 28 Mart 2009 tarihinden bu yana açık olan bu rota, Jeju şehir merkezinden geçen tek yolu içerir.
13.Rota;Yongsu – Jeoji (15.3 km, 4-5 saat) Jeju Adası’nın kıyı bölgesini içeren diğer Walking Yürüyüş Yolları’ndan farklı olarak, bu rota yürüyüş yolunu iç kesime doğru çevirir.

TARİHÇE
Bu yürüyüş yollarından ilki Eylül 2007′de açıldı. Mart 2009′dan itibaren 12 tanesi ana yol ve 1 tanesi başlangıç yolu olmak üzere toplam 13 yürüyüş yolu tamamlandı.


Seongsan Ilchulbong Zirvesi
Jeju Adası’nın doğu bölümünde, Seongsan Ilchulbong Zirvesi’nde çok büyük bir krater bulunmaktadır. 90 metre derinliğinde olan bu krater yaklaşık 600 metre çapındadır. Çevresindeki sivri uçlu 99 tane kaya sayesinde, uzaktan bakıldığında krater dev bir taç gibi görünüyor. Güneydoğu ve kuzey yanları uçurum olan kraterin kuzeybatı yanı Seongsan Köyü’ne giden yeşillik bir alan. Bayır, yürüyüş yapmak ve ata binmek için uygun bir alan.
Kraterden güneş doğuşu olağanüstü. Ayrıca, bahar mevsiminde parlak sarı renkleriyle Seongsan Ilchulbong Zirvesi’nin sarmalayan kolzalar da nefes kesici bir görüntü yaratıyor.
TARİHÇE
Seongsan Ilchulbong Zirvesi, günümüzden yaklaşık 100,000 yıl kadar önce, yanardağ patlaması sırasında sualtından yükselmiştir.
Ulaşım
  • Jeju Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, Seongsan’a giden Dongilju otobüsüne binin ve Seongsalliipgu durağında inin.
  • Seogwipo Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, Seongsan’a giden Dongilju otobüsüne binin ve Seongsalliipgu durağında inin.
  • Seongsalliipgu durağında Seongsan Ilchulbong Zirvesi’ni görebilirsiniz. Zirveye yaklaşım 1 kmlik bir yürüyüşle tırmanabilirsiniz.
Ziyaret Saatleri
Kış: Gündoğumundan 1 saat önce – 20:00
Yaz: Gündoğumundan 1 saat önce – 21:00

Ücretler
Tam: 2,000 won
Öğrenci: 1,000 won



                                                    Seopjikoji Sahili
Seopjikoji, Jeju Adası’nın Doğu sahilinde bulunur. Bölgenin eski adı “Seopji” iken toprakta ani tümsek anlamına gelen “Koji” de Jeju ağzındaki adıdır.
tek bir ağacın olmadığı yeşillik alan, “seondol” adı verilen kayanın çıkıntı yaptığı kayalığa dek yayılmıştır. Ayrıca, Seopjikoji’nin sonunda bulunan deniz fenerine giden yol boyunca, rüzgarı kesmesi için taştan duvar örülüdür. Bu taş duvarların içinde, her Nisan ayında, en nefes kesici kolza çiçeği tarlalarını görebilirsiniz.
Deniz fenerinin metal merdivenlerinin basamaklarını çıktığınızda, karşınıza tüm sahilin manzarası çıkar. Koji tepesinde, 4 metre yüksekliğe ve 9 metre genişliğe sahip bir Bongsudae (İşaret Kulesi) hala ilk biçimini koruyarak ayakta durmaktadır.
Ulaşım
Seogwipo Şehirlerarası Otobüs Terminalinden Il-ju Yolu’nda doğu yönüne giden bir şehirlerarası otobüse binin ve Seongsan-eup Goseong-ri’de inin. Ardından yürüyerek ya da taksiyle 5-10 dakikada buraya ulaşabilirsiniz.
Ziyaret Saatleri
24 saat açık.
Ücretler
Ücretsiz

Haenyeo Müzesi
Haenyeo, okyanusa herhangi bir dalış ekipmanı olmadan çeşitli kabuklu deniz hayvanı, yosun vb. toplamak için dalan kadın dalgıçlara verilen addır. Sualtına daldığında, bir Haenyeo dalış gözlüğü, dengesini sağlamak için içi boş topa benzer bir tüp ve topladıklarını içine koyacağı bir sepet kullanır.
Balıkçılık alanında çalışan bu tür kadınların Jeju Adası, Kore, Japonya ve Rusya’ya dağıldıkları bilinmektedir.
Jeju Adası yönetimi, Jeju’daki Haenyo kadın dalgıçların benzersiz etkinliklerini ve kültürünü duyurmak için Jeju Haenyeo Müzesi’ni kurdu.
1. Sergi Salonu
Bu salonun adı “Haenyeo Dalgıçlarının Hayatı” olarak bilinir ve burada geleneksel Heanyeo evi ve yemeklerinin örnekleri bulunmaktadır. Ayrıca sergide, günlük yaşamlarını daha canlı şekilde gösterebilmek için kadın dalgıçların kullandığı aletler sergilenmektedir.
2. Sergi Salonu
Buradaki salonda bir çift Haenyeo dalgıç gözlüğü ve sualtında kullandıkları zıpkın bulunmakta. Dalgıçların geleneksel çalışma giysileri, tarihi kayıtlar ve Haenyeo ile ilgili malzemeler de sergilenmekte.
3. Sergi Salonu
Bu bölümün teması “Deniz” olarak belirlenmiştir ve balıkçılık alanındaki kültürü göstermektedir. Geleneksel balıkçı ağları ve balıkçılık alet ve ekipmanları yanında küçük tekne modelleri ve tuzla modeli bulunmaktadır.
Haenyeo kadınlarının günlük yaşamlarından kesitleri en doğru şekilde verebilmek için, Jeju Haenyeo Müzesi’nde Haenyeo kadın dalgıçların ve etkinliklerinin pek çok fotoğrafı sergilenmektedir. Müze’nin gözlem katından ziyaretçiler Hado-ri bölgesinin havadan manzarasını görebilirler. Müzenin bahçesinde de birkaç heykel ve dinlenme alanı ve balıkçı tekneleri sergilenmektedir.
Ulaşım
Jeju Havaalanı’ndan 100 ya da 200 numaralı otobüse binin ve Jeju Otobüs Terminali’nde inin. Sehwa ve Seongsan yönüne giden otobüse binin ve Hado-ri, Gujwa-eup’deki Jeju Haenyeo Japon Direniş Hareketi Anıt Parkı’nda inin.
Ziyaret Saatleri
09:00 – 18:00
Son giriş kapanıştan 1 saat öncedir.
Her ayın ilk Pazartesi günü kapalıdır

Ücretler
Tam: 1,100 won
Öğrenci: 500 won



O’sulloc Çay Müzesi
Jeju Adası’nda Seogwangdawon yakınlarında kurulmuş olan O’sulloc Çay Müzesi, Museum, ziyaretçilerine Kore’nin geleneksel çay kültürüyle ilgili bilgi öğretir.
O’sulloc Çay Müzesi’nde, iç bahçede bulunan lotus göletinin yanında ziyaretçiler dinlenebilir. Binanın ikinci katında, ziyaretçilerin çevredeki çay bahçelerini ve manzarayı görebilmeleri için bir gözlem yeri bulunur.
Çay Kupası Galerisi
Burada, ziyaretçiler bir ulusun tarih öncesinden Samguk (Üç Krallık Dönemi), Goryeo ve Joseon Hanedanlığı dönemine dek kültürünün yarattığı kap ve gereçlerin örneklerini görebilir.
Çay Kültürü Odası – Sergi Salonu
Bu bölümde, yeşil çay kültürüyle ilgili öğrenmek istediğiniz bütün bilgi edinebilirsiniz.

Çay Kültürü Odası – Çay Kapları Ustaları
Bu sanat galerisinde, seramik ustalarının başarılı çalışmaları sergilenmekte.

Çay Kültürü Odası – Çay Yaşam Merkezi
Çok eski zamanlarda, Koreliler, Jeongja ya da Daecheongmaru’daki konuklarıyla bir bardak çay içmek için doğada olabildiğince geniş mekanları tercih edermiş. Her ne kadar bununla ilgili çok fazla kayıt bulunmasa da, eldeki bulgulardan çay içerken daha rahat ve doğal ortamları tercih ettikleri görülmekte.
Çay Kültürü – Çay Türleri
Sergi salonunda, Kore, Çin ve Japonya’dan 60′tan fazla değişik türde çay sunulmaktadır.

Çay Kültürü – Dünyanın Çay Kupaları
Bu bölümde, dünyanın 100′den fazla ülkesinden seçilmiş olan kupaların örnekleri sunulmaktadır.

TARİHÇE
Eylül 2011 tarihinde açılan müze, Kore’de çok bilinmekte. Tüm bina, yeşil çay kupası şeklindedir. Bir yandan Doğu ile Batı kültürlerini diğer yandan da geçmişteki geleneklerle çağdaş dünya arasındaki uyumu amaçlamaktadır.
Ulaşım
Jeju Uluslararası Havaaalanı’ndan O’sulloc Çay Müzesi’ne taksiyle gelinebilir.
Ziyaret Saatleri
Şubat-Eylül: 10:00-18:00
Ekim-Mart: 10:00-17:00

Ücretler
Giriş Ücretsiz

Cam Kalesi
Jeju Cam Kalesi, sergi salonu, tamamı camdan yapılma bahçesi ve modelleri olan bir cam sanatı tema parkıdır. İki yüz elliden fazla modelin sergilendiği altı ayrı temadaki model parka sahiptir. Bunlar arasında dünyanın tamamı camdan ilk labirenti, dünyanın en büyük camdan topu ve en büyük camdan elması, camdan taş duvarı, aynalı gölü ve cam köprüsü bulunmaktadır.
Ayrıca, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Japonya ve başka ülkelerden pek çok ünlü cam ustası ve sanatçısının camdan               sanat    yapıtları           da        sergilenmektedir.
Jeju Cam Kalesi’ni ziyaret edenler cam sanatı üretmeyi de deneyimleyebilir. Cam Kalesi’nin ana salonunda, camdan süsler, balonlar ve şişeler yapmayı deneyebilirler.
Ulaşım
Jeju Havaalanı ile Jeju Cam Kalesi arası taksiyle 30 dakikadır.
Ziyaret Saatleri
09:00-18:00
Son ziyaretçi girişi 17:30

Ücretler
Tam: 9,000 won
Öğrenci: 8,000 won


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder